Znaleziono 59 wyników
- 10 lis 2017, 12:14
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: montaż suchego webasto??
Zmieści się bez problemu. siedząc w aucie z tyłu patrząc do przodu webasto dajesz do prawej ściany podstawy fotela. Zasys i spaliny wyjdą między podłogą a zbiornikiem pod prawy próg. jest tam na tyle miejsca ze wszystko się mieści. moim zdaniem przy takim montażu wystarczy 2kw bo strat ciepła prakty...
- 23 lis 2017, 13:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: t4 2.5tdi ajt kopci na zimnym
Witam wszystkich po bardzo długiej nieobecności na forum. <england> Ciekaw jestem czy udało Wam się rozwijać problem z kopceniem? Mój kopcił strasznie na zimnym. Po długiej walce ze wszystkim dałem za wygraną. W końcu przez przypadek dałem inny ECU i jak ręką odjął. Zero dymienia. Po roku jak mi pa...
- 29 sie 2017, 14:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Problemy z licznikiem - który przekażnik
Licznik ewidentnie naprawiany. Daj opis tego stabilizatora to sprawdze jakie napięcie na wyjściu. Jeśli chcesz to wyślij mi ten licznik to zregeneruje Ci te luty i ścieżki.
- 08 sty 2018, 12:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Multivan - dodatkowa szafka wewnątrz.
Ja już robię trzecie podejście. Za każdym razem mi coś nie pasowało. Jest dość dużo mierzenia, przykładania, doszlifowywania i doginania. Dodatkowo ja trochę podoginałem inaczej uszy które trzmały pasy i kanapę. Wiec chyba Piotrze ciężko będzie wykonać dla kogoś na odległość. Mało tego kanapa przed ...
- 16 sty 2018, 15:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wyprawowe SYNCRO
Kupiłem tą za 550. Generalnie gość nie bardzo potrafił mi wyjaśnić jaka jest różnica między tą tańszą a droższą jak dzwoniłem. Zobaczymy jak zejdzie się z tym metalowym zderzakiem ale mocno mi się wydaję , że będzie przerabiana.
- 17 sty 2018, 23:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Maty kupione z Bitmat na alledrogo. Czarna niepalna gąbka. Dzwoniłem i gość sam zaproponował czarną jednolitą bez ich logo aby lepiej wyglądało. Walczymy ze snorkelem. Jak będzie dopasowany to wyklejamy i dam foto.xxxkamil pisze:Hoopsii zapodaj jakieś totki z wygluszenia komory i czego użyłeś?
- 21 lut 2018, 18:46
- Jump to forum
- Jump to topic
Trochę drgnęło wiec kilka fotek z postępów.
- 20 lut 2018, 17:52
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Akumulator rozruchowy i dodatkowy
Od dłuższego czasu myślę o dołożeniu aku pod fotel. I być może w tym roku wreszcie się to uda zrobić. Natomiast posiadam alternator 120A, który prawdopodobnie się kończy bo daje najczęściej poniżej 14V - tak coś koło 13,5-13,8. I zastanawiam się czy warto go regenerować czy lepiej od razu kupić zre...
- 20 maja 2018, 13:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wskaźniki Temperatury i paliwa
Tak. Czesto jest też oberwane mocowanie tego stabilizatora. Ten niebieski element na dolnym zdjęciu. Na górnym zdjęciu stabilizator montowany bezpośrednio do płyty. Widziałem też ostatnio zielony licznik z dużo bardziej zaawansowaną elektroniką i tego stabilizatora nie było.
- 28 maja 2018, 18:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opłaca się montować chip do ACV ?
Rób obojętnie gdzie. Nic nie sprawdzaj. Jeśli silnik normalnie ciągnie i nie jest zajechany to rób chipa bez zastanowienia. Ten silnik ma taki zapas konstrukcyjny że jak podniesiesz do 130 czy nawet 135 to żadnego wrażenia to na nim nie zrobi a różnica w jeździe będzie kolosalna.
- 03 lip 2018, 21:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zegar webasto multivan 2000
Tak. Podajesz plus i rusza odłączasz plus i automatycznie się wychłodzi i wyłączy.
- 08 lip 2019, 23:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Kolor FIS
Mam już prawie koniec więc postanowiłem się podzielić informacjami. Zrobię dokładny opis krok po kroku ale to jeszcze chwila. Podam tylko kilka najważniejszych informacji. FIS produkuje Ukrainiec. Miły i zawsze pomocny w razie problemów gość. Kontakt z nim tylko przez FB. Eduardo Diaz lub oficjalny ...
