Podepnę się do tematu gdzie znajdę tą wtyczkę w swoim T4 z 2000 r .gdzie ona się znajduję ? bo nie wiem czy ma wiązkę pod halogeny przeciwmgielne czy mam ją sobie dokupićProbe041 pisze:Wspomniana wtyczka A2/8
https://lh4.googleusercontent.com/-YNWi ... logeny.JPG
Lampy przeciwmgłowe przód
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
jacula
- Aktywny T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: VW T4 TRANSPORTER
- Opis: VW T5 19 TDI 105 KM
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Re: Lampy przeciwmgłowe przód
-
MAZZY137
- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: MK1
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
To jest wtyczka z skrzynki bezpieczników. Po wypięciu skrzynki z mocowań (wyjmujesz schowek, wysuwasz osłonę dolną, wypinasz blokady koloru białego po bokach i będziesz w stanie wysunąć trochę skrzynkę), na jej boku jest ząbek który przesuwasz (blokuje on wypięcie kostek!), następnie sprawdzasz która kostka Cię interesuje i wyjmujesz ją.
Skrzynka ma opisane na sobie miejsca kostek oraz kolejność pinów w kostkach - sugerujesz się opisami z forum i w dane - wolne - miejsce dodajesz pin.
Skrzynka ma opisane na sobie miejsca kostek oraz kolejność pinów w kostkach - sugerujesz się opisami z forum i w dane - wolne - miejsce dodajesz pin.
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Odpowiem na drugie pytanie. W swoim poliftowym zakladalem cala druga wiazke. W przypadku jak nie ma orginalnie zamontowanych halogenow wiazka jest tylko pod główne lampy. Jak sa halogeny to dolozne sa dwa przewody. Mozna sie pobawic samemu dokladajac przewody ( i z pomoca forum je podłączyć) lecz ja kupilem druga wiazke. Wiązka jest pod halogeny taka sama jak bez tylko ida przewody dodatkowe pod halogeny z kostkami.Kloit777 pisze:A czy ktoś z forumowiczów potrafi mi odpowiedzieć na dwa pytania ?
1.Czy można założyć wiązkę od halogenów od t$ z 96 roku do 2001 roku ?
2.Z jakich elementów składa się oryginalna kompletna wiązka ? Muszę zdemontować całą instalację pod halogeny i chciałbym to zrobić od A do Z by o niczym nie zapomnieć.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Wiązka do halogenów jest spleciona razem z resztą wiązki oświetleniowej
-
jacula
- Aktywny T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
A co byście powiedzieli za zakup takiej gotowej instalacji do halogenów przeciwmgielnych ? warto zakupić ?
STAN: NOWE, nie używane.
OPIS: Zestaw kompletnej instalacji do podłączenia halogenów. Jeśli Państwa auto nie było seryjnie wyposażone w halogeny, teraz mogą Państwo z powodzeniem je zamontować, co ułatwi Państwu kompletna instalacja do samodzielnego montażu. Całe okablowanie do przeprowadzenia od podstaw na 2 halogeny. Bardzo prosty montaż, podłączenie halogenów na oryginalne wtyczki (szybkozłączki). W skład zestawu wchodzi:
- podświetlany włącznik on/off do zamontowania w desce rozdzielczej (1)
- bezpiecznik (2)
- przekaźnik (3)
- oryginalne kostki podłączeniowe do halogenów na szybkozłączki (4)
- przewody (zabezpieczone w peszli)
- dokładna instrukcja podłączenia
STAN: NOWE, nie używane.
OPIS: Zestaw kompletnej instalacji do podłączenia halogenów. Jeśli Państwa auto nie było seryjnie wyposażone w halogeny, teraz mogą Państwo z powodzeniem je zamontować, co ułatwi Państwu kompletna instalacja do samodzielnego montażu. Całe okablowanie do przeprowadzenia od podstaw na 2 halogeny. Bardzo prosty montaż, podłączenie halogenów na oryginalne wtyczki (szybkozłączki). W skład zestawu wchodzi:
- podświetlany włącznik on/off do zamontowania w desce rozdzielczej (1)
- bezpiecznik (2)
- przekaźnik (3)
- oryginalne kostki podłączeniowe do halogenów na szybkozłączki (4)
- przewody (zabezpieczone w peszli)
- dokładna instrukcja podłączenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, 19:48 przez jacula, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Mam założone i całkiem przyzwoicie zrobione. Nie korzystam jednak z dodatkowego włącznika (który przychodzi w paczce) tylko podłączyłem przewód do pinu A2/8, dzieki czemu sterowanie jest z fabrycznego przełacznika.
-
jacula
- Aktywny T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Ale korzystasz z tego okablowania co na fotce wyżej ? masz może fotki jak sobie to podłączyłeś ? albo link do tego , bo ja czekam na przesyłkę z tym kablem i zastanawiam się jak to najlepiej podłączyć ?
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Ja też montowałem taką wiązkę a przewód sterujący jak wyżej z oryginalnego włącznika dokupionego od golfa 3 obsługującego przednie halogeny.
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Mam dokładnie ta wiązkę. Jakiś 80zl na znanym portalu aukcyjnym.jacula pisze:Ale korzystasz z tego okablowania co na fotce wyżej ? masz może fotki jak sobie to podłączyłeś ? albo link do tego , bo ja czekam na przesyłkę z tym kablem i zastanawiam się jak to najlepiej podłączyć ?
Jeśli chodzi o podłączenie to zbyt wielkiej filozofii to tam nie ma. Wtyczki do lamp, przewody zakończone oczkami do akumulatora a pozostały jeden długi kabel (zakończony chyba konektorem) przez grodz do kabiny. Przycialem go na długość i podpiąlem do pinu jak wyżej.
Przełącznik świateł też założyłem z Golfa bo był o wiele tańszy ( 25pln z przesyłką).
-
Stanley70
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: VW T4 *2
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Witam. Wasze opisy pomogły mi podłączyć halogeny. Dodatkowo podpiąłem przekaźnik nad skrzynką przekaźników, zasilanie cewki z kostki a2/8, masa z kostki masy (okrągła). Zasilanie do halogenów z bezpiecznika przez przekaźnik. Działa jak ori ale nie obciąża włącznika.Jak ktoś to chce narysuje schemat.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Nie do końca rozumiem, po co robić zewnętrzną instalacje jak wystarczy wsadzić przekaźnik w wolne miejsce w skrzynce w miejsce zworki.
-
Stanley70
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: VW T4 *2
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Witam. Schemat z dorysowanym przekaźnikiem w załączniku.Kolego Probe041 przekaźnik nr. 10 zamiast zworki jest przed włącznikiem świateł i w ori instalacji cały prąd do halogenów płynie przez styki włącznika. Dodatkowy przekaźnik znajduje się za włącznikiem i ma za zadanie odciążyć jego styki, tak jak się to robi do instalacji świateł mijania.
Dodatkowy przekaźnik, zwykły nr. 53 jest zamocowany na oryginalnej podstawie dopiętej nad skrzynką przekaźników.
Dodatkowy przekaźnik, zwykły nr. 53 jest zamocowany na oryginalnej podstawie dopiętej nad skrzynką przekaźników.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Dokladnie tak. Podoba mi sie ze ktos stosuje przekaznik I poprawia fabryke. Co dodatkowo zabezpiecza wylacznik przed przeciazeniem.