Jaki kabel wybrać?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: VW
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Re: Jaki kabel wybrać?
Wroonex pisze:witam a czy możne ktoś już kopił któryś kabel i wie czy chodzi bez problemu na win 8. Chciał bym się upewnić przed zakupem
do taj pory używałem niebieskiego kabelka z allegro za ileś tam 30-60zł?
vag-com 311-2, 409-1, Polski VAG4.9 działają na win 8 i 10
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Koledzy potrzebuje pomocy.
Mam jakis czas temu kupiony kabel od Viakena KKLINE OBD. Mam Vag Com 311,411 jak dobrze pamietam i robilem nim proste rzeczy. Scignelem sobie z stronki Ross Tech VCDS Lite wersja ogolno dostepna 1,2. Zdiagnozowalem kilka swoich aut. Teraz po 3,4msc nieuzywania,ponownie chce opalic a mi wyskakuje komunikat zebym zarejestrowal produkt. Dziwne,bo wczesiej moze wszystko nie dzialalo ale nic nie mi kazali rejestrowac.
Jeszcze musze sprawdzic jak to jest z tymi portami gdyz nie moze znalesc Interfejsu. Odnosnie zarejestrowania wyskakuje komunikat jak chce wejsc w grupe Engine i okno 4. Wiec nic nie podejze jesli chodzi o ustawienia kata wtrysku...
Moze ktos cos podpowiedziec,co z tym fantem zrobic ?
Mam jakis czas temu kupiony kabel od Viakena KKLINE OBD. Mam Vag Com 311,411 jak dobrze pamietam i robilem nim proste rzeczy. Scignelem sobie z stronki Ross Tech VCDS Lite wersja ogolno dostepna 1,2. Zdiagnozowalem kilka swoich aut. Teraz po 3,4msc nieuzywania,ponownie chce opalic a mi wyskakuje komunikat zebym zarejestrowal produkt. Dziwne,bo wczesiej moze wszystko nie dzialalo ale nic nie mi kazali rejestrowac.
Jeszcze musze sprawdzic jak to jest z tymi portami gdyz nie moze znalesc Interfejsu. Odnosnie zarejestrowania wyskakuje komunikat jak chce wejsc w grupe Engine i okno 4. Wiec nic nie podejze jesli chodzi o ustawienia kata wtrysku...
Moze ktos cos podpowiedziec,co z tym fantem zrobic ?
-
jkrawczyk
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- Kontakt:
Mam natomiast pytanie o sprzęt i oprogramowanie do robienia logów.
Czy taki zestaw:
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=103
oraz program:
http://www.vag-com.pl/index.php?mod=site&id=15
będą odpowiednie do zrobienia logów dynamicznych?
pozdrawiam.
Czy taki zestaw:
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=103
oraz program:
http://www.vag-com.pl/index.php?mod=site&id=15
będą odpowiednie do zrobienia logów dynamicznych?
pozdrawiam.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Będą dobre tylko według opisu sprzedawcy oprogramowania musisz kabel kupić u niego bo ten program nie będzie chodził na innym.
Ten kabel będący jednocześnie licencją na sam program u nich ponad 2 tysie.
Ten kabel będący jednocześnie licencją na sam program u nich ponad 2 tysie.
-
jkrawczyk
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- Kontakt:
a czy ten VCDS Lite
http://www.ross-tech.com/vcds-lite/download/index.php
nada się do robienia logów dynamicznych bo jakoś nie mogłem znaleźć informacji na ten temat
albo cz jest jakiś inny soft który za niewielką cenę np. 100 pln pozwala na wczytanie takich logów?
http://www.ross-tech.com/vcds-lite/download/index.php
nada się do robienia logów dynamicznych bo jakoś nie mogłem znaleźć informacji na ten temat
albo cz jest jakiś inny soft który za niewielką cenę np. 100 pln pozwala na wczytanie takich logów?
