t4 2.5tdi ajt kopci na zimnym
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
arturc94
- Nowy T4
- 10
- Model:
- Auto: t4 long
- Kontakt:
t4 2.5tdi ajt kopci na zimnym
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum. Od poczatku zakupu mojej t4 zmagam sie z problemem kopcenia na zimnym silniku. Po odpaleniu z rury wydobywa się siwo niebieski dym, gdy nim ruszam to przez pierwsze 0.5 km jest za mną normalnie zasłona dymna. Po tym dystansie kopcenie ustaje i silnik pracuje potem idealnie. Wymieniłem wtryski, ustawiłem zapłon, dawke paliwa i kąt wtrysku i problem dalej jest. Oleju ani innych płynów eksploatacyjnych praktycznie nie pobiera (no może jakieś 200ml oleju na dystansie 15000 km) Dodam też że zdarzyło się kilka takich dni ze silnik od zimnego nie puscił ani grama dymka. Bardzo bym prosił o jakieś porady co to może być. Pozdrawiam
-
Kloit777
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Auto: T4 Lift będzie ;-))
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Re: t4 2.5tdi ajt kopci na zimnym
Świece żarowe wymieniłeś ? Drugą opcją jest to,że poprzedni właściciel mógł namieszać w "mapach" (nieudany chiptuning).
This topic has 81 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się