Znaleziono 59 wyników
- 17 wrz 2015, 9:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 zmiana licznika z zielonego na niebieskie 1/2fis
Kup jeszcze pływak paliwa od auta z niebieskimi zegarami bedzie mniej kłopotów z błednym wskazaniem poziomu. To ciekawe, możesz napisać coś więcej? U mnie po zmianie licznika z zielonego na niebieski była różnica we wskazaniak ok 1/4 1/5 baku. ok 20%. nie chcąc tracić czasu na kalibracje wymieniłem...
- 25 gru 2015, 10:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zmieniamy kierownicę
Na siłe. Praktycznie do opru dojdzie dopiero wtedy gdy dociągasz kluczem nakrętke. Pamietaj ze jak wcisniesz to zdjąć tylko ściągaczem bo łatwo nie wychodzi.
- 17 mar 2016, 10:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Schowek w desce rozdzielczej.
Sorry za jakość ale foty z telefonu.
- 21 mar 2016, 14:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Fajne gumy na lato
Z niskobudżetowej ale sprawdzonej już na trzecim busie to gremax max8000 mam u siebie po przebiegu 20tys i nic sie nie dzieje . praktycznie jak nowe. Mam u siebie 205 65 16c a kolega 195 70 15c. Nie wyząbkowały się a czasem mój multik zabiera 6 osób 4 rowery i troche towaru. Wyglądają też nieźle.
- 30 mar 2016, 14:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bagażnik dachowy
polecam takie belki. powinny mieć pręt napinający. Znam przypadek, że te co napina je linka odpadły na autostradzie przy 100km/h
- 31 mar 2016, 14:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bój na dwa akumulatory
Akumulator pod siedzeniem jest ładowany podczas pracy silnika. a na postoju prąd zejdzie tylko z niego. Akumulator pod maską zostaje naładowany i nie jest z niego pobierany prąd. Wszystko dodatkowe podłaczaj bezpośrednio pod akumulator pod siedzeniem oczywiście najlepiej przez bezpiecznik.
- 15 kwie 2016, 17:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zmieniamy kierownicę
A jakbym chciał założyć taką trójramienną to taśma bez problemu wchodzi pod kierownicę jak teraz jej nie ma (kierownica bez poduszki)? Jeśli bedzie taka jak w linku czyli seat lub chyba jeszcze polo 6n to taśma wchodzi idealnie w srodek. Identycznie jak w t4 przed i po lifcie. Kierunki odbijają. Ty...
- 21 kwie 2016, 9:32
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [MOD] Zmiana tarcz hamulcowych na większe TYŁ
Wiec tak. doszły klocki DELPHI LP 1511. Pomiar taki jak na zdjęciu niżej daje 57.3 mm. Bez tej ceramicznej płytki z wcześniejszego pomiaru. Klocki które wyciągnąłem z moich zacisków od AXG to były textary ale powierzchnia cierna była dużo mniejsza. Odrysowałem na kartce klocek nowy i na nim stary al...
- 25 kwie 2016, 9:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zamontowanie 7go fotela w 6 osobowym Multivanie'97
Pod podłogą nie ma gniazd. musisz kupić fotel razem z mocowaniem pod podłoge i mocowanie przykręcane do fotela przedniego. wspawujesz mocowanie pod podłogę i wpinasz fotel. Co do rejestracji to u nas robi się to na zwykłej stacji diagnostycznej pod warunkiem , że to oryg fotel z pasem. wpisują Ci 7 ...
- 30 mar 2016, 23:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: montaż tempomatu/mfa/fiz do AUF 102 KM
Myślę o założeniu tempomatu do siebie. Zacząłem poszukiwania w temacie. Manetka z wiązką aktualnie na allegro to koszt 360 za używkę i blisko 500 za nówkę. Obie ceny wydają mi się kosmiczne. Ile powinna kosztować sprawna manetka wraz z wiązką? Czy jeśli w planach jest też zmiana zegara na FIS to wa...
- 13 maja 2016, 11:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Klocki na przód na tarcze 313 od sharana.
Foty petersa
- 30 maja 2016, 11:13
- Jump to forum
- Jump to topic
- 30 maja 2016, 14:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Multivan - tylny stelaż materaca, łóżko .
OK wieczorkiem będaAdampio pisze:Można prosić o fotkę od tyłu (przy otwartej klapie) obu dolnych i górnych stron?hoopsii pisze:Do boczków są przykręcone po jednym z każdej strony drewniane klocki. Obite są w szarym kolorze.
- 31 maja 2016, 6:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Multivan - tylny stelaż materaca, łóżko .
Jeśli chcesz tylko kilka szt zacisnąć to zrób to sam zwyczajnie śrubą podkładką i nakrętką.
https://youtu.be/-wmpASZYat8
https://youtu.be/-wmpASZYat8
- 10 cze 2016, 11:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bagażnik na rowery do Caraveli.
Tańszą alternatywą jest kupno bagażnika oryginalnego do sharan galaxy alhambra. Trzeba tylko przedłużyć dwie rurki bo klapa od t4 jest wyższa. Koszt zakupu od 250 do 400 zł. Robiłem już taki zabieg na trzy busy. Jeden na OLX kupiłem za 200 zł przesyłką. Dodatkowym atutem jest to , że rynny można reg...