- 29 maja 2020, 23:13
- Jump to forum
- Jump to topic
- 23 sie 2020, 16:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Uszczelka pokrywy dachu
Zakładałem t70g na boczne drzwi. Układa się idealnie i uszczelnia idealnie. Minusem jest to ze przez pierwsze miesiące trzeba mocniej trzasnąć drzwiami bo mocno odpycha. Po czasie jest ok
- 03 paź 2020, 7:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jakie panele? Jaki MPPT? Jaki akumulator?
dlatego właśnie AGM stosowany jest do aut z systemem START STOP
- 25 wrz 2020, 18:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jakie panele? Jaki MPPT? Jaki akumulator?
Mppt 20A najlepiej tracer lub inny który ma przetwornice w środku. Akumulator AGM.
Mam u siebie 250 watt palel, mppt 20A i aku 95 Ah AGM.
Pobór lodówka kompresotowa webasto dvd ładowarki oświetlenie LED.
W tym roku stałem nad rzeką 11 dni. Prądu nie brakowało nigdy.
Mam u siebie 250 watt palel, mppt 20A i aku 95 Ah AGM.
Pobór lodówka kompresotowa webasto dvd ładowarki oświetlenie LED.
W tym roku stałem nad rzeką 11 dni. Prądu nie brakowało nigdy.
- 10 sty 2021, 7:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Powitanie. ŻółT4 się melduje!
Eee no co Ty..... :) to tak, jak byś powiedział że Magda Gesler i Vanessa Paradis to jest to samo bo obie mają szczerbe między jedynkami :)chmielik pisze:toż to taki jak mój
- 10 sty 2021, 7:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wszyscy maja, mam i ja. Projekt multi
Dobra robota. Kolejny uratowany.
- 20 wrz 2016, 13:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: kanapa modyfikaca
Już od dłuższego czasu chodzi mi taka przeróbka po głowie. Mam u siebie taką skrzynkę zrobioną pod kanapą ale nadal dostaje się do niej tylko od przodu. Jak jadę na kilka dni na kemp to zwyczajnie nie zabieram przedniej maskownicy. Spodobało mi się to rozwiązanie u znajomego w t5 cali. Ale mnie zmot...
- 06 gru 2017, 11:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Co dziś zrobilismy w swoim aucie...
Prośba ogromna.Daj może w osobnym wątkiu wiecej info i fotek przeróbki kanapy aby się otwierała. Właśnie wystawiłem swoją w celu identycznej przeróbki. Mam kilka fotek z iternetu ale nie ma to jak ktoś podpowie więcej.
- 06 gru 2017, 21:51
- Jump to forum
- Jump to topic
To ja dwa pytania: kątownik rozumiem ze trzyma się na śrubach od zapięć pasów czy inaczej przykręcone?
w te otwory co nagwintowałeś to zwykła śruba m10 i jakaś nakrętka na kontre czy też jakiś specjalny patent?
w te otwory co nagwintowałeś to zwykła śruba m10 i jakaś nakrętka na kontre czy też jakiś specjalny patent?
- 08 gru 2017, 8:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Na tą chwilę wszystko jasne. Działam !!
- 09 gru 2017, 17:52
- Jump to forum
- Jump to topic
Pirat powiedz jeszcze jedną sprawę. Zapięcia pasów trzymają się na gwintach które są w podstawie siedziska. Aby się podnosiło nie mogą być tam wkręcone. Przykręciłeś te zapięcia tylko do tych uszu które są przyspawane do ramy siedziska?
- 09 gru 2017, 21:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Tutaj wszystko rozumiem. Wszystko już mam docięte i wyprofilowane. Zabrakło czasu tylko na spawanie dzisiaj. Dałem zamiast kątownika profil zamknięty 30x50. Miałem małą zagwozdkę z mocowaniami pasów ale jest już plan :)
- 22 sie 2021, 19:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.5 TDI ACV pekniety mostek podpora walu
Koniecznie wymiana wszystkich śrub podpór wału. Nowe i odpowiednia kolejność dokręcania. Nie kosztują dużo.
- 07 maja 2017, 18:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zasłony na okna do Multivana
Długie wkręty idą tylko do blachy przy przedniej zasłonce-górne boczne przy zasłonecznikach. Nieco mniejszy ale też do blachy jast przy lusterku wstecznym. Reszta małe wkręty kręcone tylko do plastików.
- 16 mar 2016, 13:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Schowek w desce rozdzielczej.
Ja u siebie mam miękką deskę i oryg schowek niezamykany miękki tak jak jest normalnie w oryginale. A pod tym miękkim schowkiem dodatkowo dokręciłem zamykany od twardej deski. nie przeszkadza podczas jazdy ładnie się wkomponował. Wożę tam mniej potrzebne gadżety typu mapa latarka i flaszeczka:) Z lew...
- 30 cze 2018, 18:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dołożenie dachu sypialnego
Ja pod oryg materacem z gąbki 4cm dałem 2cm matę. Taką spienioną gumę, taką z jakiej robione są karimaty do spania czy ćwiczeń. Na samej gąbce nie da się spać.