Witam
Posiadam VW T4 2.4D.
Mam problem z podgrzewaniem świec, przy przekręceniu stacyjki świece są podgrzewane (świeci się kontrolka i gaśnie) i lekko się grzeje jeden wtyk od przekaźnika świec żarowych (przekaźnik 102), po wyłączeniu kontrolki od świec po chwili słychać jak przekaźnik się wyłącza i przekaźnik się chłodzi jak i kabel wychodzący do świec żarowych. Problem się pojawia gdy odpalę silnik, przekaźnik cały czas się grzeje jak i kabel do świec, aż zaczyna parzyć, tak jak by cały czas podgrzewało świece i nie chce on wyłączyć podgrzewania (kontrolka od świec się nie pali). Wymieniałem kasetę przekaźników bo wtyki były nadpalone, jak i wymieniłem czujnik temperatury przy silniku.
Nie wiem w czym może leżeć problem, może ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny?
Ciągłe podgrzewanie świec
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tomekmvr
- Nowy T4
- 10
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
This topic has 11 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się