Znaleziono 9 wyników
- 05 wrz 2014, 19:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Strzały w tylnym moście przy cofaniu i skręcie :/
Tak, u mnie jest ABS, na zewnątrz tylnego mostu jest także coś co mogłoby wyglądać na blokadę, ale nie jest nigdzie podpięte. Również do dyfra dochodzą jakieś wężyki, które nie wiem do czego służą. Gdybyś mi mógł nieco rozjaśnić temat to z góry dzięki. Te wężyki dochodzą do mechanizmu na górze dyfr...
- 02 wrz 2014, 9:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Syncro a teren??
Mój syncruś bez problemów na trasie osiąga 7l/100km, ale jadę nim wtedy wybitnie ekonomicznie ok. 80km/godz. W mieście zawsze zużywa poniżej 10l :-) Fakt że T3 syncro był terenowo dużo lepszy. Miałem zwykłe T3 i rzeczywiście prześwit miał większy, ale ciężki tył i napęd na jedną oś powodował szybkie...
- 18 gru 2014, 22:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wyymiana sprężyn w Syncro
Z tym windowaniem w górę tyłu samochodu nie można w przypadku syncro przesadzać. Ja wymieniłem tylne sprężyny na wyższe, bo stare o zwężającej się średnicy były pęknięte. Tył fajnie stał po tym wyżej, ale ale już po półtora roku użytkowania od wymiany zauważyłem, że nowe osłony przegubów tylnej praw...
- 02 maja 2015, 0:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bagażnik dachowy
Czy do tych Cruzów pasują np. ograniczniki czy różne dodatki innych producentów, zwłaszcza polskich, czy jest się zapewne już zniewolonym przez firmę Cruz? Belki mają zamki? Też chcę głównie pływadełka wozić- canoe i kajak. Ja zdecydowałem się na Cruza, bo firmówki typu Thule , są 2 razy droższe. Z...
- 05 maja 2015, 22:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opony do syncro
Chyba dzieje się coś z oponą, autko robi łułułułu jak nabierze prędkości, a po otwarciu okna słychać mlaskmlaskmlask. Na kierownicy nie czuć jakiś szczególnych drgań. Odgłosy w lewym przodzie. Oglądał auto mechanik, potwierdziły się moje przypuszczenia, że z opony może się robić jajo i ma bicia, w ...
- 25 kwie 2016, 13:23
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dyfer z Abs blokada sprzegla jednokierunkowego
Wątek "syncro nie działa do tyłu" przewałkowałem kilka razy już wcześniej, i cały czas myślałem ze to sprzęgiełko jednokierunkowe jest potrzebne tylko przy wersji auta z ABS przy jeździe do tyłu (dlatego też myślałem że jak nie mam ABS u siebie wiec mogę go zablokować na stałe i nie martw...
- 30 lis 2014, 17:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wymiana oleju w tylnym moście i skrzyni biegów
To trochę przelałeś ;-)
Nie wiem jaką masz skrzynię,
bo w instrukcji "VW Transporter sam naprawiam samochód" podają następujące ilości oleju:
skrzynia
02B - ok. 2.5l
02G - ok. 2.3l
02G syncro - ok. 2.7l
02D syncro - ok. 3l
Nie wiem jaką masz skrzynię,
bo w instrukcji "VW Transporter sam naprawiam samochód" podają następujące ilości oleju:
skrzynia
02B - ok. 2.5l
02G - ok. 2.3l
02G syncro - ok. 2.7l
02D syncro - ok. 3l
- 23 sty 2019, 14:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jaki płyn do wspomagania
Febi 06162 ,F6162 obojetnie jak piszą kiedyś jak nie było lali LHM z Citroena 6162 - zakres pracy -40 do plus 100 odpowiednik G002 000 kiedyś tak pisało ,teraz jest tylko norma bmw na butelce syntetyczny jest z firmy Febi 06161 lub 6161 odpowiada G 004 000 temp.nie podam (brak chwilowy na półce) al...
- 10 gru 2012, 18:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Osłona pod silnik
Ja mam 2.4D i moja osłona z przodu wcale nie ma żadnego wąsa, wszystko wisi na 4 śrubach i 2 wąsach z tyłu. Jednak najbardziej byłem w szoku jak kiedyś odkręciłem tą osłonę w garażu z kanałem i za Chiny nie mogłem jej wyciągnąć z pod samochodu. Czy to jest normalne i co ci Niemcy wymyślili, bo trzeb...