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
coś słabo szukasz <cool>jkrawczyk pisze:nada się do robienia logów dynamicznych bo jakoś nie mogłem znaleźć informacji na ten temat
nada się sam go używam, na forum są linki do pełnej wersji darmowej
-
Castrol11
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Witam mam takie pytanko,kupiłem kabel z alie ( http://www.aliexpress.com/item/VAG-COM- ... 97554.html ) głównie do diagnostyki T5 oraz Passata B6, w rodzinie mamy również Multivana 2002 2.5 TDI i pytanie czy tym kablem będe w stanie coś zrobić ? z programem vcds 15.7.1
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Kolega z okolic Dzialdowa wiec niedaleko kolo mnie. Choc w twoim stronach bywam bardzo rzadko ale dobrze o tym wiedziec.krzysaudi pisze:Można kupic np. VAG CAN PRO w wersji full - niecale 1000 zł . A przyda się na przyszlość . Ma dużo funkcji prowadzonych , nowe vagi trzaska aż miło , jako jeden z nielicznych obrabia VW Craftera , który jest wynalazkiem vw-ejowskim . Pozostaje też vas za ok 500-600 zł któy też dzielnie daje sobie radę . Chociaż z całęj tej grupy najlepiej działa mi się vcds-em ( mam ori ) , ale warto mieć wszystkie wymienione bo uzupelniają sie nawzajem . Do tego VAG Dash can z niemiec i można w vagach już zacząć mieszać :) Robiłem dzisiaj klucz do Touarega i żeby nie VAG DASH CAN musialbym sięgnąć po carproga , ale musialbym rozbierać modul keesy .... a tak poszło wysztko od strzała kablem i klient zadziwował się troszkę że na wsi takie rzeczy się robi :)
-
KrystianZ
- Nowy T4
- 8
- Model:
- Kontakt:
A czytałeś temat? Bo tu jest wszystko już napisane.czemat2 pisze:witam ,jaki kabel do vw T4 98r.ACV102 KM,2,5 TDI
Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
-
Micky
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Caravelle '03 /C5 X7
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Odświeżę temat. Posiadam kabel do grupy PSA.
Zastanawia mnie czy ten kabel zadziała, czy jednak muszę kupić taki:
https://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2 ... -obd2.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
blantozaur
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: t4 2000r
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Ja chyba skusze się na tego viakena. Napisałem już do nich czego bym się spodziewał i pewnie w poniedziałek odpiszą to się pochwalę.
-
zielony_tbg
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Auto: T4 Caravelle 2002
- Opis: 102TDI LANG LON
TYP 7DK2Y2
07.03.2002 P.REJESTR. - Lokalizacja: Tarnobrzeg
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Hello!
Czy coś się zmieniło odnośnie kabli do T4 2000-2003 w 2021?
Czy po prostu kupić ten polski produkt Viaken?
Ze strony ściągnąć program Ross Tech VCDS.
Odnośnie systemu na którym można odpalić program.... to może być Macintosh?
Serdeczne Pozdro
Czy coś się zmieniło odnośnie kabli do T4 2000-2003 w 2021?
Czy po prostu kupić ten polski produkt Viaken?
Ze strony ściągnąć program Ross Tech VCDS.
Odnośnie systemu na którym można odpalić program.... to może być Macintosh?
Serdeczne Pozdro
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Do tego ze strony ross tech nie ściągniesz pełnej wersji żadnego programu, to znaczy za słoną opłatą tak.
-
zielony_tbg
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Auto: T4 Caravelle 2002
- Opis: 102TDI LANG LON
TYP 7DK2Y2
07.03.2002 P.REJESTR. - Lokalizacja: Tarnobrzeg
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Dzieki
Aby sprecyzowac:
1.Jaki kabel?/Gdzie kupic?
2.Jaki program?/ I skad?
Ps. Widze, ze nadal dzialacie chlopcy!
Tylko sie radowac z takiego wsparcia!
Uzywacie aplikacji, czy strona internetowa?