- 11 cze 2016, 21:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bagażnik na rowery do Caraveli.
Ten kawałek nieanodyzowany jest dorobiony. Ok 30 cm. Na środku bagażnik jest jeszcze podpierany. Czasem jest tak jak u mnie w rant miedzy blache a szybe a czasem są takie dwa kółka opierające się tylko o klape. W obydwu przypadkach pasuje do t4. Ja dorobiłem sobie jeszcze jedną rurkę w poprzek na gó...
- 10 sie 2016, 14:33
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zakładanie elektrycznego sterowania lusterkami
nie kombinuj z inną wiązka. Jeśli nawet jakieś wtyczki będą pasować w co wątpię to długości kabli już na pewno nie będą.
- 01 paź 2016, 13:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dogrzewacz d3wz a wydajność - wasza opinia
Tak dawka dla d4. Dogrzewacz jest w fabrycznym miejscu Pompkę dodatkową elektryczną dałem na wyjściu dogrzewacza. Taką samą jak ta co jest pod chłodnicami. Może źle się wyraziłem " sam silnik" . Chodzi o to, ze nie uruchamia mi sie klimatronik w trybie HR ( nie podłączałem ) i tym samym na...
- 12 paź 2016, 13:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [MOD] Zmiana zacisków hamulcowych na większe PRZÓD
Nie było. Jeśli mierzył tarcze tak jak teraz czyli na zwrotnicy to pewnie wyszło mu 330. Albo na oko to robił, albo miał miarę zagięta. Te z aukcji na wyglad to 313
- 04 lis 2016, 21:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Przeróbka Transportera na Caravelle
Trochę pracy jest ale do ogarnięcia. Łatwiej z caravelle osobowej. No i najprawdopodobniej ale nie koniecznie skrzynia w transporterze będzie wolniejsza. Jak masz dawce całego to łatwiej. Sukcesywnie część po części wyciągaj z multika i przekładaj. Wszystko dokładnie bo potem się zemszczą urwane spi...
- 26 sie 2016, 10:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: prąd z gniazda na kampingu
Jak masz możliwość kupienia używanych kabli defy to kup. Jakośc wykonania jest bardzo solidna więc nic się z tym nie dzieje. Ja mam kable defy z gniazdem w przedniej atrapie i polski podgrzewacz na wężu z pompką. Nie wyobrażam sobie już nie mieć tego. Auto zawsze zimą odpalam ciepłe. W środku mam fa...
- 26 lis 2016, 17:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Kanapa-Spanie-Dramat!
Ja śpię głową do przodu. Dwa powody. Jeden to mam półke dodatkowa nad materacem. Dwa to więcej miejsca jest śpiąc głową do przodu. Na nogi moze być mniej a z tyłu się zwęża. Ja pod prześcieradło rozkładam dodatkową gąbkę obszytą materiałem na tą część łóżka którą robi się z kanapy.
- 12 gru 2016, 23:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: montaż suchego webasto??
24v webasto bedzie dużo więcej prądu zużywało na przetwornicy. Mam u siebie wpiety wąż od ciepłego tak jak jest na zdjęciu. W nagrzewnicę. Kolega jeszcze jeden też identycznie. Wlot dałem z lewej strony kanapy. Kilka cm od lewego boczku. Otwornicą na wylot. Przeglądałem oryginalne instrukcje montażu...
- 14 gru 2016, 20:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Wlot powietrza do spalania jest brany wąską rurką schowaną w poprzeczne wzmocnienie podłogi. Nie zassa brudu lub wilgoci. Powietrze do ogrzewania jest zasysane z auta i pi ogrzaniu idzie do auta. Wydech spalin na tył albo na bok pod progiem.
- 22 sty 2017, 9:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 2.5 TDI 97r problemy z licznikiem.
Na początek wymiana stabilizatora w liczniku. Przelutowanie wtyczki.
- 29 gru 2016, 9:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [Manual] Przerobienie dogrzewacza na ogrzewanie postojow
Będzie idealna. Już trzy dogrzewacze rozbudowałem właśnie na niej. Wykonana jest super.
- 12 mar 2017, 21:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż wysokiego dachu Reimo
Te ramy o których piszesz to wcale nie są wzmocnienia auta-dachu tylko ramki aby się na nich łóżko opierało. Bez tych ram z autem nic się nie stanie. Jest np. model podnoszonego dachu carthago gdzie nie ma absolutnie żadnej ramy. Wszystko jest kręcone do rynienek. Jest tylko mały płaskownik z przodu...
- 13 mar 2017, 7:01
- Jump to forum
- Jump to topic
- 11 lis 2017, 9:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Jeśli dasz pod podłogą to na pewno będziesz potrzebował czujnik zewnętrznego bo są duże straty temperatury i nawet jak dasz minimum to bedzie mocno grzało i ciężko wyregulować odpowiednią temp. Ja mam pod spodem 2000st i dopiero po pidpieciu czujnika jest ok. Ma 2kw a i tak chodzi na 1/3mocy. Chyba ...