Reperaturki blach
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Żybis
- Aktywny T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto:
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Re: Reperaturki blach
Hmmm tak to jest z debilami i tak sobie myślę że może jak ktoś chce coś kupić to może wrzucić linka i ktoś z nas mieszkający w pobliżu podskoczy i obejrzy towar i po sprawie , myślę że rozsądne wyjście
-
dezerter35
- Początkujący T4
- 9
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Witam .
Wczoraj kupilem moje pierwsze t4 ,podloga trochę rudawa ,nawet bardzo i planuje polatac .
Gdzie kupić reperaturkę podlogi
Szukam wszędzie i nie ma .
Chodzi mi o to
Wczoraj kupilem moje pierwsze t4 ,podloga trochę rudawa ,nawet bardzo i planuje polatac .
Gdzie kupić reperaturkę podlogi
Szukam wszędzie i nie ma .
Chodzi mi o to
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Jabluszko
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: LT
- Opis: Podróżować, zwiedzać, bawić, świat całować...
- podziekowal za post: 54 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
Tylko z za granicy trzeba sprowadzać. Ja kiedyś szukałem i znalazłem gdzieś bodajże w Holandii. Nie pamiętam adresu strony. Ale jak poszukasz to powinieneś znaleźć. Nie było to tanie więc zdecydowałem się na inne rozwiązanie. I w tej chwili mam płaską podłogę.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
ja też dziury w podlodze mam spawane na plasko, ale ze na to idzie sklejka to swierdzilem, że niczemu to nie przeszkadza
-
dezerter35
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Dzięki .
Też myślalem o plaskich wspawkach ,blaszka 1 mm .
A gdyby wyciąć calą podloge to blacha 1mm starczy czy lepiej 1,5 mm?
Na to sklejka lub osb i guma.
Też myślalem o plaskich wspawkach ,blaszka 1 mm .
A gdyby wyciąć calą podloge to blacha 1mm starczy czy lepiej 1,5 mm?
Na to sklejka lub osb i guma.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Ta blacha jest pofalowana nie bez powodu, jak ktoś wozi pszczoły luzem to ok, ale jak zamierzasz czasem coś cięższego przewieźć to bym się poważnie zastanowił
-
dezerter35
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
1,5 mm na salość nie wystarczy?
To wspawki 1 mm i kij . Nie są to znowu dziury 50x50
To wspawki 1 mm i kij . Nie są to znowu dziury 50x50
-
Jabluszko
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: LT
- Opis: Podróżować, zwiedzać, bawić, świat całować...
- podziekowal za post: 54 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
Dokładnie tak jak Probe mówi ona jest pofalowana by przy małej wadze i grubości zaledwie 0,8mm dać dużo większą wytrzymałość i sztywność, niż w przypadku 1mm płaskiej. Ja u siebie zastosowałem 2mm płaską. Niestety wraz z grubością rośnie również waga więc bus jest cięższy o kilkanaście kilo. Ale to mi nie przeszkadza, przynajmniej było miejsce by pomiędzy sklejkę włożyć jeszcze wyciszenie.
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Ja też wyciąłem całą podłogę i z jednego kawałka zrobiłem podłogę 2 mm , na to maty bitumiczne wygłuszające , płyta osb 2 cm i wykładzina właściwa . Waga mnie nie interesowała - miało być trwałe i mocne .
-
dezerter35
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Kupilem blachę 1,5 mm naspawalem na starą podlogę ,którą wcześniej polatalem .Pomalowalem minią ,na to lakier (pucha) posypalem piaskiem i jeszcze raz farbą .Super warstwa antypoślizgowa . za grosze.To dostawczak więc podloga super.
-
SquirrellyBean
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Kontakt:
Cześć, mam na imię Łukasz, do transportera mam sentyment, ponieważ ojciec transporterami jeździ od prawie 20 lat, teraz ma już trzeci z kolei. Ja również do DG nie wyobrażam sobie innego samochodu niż transporter, bo dla mnie w tym segmencie nie ma prawdziwej konkurencji. Chciałem zapytać się o skuteczność tego rozwiązania z piaskiem, na ile ta podłoga jest antypoślizgowa, bo przypuszczam, że w porównaniu do gumowej podłogi jednak jest słabiej?
