Znaleziono 15 wyników
- 14 lis 2016, 21:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: świece żarowe- kłopot z odpalaniem zimnego silnika
Ja wiem, że 2.4d ale zajrzyj tutaj http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=16&t=5290 tak samo tylko 1 cylinder więcej :) Przegub wystarczy zwykły 3/8 cala uniwersalny :)
- 14 lis 2016, 21:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: świece żarowe- kłopot z odpalaniem zimnego silnika
Zrób sam, klucz to wydaje mi się ze 12, jeżeli nie chcesz wymieniać wszystkich świec to sprawne przełóż w miejsce gdzie będziesz mógł je potem łatwo wykręcić jak padną
Co do pogody , to zapowiadają ocieplenie, powodzenia
Co do pogody , to zapowiadają ocieplenie, powodzenia
- 05 gru 2016, 19:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Ciągłe podgrzewanie świec
Według mojej wiedzy to czas dogrzewania jest około 3 minut przy przekaźniku 102, tak grzał mój stary 2.4D, na wiki jak pamiętam też tak podają, 2.5TDI na szybkich świecach i przekaźniku 103 też coś koło 3minut dogrzewa, więc nie szukaj dziury w całym <cool>
- 23 kwie 2025, 10:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: czujnik temperatury, przekaźnik świec a nieodpalanie
https://t4-wiki.de/wiki/Zentralelektrik
I chyba dokładnie opisany twój problem.
I chyba dokładnie opisany twój problem.
- 12 gru 2014, 22:08
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: podgrzewanie siedzeń
Ja bym raczej szukał przyczyny w macie grzejnej.Wiadomo że tak jak fotel kierowcy,to żaden inny fotel nie jest eksploatowany.Może się już gdzieś ścieżka przerywa i dla tego masz takie objawy.
- 29 lis 2010, 22:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: synchro niedziała do tyłu
Na wstępie pragnę naprawić swoje uchybienie z pierwszego postu. Zatem Witam Szanownych Forumowiczów. A teraz może kilka słów o sobie - a właściwie o sobie w kontekście samochodów. Użytkuję już drugiego VW T4. Poprzednio był 2,4D Syncro, a teraz jest 2,5 102 KM również Syncro. "opiekuję" si...
- 30 lis 2010, 22:47
- Jump to forum
- Jump to topic
@Jacek J Jeśli konstrukcja twojego dyfra jest taka jak na rysunku to bez załączonej blokady SPRZĘGIEŁKA - na wstecznym koła nie będą ciągnąć. Po to min u mnie na wstecznym przekaźnik "automatycznie" zapina sprzęgiełko. Myślę że u Ciebie też tak powinno działać a jeśli nie działa to znaczy ...
- 01 gru 2010, 14:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Koledzy, coś mi się tu nie zgadza. Wg mojej wiedzy to: 1. Blokada dyferencjału jest sterowana ręcznie, włącznikiem/zaworkiem/ podciśnienia. Po włączeniu zapala się kontrolka /przy włączniku/. Blokada ta jest tylko w niektórych wersjach. 2. W autach z ABS, aby ten system działał, w dyfrze jest dodatk...
- 12 lis 2011, 22:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Z uwagi na kostrukcję tylnego "mostu" blokada zespala wyjście napędu prawej półosi z z zespołem napędowym przed sprzęgłem jednokierunkowym , co przy awarii blokady powoduje przekazywanie napędu tylko na to koło. Przy poprawnie działąjącej blokadzie sprzęgła napęd idzie na obie osie i są o...
- 10 gru 2012, 7:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Sprzęgło jednokierunkowe (wolne koło) w tylnym moście
Ja właśnie uporałem się ze swoim dyfrem(wersja z abs+blokada),też mi tył nie ciągnął,dopiero po włączeniu blokady ciągnęło tylne lewe koło.Dyfer został rozebrany przez mojego mechanika,ja starałem się wszystko podejrzeć i zrozumieć zasadę działania tego bałaganu.Przyczyną awarii może być elektryka(b...
- 08 lut 2015, 0:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Przegląd sprzęgła wiskotycznego
Na pudełku ma napisane AK 100 000 http://silicone-profis.de/SILIKONOEL-AK ... -g-Gebinde
- 28 paź 2013, 7:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: KULKI od lewarka zmiany biegów...POMOCY!!
Ja zapierałem właśnie o kulkę 41 a dokładnie o metal na którym jest osadzona. Pamiętaj, żeby zblokować tulejkę z drugiej strony bo może ją wypchnąć.
- 05 sie 2013, 14:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: KULKI od lewarka zmiany biegów...POMOCY!!
Uff dałem rady :). Jeszcze innym sposobem. Musiałem najpierw tulejkę wcisnąć w tą łapkę potem dorobić trzymacz żeby jej nie wypchnęło, trzymacz ten wykonałem z kawałka świerkowego klocka tak żeby zaparł się o skrzynie i tą tulejkę i potem brechą wcisnąłem cały mechanizm do tulejki. Każdy z opisanych...
- 18 maja 2011, 14:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: SZYBKA SKRZYNIA BIEGÓW
Ściągasz ten plik http://www.t4-wiki.de/w/images/Getrieberechner_neu.zip Otwierasz w Excelu i po kolei wpisujesz najpierw rozmiary opon Reifenbreite (szerokość) Flankenhöhe (wysokość) Felgendurchm (cale) Potem obok w polu GKB wpisujesz np. oznaczenie swojej skrzyni biegów i wtedy pokaże się rodzaj s...