Znaleziono 4 wyniki
- 12 paź 2018, 21:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Prośba o ocenę logów dyamicznych TDI ACV
Polecam jednak dłuższą obserwację wężyka bo przy tym błędzie zaworu N108 kąta wtrysku to najczęstszą przyczyną jest problem z zasilaniem w paliwo - zapowietrzanie, filtr paliwa itp Edycja: Nie zauważyłem wcześniej ale logi które wrzuciłeś są robione na nierozgrzanym silniku. Aby wszystko było popraw...
- 11 paź 2018, 18:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Prośba o ocenę logów dyamicznych TDI ACV
Dawka się buja, pierwsze co przychodzi do głowy to czyszczenie nastawnika dawki w pompie. Można zacząć od prób użycia specyfików smarujących dolewanych do paliwa aby zniwelować przycieranie się nastawnika. Jak nastąpi nawet niewielka poprawa to jak wyżej nastawnik do czyszczenia. Zrób jeszcze logi k...
- 23 lis 2017, 13:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: t4 2.5tdi ajt kopci na zimnym
Witam wszystkich po bardzo długiej nieobecności na forum. <england> Ciekaw jestem czy udało Wam się rozwijać problem z kopceniem? Mój kopcił strasznie na zimnym. Po długiej walce ze wszystkim dałem za wygraną. W końcu przez przypadek dałem inny ECU i jak ręką odjął. Zero dymienia. Po roku jak mi pa...
- 24 lis 2017, 6:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: t4 2.5tdi ajt kopci na zimnym
Czyli najprawdopodobniej masz ECU o numerze 074906021F w plastikowej obudowie. Musisz zdobyć ECU o numerze 074906021L w aluminiowej obudowie, który jest nowszym zamiennikiem. Pamiętaj tylko, że musisz go zgrać ze swoim immo. <vw>