-
dezerter35
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Do mojej pracy jest (wydaje mi się ) z piaskiem jest lepsza od gumy . Do auta czasem musze wejść w ubloconych butach , bloto po gumie się ślizga a po piachu nie bo jest szorstki ( chodzi mi o podlogę )
Deskorolki są pokryte niby papierem ściernym a nie gumą . Chodzi i przyczepnośc .
Deskorolki są pokryte niby papierem ściernym a nie gumą . Chodzi i przyczepnośc .
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
A ja jakoś nie widze takiego ,,papieru ściernego" na podłodze, nawet w wołku roboczym. Weź to później utrzymaj w jako takiej czystości.
-
michu1u
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Auto: caravelle
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Wiecie może czy jest dostępna reperaturka progu wewnętrznego pomiędzy drzwiami kierowcy a tylnym kołem na ten panel środkowy? I jeszcze pytanie z jakiej grubości blachy sa wykonane reperaturki firmy klokkerholm?
-
Wojti01
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Opis: multivan generation
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Temat trochę stary, więc odgrzebie kotleta czy ktoś kupował reperaturka firmy tejas, jak to pasuje?
-
darkob
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 12 razy
- Kontakt:
Kupowałem bezpośrednio w tej firmie i blacharke z lakierowaniem robiłem sam.Blacha cieńsza niż orginalna a jakość srednia ,zależy które elementy.
-
Wojti01
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Opis: multivan generation
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Już wiem przed chwilą tam byłem, chciałem kupić belkę pod zderzak, nazwę to tak "belka z gazety"
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Klokkerholm powoli zanika jezeli chodzi o blachy do t4 , coraz cięzej dostępne zaczynają byc.... ale całkiem przyzwoicie są wykonane blachy z firmy POTRYKUS , wstawiałem ich progi pod drzwiami przednimi w dwóch t4 i spasowanie nadwyraz dobre było jak i wykonanie. Porównując do progów sprzedawanych pod marką ELIT i tańszymi zamiennikami z Polcaru to wyglądają naprawdę dobrze. Polcar ma dwa rodzaje progów do t4 , jeden oznaczony jako "Zamiennik wysokiej jakości nie odbiegający od oryginału" i to własnie były progi POTRYKUS , jak równiez oznaczone jako "Zamiennik" tylko i to jest dramat... Miałem tez w rękach reperaturki progów firmy Tejas i do Potrykusa bardzo wiele im brakowało, prawdopodobnie ta druga opcja z Polcaru to jest firmy Tejas.
-
Cubitusss
- Nowy T4
- 5
- Model:
- Auto: T4 Lift
- Kontakt:
Witam, mam pytanie odnośnie reperaturki podłogi w T4 na pace - niedawno kupiłem T4 Caravelle Long z myślą o przeróbce na kampera, i chciałbym go połatać w pierwszej kolejności. zacząłem od ściągnięcia wykładzin i jak jeszcze z przodu jest ok, tak na pace podłoga ma dziury (taka blacha falista). Moje pytanie jest takie jak to naprawić, bo nigdzie w necie nie widzę już reperaturek do podłogi w T4...
-
andrzejau
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Blaszak T4 Long
- Kontakt:
Dopiero zobaczyłem post... Do mojego T4 jest podłoga... https://motoneo.pl/czesci-vw/vw-transpo ... e/Podloga/ :)
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
To zamów ją <cool> a okaże się, że nie ma i do od paru lat.andrzejau pisze:Do mojego T4 jest podłoga
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Wstawialem ostatnio u kolegi prog pod drzwiami przesuwnymi firmy Potrykus i nadal mogę polecic , przy spawaniu na styk , oszlifowaniu nie trzeba bylo nawet szpachlować. Jedna reperaturka tej firmy u mnie od ponad 3 lat lezy pod golym niebem i jak narazie nie widać na niej korozji. Fakt , jest z cieńszej blachy , ale jak dobry ocynk to ta blacha może wytrzymac dlużej jak oryginalne elementy z blachy czołgowej. Jest to tani zamiennik polskiej produkcji , ale wstawialem juz różne elementy w róznych t4 tego producenta i w praktycznie kazdym pasowaly bez problemu , nawet były przetłoczenia na progach odwzorowane jak w oryginale. Ale tak jak pisalem , jest to stosunkowo tani zamiennik , niektórych moze zbyt niska cena przerazić. Ostatnio kupilem sobie na "zaś" cały kpl progów (pomimo , że moje są jeszcze z zewnątrz w b.dobrym stanie :D) aby lezał sobie w piwnicy i się sezonował :D.
