Zaczynam taki temat bo ciekawy jestem na jakich firm zmieniacie układy wydechowe u siebie jak juz zajdzie potrzeba i jak one dlugo Wam pozniej slużą... U mnie po 18 latach pora juz wymienic oryginalny układ wydechowy , kupilem juz rurę za katalizatorem i pierwszy tlumik firmy PŁÓCIENNIK , zastanawiam się czy tez brać ich końcowy tlumik. Choć u mnie końcowy tlumik jest jeszcze ok to juz go łatalem kiedys więc ma juz swoją historię.
Montowaliśmy Płóciennika u kolegi w t4 końcowy i po 1,5 roku wygląda on strasznie , skorodowany jest gorzej jak u mnie oryginał. Znalazłem jeszcze takie firmy jak Izawit , Marix no i z droższych Bosal.
Jeszcze jedno co mnie zastanawia , jakie są róznice w tlumikach końcowych w t4 , przykładowo do silnika 1,9/2,4 są inne, ale do 2,5 tdi juz ma inny symbol tlumik w oryginale. Wywalilem swój oryginalny i w/g numeru z etki wychodzi ze jest to tłumik o numerze JZW 253 609 BM , czyli końcówka BM wskazuje ze jest on z wersji silnikowej 1,9/2,4... ciekawostką jest to jak sprawdzalem tlumik płociennika to ten sam numer ich wystakuje praktycnie do wszystkich wersji silnikowych... w oryginalach jest to rozróznione... Raczej wątpie aby ktoś u mnie kiedys tlumik końcowy wymienial i wsadzał oryginał , musiał tak wyjechac z fabryki a mam w końcu ACV...
Tłumiki , układy wydechowe.... spostrzeżenia , trawłość....
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Re: Tłumiki , układy wydechowe.... spostrzeżenia , trawłość.
Ja w ciągu czterech lat przez ktore mam Teczkę zaraz na poczatku (560kkm) wymienilem tlumik środkowy vel przedni bo gwizdalo podczas przyspieszania, a…login to view the rest of this post
This topic has 19 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się