Znaleziono 36 wyników
- 11 mar 2018, 22:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Chlapacze tył / przód - montaż i potrzebne części
Witam. Montowałem także komplet chlapaczy. Tylne ich krawędź jest oddalona od załamania zderzaka o 11 cm na całej długości. T4 lift.
- 16 mar 2018, 22:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Lampy przeciwmgłowe przód
Witam. Schemat z dorysowanym przekaźnikiem w załączniku.Kolego Probe041 przekaźnik nr. 10 zamiast zworki jest przed włącznikiem świateł i w ori instalacji cały prąd do halogenów płynie przez styki włącznika. Dodatkowy przekaźnik znajduje się za włącznikiem i ma za zadanie odciążyć jego styki, tak ja...
- 29 sty 2019, 8:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż przekażników swiateł w T4
Witam. Po przeczytaniu waszych postów zrobiłem gotową wiązkę z przekaźnikami do świateł mijania i długich. Montaż w aucie bez ucinania, lutowania, tylko przekładamy piny z kostki czerwonej, kabel biały i żółty. Zasilanie przekaźników wtyczką czerwoną do złącza kl30. Masa wtyczką brązową do złącza ok...
- 10 lut 2019, 12:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Jest to zestaw z wtyczkami do lifta. W starszych nie wiem czy są te same wtyczki masy i kl30.
Mam podstawki, wtyczki na parę zestawów (blisko mam ogromny autozłom w Radostowicach). Myślę, że w miarę możliwości zrobię.
Mam podstawki, wtyczki na parę zestawów (blisko mam ogromny autozłom w Radostowicach). Myślę, że w miarę możliwości zrobię.
- 24 lut 2019, 0:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Wtyczki dotarły, więc można coś zrobić. Na zdjęciach dla przypomnienia pokazałem prosty schemat podłączenia przekaźnika świateł mijania, kable żółte, lub drogowych, kable białe. Pokazuję tylko jak w prosty sposób, bez lutowania, rozcinania można dołożyć sobie wiązkę przekaźników. Z narzędzi potrzebn...
- 02 kwie 2019, 23:14
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Holenderka MIXT-edition long
Probe041 zdjęcia dla Ciebie.
Napędziłeś mnie do działania i jest efekt.
Dałem tylko inną rolkę, mniejszą 6,5cm śr. Ta większa, nie mieściła się nad wanną, tak na styk.
Napędziłeś mnie do działania i jest efekt.
Dałem tylko inną rolkę, mniejszą 6,5cm śr. Ta większa, nie mieściła się nad wanną, tak na styk.
- 16 mar 2018, 13:52
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Lampy przeciwmgłowe przód
Witam. Wasze opisy pomogły mi podłączyć halogeny. Dodatkowo podpiąłem przekaźnik nad skrzynką przekaźników, zasilanie cewki z kostki a2/8, masa z kostki masy (okrągła). Zasilanie do halogenów z bezpiecznika przez przekaźnik. Działa jak ori ale nie obciąża włącznika.Jak ktoś to chce narysuje schemat.
- 12 lut 2019, 13:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Numery mam już spisane.z tych, które mam. Porównywałem je właśnie na tej stronie, pasują.
- 17 lut 2019, 15:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Jeszcze trochę cierpliwości. Czekam na zamówione w aso wtyczki. Na brudno mam już napisane. Brakuje mi tylko wtyczek do zdjęć.
- 10 lut 2019, 12:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Chyba zmienię profil działalności.
Tak do rzeczy, największy problem jest z wtyczką czerwoną do plusa kl30. Znalazłem je tylko w t4, a t4 nowszych na złomowisku nie ma. Może ktoś wie gdzie je dostać, lub z czego.
Tak do rzeczy, największy problem jest z wtyczką czerwoną do plusa kl30. Znalazłem je tylko w t4, a t4 nowszych na złomowisku nie ma. Może ktoś wie gdzie je dostać, lub z czego.
- 12 lut 2019, 12:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Schemat z opisem, może dokładniejsze zdjęcia zrobię pod koniec tygodnia.
Wtyczki spróbuje zamówić w vw.
Wtyczki spróbuje zamówić w vw.
- 24 lut 2019, 14:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Musisz zobaczyć, czy nie ma wolnego miejsca z tyłu skrzynki przekaźników na wpięcie plusa, jest takie wystające czerwone gniazdo. Tylko, że będzie potrzebna wtyczka plusowa płaska, albo pociągnąć kabel od aku.
- 26 lut 2019, 12:34
- Jump to forum
- Jump to topic
Jak popatrzysz na schemat, to zobaczysz ,że oryginalnie zasilanie do manetki świateł idzie z lini kl30. Kl15 jest dla drobnych odbiorników i idzie dodatkowo przez kostkę stacyjki. Już lepiej podłącz do Xcontact, jest przewidziany do dużych odbiorników, traci zasilanie po wyłączeniu stacyjki, oraz pr...
- 26 lut 2019, 16:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Nad przekażnikami obok gniazd kl30 po lewej jest kl xa, kolor fioletowy, zobacz zdjęcie Rafflexa kilka postów wcześniej, ale są tam chyba za małe styki.
- 26 lut 2019, 16:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Slimak ma rację, jeżdżę prawie 9 lat t4 i nigdy żaden przekażnik się nie skleił.