Wymienialem tez progi w renault megane I , i tez tej samej firmy i tu juz był problem , bo spasowanie jednego progu jak było w miare ok , to druga strona byla straszna ,nie dośc ze za krótki to jeszcze nie mial przetloczen takich jak w oryginale... takze widać nie do kazdego auta im się udaje zrobić dobrą "wytłoczkę"...
Wymienialem tez progi w renault megane I , i tez tej samej firmy i tu juz był problem , bo spasowanie jednego progu jak było w miare ok , to druga strona byla straszna ,nie dośc ze za krótki to jeszcze nie mial przetloczen takich jak w oryginale... takze widać nie do kazdego auta im się udaje zrobić dobrą "wytłoczkę"...
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
No niestety Starciu nie mogę się z Tobą zgodzić ostatnio przyjechały błotniki przednie ż tej firmy i po dopasowaniu szpara pomiędzy błotnikiem a drzwiami to ok 1 cm więc nie do przyjęcia.
Jak jest możliwość to tylko Klokkerholm z tym że nie wszystko jest
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
@chmielik-u, czy według Twojej szkoły przednie błotniki w przedlifcie wymienia się całe (oczywiście po wywaleniu błota i liści zza nich) czy też tylko naprawia się ich skorodowane dolne krawędzie (wstawiając blachy na Alledrogo nazywane reperaturkami przedniego błotnika)?
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Jeżeli jesteś w stanie kupić całe to je bym osobiście i mówię tu o sobie wymieniał bym całe ale jak narazie jeszcze nic takiego nie spotkałem co by się nadawało i w miarę ładnie pasowało
No chyba że komuś nie przeszkadza szpada pomiędzy drzwiami a błotnikiem lub że nie zgadzać się czubek błotnika z czubkiem (rantem ) maski to są dostępne i nawet nie jest zła cena
No chyba że komuś nie przeszkadza szpada pomiędzy drzwiami a błotnikiem lub że nie zgadzać się czubek błotnika z czubkiem (rantem ) maski to są dostępne i nawet nie jest zła cena
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Błotników nie kupowałem , ale reperaturki progów tak i nie mam do nich zastrzezen , tak samo reperaturki błotników do przed lifta kupowałem od nich i tez pasowały prawie idealnie.chmielik pisze:No niestety Starciu nie mogę się z Tobą zgodzić ostatnio przyjechały błotniki przednie ż tej firmy i po dopasowaniu szpara pomiędzy błotnikiem a drzwiami to ok 1 cm więc nie do przyjęcia.
Co do klokkerholm to niebawem do t4 nie bedzie nic juz dostepne bo wycofują z katalogów coraz wiecej reperaturek do t4... Mam ich katalog na 2022 rok to w stosunku do 2021 juz nie ma 4 pozycji dostępnych... i tak z roku na rok coś znika z oferty u nich do t4... Za to coraz więcej reperaturek mają do t5...
Mozna za to kupić nadal błotniki w ASO do t4 <38>
-
mjanusz69
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 61
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 29 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Adampio pisze:@chmielik-u, czy według Twojej szkoły przednie błotniki w przedlifcie wymienia się całe (oczywiście po wywaleniu błota i liści zza nich) czy też tylko naprawia się ich skorodowane dolne krawędzie (wstawiając blachy na Alledrogo nazywane reperaturkami przedniego błotnika)?
U mnie podczas zostawiania samochodu u Daniela była rozmowa o całych błotnikach do wymiany nawet wykonawca stwierdził że przerobi na wariant odkręcany lecz po rozebraniu Daniel wspawał repereturki i jest OK góra tak jak w Twoim przypadku jest zgrzewana więc myślę że można się pokusić o częściową naprawę ,no chyba że stan na to nie pozwala
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Arturze, a możesz przy okazji oświecić ciemne chłopstwo mazowieckie, co to jest "błotnik z wąskim rantem"? <f>