Chcialbym zalaczyc powiadomienia i moc odpowiedziec na czas;)))
Aby sprecyzowac:
1.Jaki kabel?/Gdzie kupic?
2.Jaki program?/ I skad?
Ps. Widze, ze nadal dzialacie chlopcy!
Tylko sie radowac z takiego wsparcia!
Uzywacie aplikacji, czy strona internetowa?
Chcialbym zalaczyc powiadomienia i moc odpowiedziec na czas;)))
-
Orku92
- Nowy T4
- 5
- Model:
- Auto: t4 caravelle
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Witam serdecznie
Jestem nowym użytkownikiem forum jak i t4 :) Widzę forum działa :)
Podbijam temat. Po przeczytaniu wątku przymierzam się do zakupu https://allegro.pl/oferta/najlepszy-int ... 7200310087 sprzedawca zapewnia o dostępnie do darmowego programu ale nie wiem co to za program, może miał ktoś doświadczenie?
Czy ewentualnie iść w taki interfejs https://allegro.pl/oferta/program-polsk ... 5054096170 z dołączonym programem POLSKI VAG?
Co darmowego zamiast płatnego VCDS żeby zrobić logi/oczytać błędy. VCDS lite wystarczy do takich zadań, jest szansa jeszcze go gdzieś ściągnąć czy będzie wolał o rejestrację? Czy ewentualnie jakiś stary VAG COM zasyśnięty z neta w połączeniu z kablem viakena będzie spełniał oczekiwania?
No i system to win 10 a czytałem kilka stron wcześniej że już na win 7 działał jedynie VCDS lite. Znowu ktoś pisał, że na 8 i 10 działa VAG COM
zielony_tbg czy ty na coś się zdecydowałeś?
Dzięki i pozdrawiam
Jestem nowym użytkownikiem forum jak i t4 :) Widzę forum działa :)
Podbijam temat. Po przeczytaniu wątku przymierzam się do zakupu https://allegro.pl/oferta/najlepszy-int ... 7200310087 sprzedawca zapewnia o dostępnie do darmowego programu ale nie wiem co to za program, może miał ktoś doświadczenie?
Czy ewentualnie iść w taki interfejs https://allegro.pl/oferta/program-polsk ... 5054096170 z dołączonym programem POLSKI VAG?
Co darmowego zamiast płatnego VCDS żeby zrobić logi/oczytać błędy. VCDS lite wystarczy do takich zadań, jest szansa jeszcze go gdzieś ściągnąć czy będzie wolał o rejestrację? Czy ewentualnie jakiś stary VAG COM zasyśnięty z neta w połączeniu z kablem viakena będzie spełniał oczekiwania?
No i system to win 10 a czytałem kilka stron wcześniej że już na win 7 działał jedynie VCDS lite. Znowu ktoś pisał, że na 8 i 10 działa VAG COM
zielony_tbg czy ty na coś się zdecydowałeś?
Dzięki i pozdrawiam
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Jak już jesteś w stanie wydać 90 zł to odpal sobie aliexpress, wklep hex can i zamów sobie kabelek z wysyłką z magazynu z Polski, to będzie najlepsza opcja.
-
Orku92
- Nowy T4
- 5
- Model:
- Kontakt:
Super, dziękuję za szybką podpowiedz Probe041, w takim razie tak chyba zrobię.
Na jakim systemie działasz? Rozumiem że to kabel + VCDS w pełnej (chińskiej) wersji?
Przejrzałem aliexpress i nie ma wysyłki z PL, czy to ma znaczenie, oprócz terminu dostawy?
Jak to najlepszy wybór to zaczekam do maja na przesyłkę a w międzyczasie podiagnozuję organoleptycznie :)
Na jakim systemie działasz? Rozumiem że to kabel + VCDS w pełnej (chińskiej) wersji?
Przejrzałem aliexpress i nie ma wysyłki z PL, czy to ma znaczenie, oprócz terminu dostawy?