- 03 mar 2019, 15:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Po to fabryka dała po jednym bezpieczniku na każde światło( mijania lewe 10A, prawe 10A, drogowe lewe 10, prawe 10A, odpowiednio w skrzynce nr. 1 2 11 12.) że jak spali Ci sie któreś włókno żarówki to wypali tylko jeden bezpiecznik i nie stracisz reszty oswietlenia. Dlatego jest wpięcie w kostkę J. ...
- 03 mar 2019, 16:36
- Jump to forum
- Jump to topic
Miałem dwa razy taki przypadek, że przy spaleniu żarówki wybiło bezpiecznik.
- 19 kwie 2019, 23:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Wywal zworki, przekaźnik świateł mijania zasteruj nie z przełącznika pod kierownica a z głównego włącznika świateł. Przekaźnik świateł drogowych pozostaw bez zmian podłączony pod przełącznik pod kierownicą. U mnie taki układ działa od lat. Zdobyłem ori zworkę, aby światła drogowe świeciły razem z m...
- 16 mar 2019, 23:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Miała być tylko konserwacja. Lakiernik się rozpędził i wyszło tak.
- 17 mar 2019, 18:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Dzięki, że się podoba. Zawsze chodził mi po głowie pomysł, żeby zrobić go w całości w bieli.
Boguś ma swój udział w projekcie. Dzięki super świecą.
Pytanie, jakie będą pasować tylne lampy? Zastanawiam się czy red-clear, czy red-smoke.
Boguś ma swój udział w projekcie. Dzięki super świecą.
Pytanie, jakie będą pasować tylne lampy? Zastanawiam się czy red-clear, czy red-smoke.
- 20 mar 2019, 10:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Dzięki wszystkim za miłe słowa. Probe041 wstyd się przyznać, ale nie zrobiłem, wyleciało z głowy. Dzięki za przypomnienie. Kiedyś w hurtowni pytałem się o rolkę, ale oni chcą wiedzieć do jakiego auta, silnika i tu mam problem, z czego dopasować. Masz jakiś pomysł. Uchwyt dopasuję do rolki. Kubek co ...
- 20 mar 2019, 22:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Dzięki. Jutro będę w hurtowni to kupuję i działam. Pasek to raczej muszę wymierzyć według zamontowanej rolki, czy pamiętasz rozmiar. Mógłbym wziąść pośrednie rozmiary, a niepasujące oddać.
- 25 mar 2019, 23:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Rolkę już mam.INA trzeba była zamawiać.Dzięki za filmik.Teraz będzie trzeba wyrzeźbić mocowanie. Ta rolka, nie jest przypadkiem ta sama co w napinaczu?
- 06 cze 2019, 10:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Masakra. Gościu wjechał mi na czołówkę na prostej drodze. Cud, że wyszliśmy z tego cali (trochę poobijani).
Zamieszczę potem zdjęcia.
Zamieszczę potem zdjęcia.
- 03 kwie 2019, 22:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Na zdjęciach tego nie widać, bo już przykręcone. Na 2 zdjęciu widać łeb śruby imbusowej, która jest wprowadzona do wystającego otworu z uchwytu sprężarki. Nie wiem do czego miał on służyć. Ma około 4cm głębokości na przelot, śr. 10mm. Gdyby była taka rolka o śr.2cm, to wkładając jej ośkę w ten otwór...
- 06 cze 2019, 18:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Dzięki, że pamiętacie o mnie. Gość po wypadku miał do nas pretensje, że jechaliśmy po drodze. Auto miał 4 dni z salonu. Wyobraźcie sobie, że po wypadku przez prawie 20 min. nikt się nie zatrzymał, tylko świadek zostawił namiary.
- 18 kwie 2020, 22:21
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Holenderka MIXT-edition long Silver
Witam.
10 lat posiadania T4 i jej utrata była dużą stratą dla mnie. Minął prawie rok i znalazłem następcę. To mój prezent na okrągłe urodziny od siebie.
10 lat posiadania T4 i jej utrata była dużą stratą dla mnie. Minął prawie rok i znalazłem następcę. To mój prezent na okrągłe urodziny od siebie.
- 18 kwie 2020, 23:23
- Jump to forum
- Jump to topic
Rafał twój kolor.
Mam jakieś szczęście do czerwonych I, ale trochę mu brakuje. Silnik AUF 102 przerobiony na manual.
Mam jakieś szczęście do czerwonych I, ale trochę mu brakuje. Silnik AUF 102 przerobiony na manual.
- 19 kwie 2020, 22:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Auto kupiłem pod Rzeszowem. Gościu nie dokońca chciał go sprzedać. Rocznik 2002, przebieg na liczniku 360tys. km, widać bardzo zadbany.Holenderka 5 osób i oczywiście Long. Elektryczne szyby, lusterka, halogeny, skóra, 2 poduszki,c. zamek, klimatyzacja manualna zmieniłem na climatronic z białej. Kilk...
- 25 mar 2018, 22:52
- Jump to forum
- Jump to topic
Holenderka MIXT-edition long Silver
Witam wszystkich.Znalazłem trochę czasu, żeby pokazać Wam moją t-czwórkę, którą posiadam już 8 lat. Przybyła na kołach z Holandii.
Zdjęcia umieścił syn, bo dla mnie to czarna magia.
Super auto do pracy, oraz wyjazdów rodzinnych.
Zdjęcia umieścił syn, bo dla mnie to czarna magia.
Super auto do pracy, oraz wyjazdów rodzinnych.