Znaleziono 4 wyniki

Return

autor: Kenobi
12 paź 2018, 21:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: Prośba o ocenę logów dyamicznych TDI ACV

Polecam jednak dłuższą obserwację wężyka bo przy tym błędzie zaworu N108 kąta wtrysku to najczęstszą przyczyną jest problem z zasilaniem w paliwo - zapowietrzanie, filtr paliwa itp Edycja: Nie zauważyłem wcześniej ale logi które wrzuciłeś są robione na nierozgrzanym silniku. Aby wszystko było popraw...
autor: Kenobi
11 paź 2018, 18:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: Prośba o ocenę logów dyamicznych TDI ACV

Dawka się buja, pierwsze co przychodzi do głowy to czyszczenie nastawnika dawki w pompie. Można zacząć od prób użycia specyfików smarujących dolewanych do paliwa aby zniwelować przycieranie się nastawnika. Jak nastąpi nawet niewielka poprawa to jak wyżej nastawnik do czyszczenia. Zrób jeszcze logi k...
autor: hoopsii
23 lis 2017, 13:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: t4 2.5tdi ajt kopci na zimnym

Witam wszystkich po bardzo długiej nieobecności na forum. <england> Ciekaw jestem czy udało Wam się rozwijać problem z kopceniem? Mój kopcił strasznie na zimnym. Po długiej walce ze wszystkim dałem za wygraną. W końcu przez przypadek dałem inny ECU i jak ręką odjął. Zero dymienia. Po roku jak mi pa...
autor: duzutki
24 lis 2017, 6:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: t4 2.5tdi ajt kopci na zimnym

Czyli najprawdopodobniej masz ECU o numerze 074906021F w plastikowej obudowie. Musisz zdobyć ECU o numerze 074906021L w aluminiowej obudowie, który jest nowszym zamiennikiem. Pamiętaj tylko, że musisz go zgrać ze swoim immo. <vw>