Jak to najlepszy wybór to zaczekam do maja na przesyłkę a w międzyczasie podiagnozuję organoleptycznie :)
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Ja dzisiaj sprawdzałem i jest wysyłka z Polski, kolega też tak ostatnio kupował. VCDS działa na windows 10 bez zastrzeżeń w najnowszej wersji.
-
Orku92
- Nowy T4
- 5
- Model:
- Kontakt:
Ok, dostawa z PL jest rzeczywiście w kilku ogłoszeniach, chodź mało zamówień z tych sklepów a raczej starałem się wybierać z tych popularnych (po kilka tyś zamówień) i w sumie w większości w j.angielskim, jak w polskim to już cena 150. Polecasz wersję angielską czy raczej szukać polskiej ?
Hexy są też do wyboru w różnych wersjach, 20.4 lub 20.12 itp. ma to znaczenie? Wybierać najwyższą czy nie zwracać na to uwagi ? Gdzieś też wyczytałem, że jak już działa się na tych kablach to nie powinno się podłączać kompa do neta?
EDIT: Zamówiony HEX V2 OBD com interfejs vag 20.4 w j.Polskim, jak zainstaluję dam znać :)
Hexy są też do wyboru w różnych wersjach, 20.4 lub 20.12 itp. ma to znaczenie? Wybierać najwyższą czy nie zwracać na to uwagi ? Gdzieś też wyczytałem, że jak już działa się na tych kablach to nie powinno się podłączać kompa do neta?
EDIT: Zamówiony HEX V2 OBD com interfejs vag 20.4 w j.Polskim, jak zainstaluję dam znać :)
-
W11
- Nowy T4
- 5
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
Orku92 pisze:Ok, dostawa z PL jest rzeczywiście w kilku ogłoszeniach, chodź mało zamówień z tych sklepów a raczej starałem się wybierać z tych popularnych (po kilka tyś zamówień) i w sumie w większości w j.angielskim, jak w polskim to już cena 150. Polecasz wersję angielską czy raczej szukać polskiej ?
Siemanko.
I jak tam? Śmiga wszystko z T4 bezproblemowo? :)
-
radek4
- Początkujący T4
- 10
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 19 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Podepne sie pod temat. Czy ktos z Was mial przyjemnosc pobawic sie VSCAN VAG MINI? info tu
Drozsze niz sam kabel ale nie trzeba oprogramowania ani aplikacji wiec chyba nie jest tak zle?
Drozsze niz sam kabel ale nie trzeba oprogramowania ani aplikacji wiec chyba nie jest tak zle?
-
Patryk1011
- Forumowicz T4
- 2
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: Multivan T4
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Testował ktoś ten kabel po windowsem 10 lub 11 64 bit?
Kupiłem i niestety okazuje się że sterownik niby działa, programy wczytują port com2 ale nie wczytuje mi interfejsu, to samo jak podpinam pod samochód, niby coś tam działa, dioda się świeci ale pc nie łączy
Dodam że probowałem kilku programów i sterowników i dalej cisza... nie wiem czy to wina kabla czy systemu, zauważyłem że na płycie są ryski więc podejrzewam że trafił mi się kabel ze zwrotu
EDIT: Poradziłem sobie, na windows 11 działa, okazało się że program, który zainstalowałem miał problem, wystarczyło ściągnąć z innego źródła i uruchomić jako administrator
Kupiłem i niestety okazuje się że sterownik niby działa, programy wczytują port com2 ale nie wczytuje mi interfejsu, to samo jak podpinam pod samochód, niby coś tam działa, dioda się świeci ale pc nie łączy
Dodam że probowałem kilku programów i sterowników i dalej cisza... nie wiem czy to wina kabla czy systemu, zauważyłem że na płycie są ryski więc podejrzewam że trafił mi się kabel ze zwrotu
EDIT: Poradziłem sobie, na windows 11 działa, okazało się że program, który zainstalowałem miał problem, wystarczyło ściągnąć z innego źródła i uruchomić jako administrator