Dzień dobry

Przedstaw się! Powiedz skąd jesteś, jaki masz bus i co Cię tu sprowadziło.
https://t4-forum.pl/forum/viewtopic.php?t=19305
ODPOWIEDZ
Kochasie
Stały bywalec

13
Kontakt:

Re: Witajcie i zaczynamy

Post autor: Kochasie »

Witamy na tym zacnym forum !!! <england>
Adampio
Mistrz T4

9
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Adampio »

@viatro: jaki był powod pozbycia się kanciaka? Bo ja sie czaiłem na Multivana T3 na tyle długo, że tak poszly ich ceny w góre, że kupiłem... Multivana T4 [emoji16]
viatro
Początkujący T4

6
Kontakt:

Post autor: viatro »

Proza życia, tak bym powiedział. Generalnie smutna historia, ale niesamowite wspomnienia.Natomiast mojej T4 za chiny bym już na nic nie wymienił.
sitarz
Nowy T4

6
Kontakt:

Powitanie nowego użytkownika

Post autor: sitarz »

Witam Użytkowników Forum .
To mój pierwszy wpis po zakupie T4 1,9td [50 KW ABL]z 1997 r. Trochę trwało zanim "zaznajomiłem" się z autem, tym bardziej ,że nowością jest dla mnie jeżdżenie dieslem a na dodatek dostawczym.Jak na swój wiek to utrzymany był w dobrym stanie. Oczywiście po zakupie wymagał przeglądu i pewnych drobnych napraw i konserwacji.Naturalna więc była wymiana świec żarowych ,płynów eksploatacyjnych i rozrządu.
Z pomocną dłonią [a właściwie rękami ] przybył godny polecenia Pan Zbyszek z Domaniewek ,który uzdrowił i przywrócił do normalnej pracy silniczek "td." Wskazówki Mechanika co do obsługi i eksploatacji T4 też są bardzo cenne.Obecnie nie ma problemów z autem ,chociaż jedynym ,niewielkim,jest brak "przejścia" dżwięku z radia [Philips DC 413 ] do prawego głośnika. Głośnik sprawny,tak więc muszę się liczyć z demontażem radia i sprawdzić czy od niego się coś nie odpięło.
Pozdrawiam.
Donrecool
Nowy T4

6
Kontakt:

Post autor: Donrecool »

Witam wszystkich. Niedawno kupiłem 1.9 TD ABL 1996 rok. Jak narazie jedynie czego mi brakuje to światła w srodku bo seryjnie jest go za mało i lepszego audio ;)
cezeters
Nowy T4

6
Kontakt:

Post autor: cezeters »

Witam wszystkich posiadaczy i użytkowników transportera wszystkich generacji. Kiedyś był t4 2.0b furgon i po miłych wspomnieniach związanych z nim, po latach rozłąki z t4 namówiłem kuzyna by odsprzedal mi swoje t4 2.4 syncro. Będzie trochę poprawek blacharskich i malowanie całości ale myślę że powstanie jakaś skromna wyprawówka.
Robert Mrożek
Nowy T4

6
Kontakt:

Nowy

Post autor: Robert Mrożek »

Witam i POZDRAWIAM WSZYSTKICH Nie mogę się połapać w stronce. Jestem SZCZĘśLIWYM POSIADACZEM vw t4 2.4 D ZABUDOWA REIMO Kamper jest to moje oczko w glowie . Mam go 5 lat zwiedziłem nim troche Europy jak i Polski. Było to moje marzenie od ZAWSZE teraz mam i dbam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czego szukam Propozycji wyjazdowych w grupie , informacji o zlotach , no i miłych spotkań na trasie
rafflex
profil zaufany
profil zaufany
Ikona forum

13
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Post autor: rafflex »

Cześć.
To na dzień dobry może cię zainteresuje to:
https://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?p=204623#p204623
Robert Mrożek
Nowy T4

6
Kontakt:

Post autor: Robert Mrożek »

<england> Cześć GORAL nizinny w górach na mapie to ja też żyje, Wodzisław śl.
Co prawda obecnie to ja za kanałem siedzę, ale mój T4 w Polsce - Reimo zabudowa.

Ten (już obecnie trochę poprawiony post) przeniknął przez gęste sito moderacji przez przypadek.
Kolejny naruszający 26pkt. regulaminu - z automatu ląduje w koszu, a nawet nie, tylko od razu "delete"
Ostatnio zmieniony 23 mar 2019, 8:13 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: brak znaków interpunkcyjnych
bermod
Nowy T4

6
Kontakt:

Post autor: bermod »

witam szanowne grono. podkarpacie krosno pozdrawia
Kwachu
Nowy T4

6
Kontakt:

Witam po raz pierwszy

Post autor: Kwachu »

Dziękuję za przyjęcie na forum. Jestem od niedawna posiadaczem T4 karetka oraz od lat T3.
W temacie T4 z pewnością będę miał wiele pytań. Z góry będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam Kwachu Szerszeń
nudel1
Nowy T4

6
Kontakt:

Post autor: nudel1 »

Witam i pozdrawiam wszystkich
witek749
Nowy T4

7
Kontakt:

Post autor: witek749 »

Witam wszystkich ,Witek okolice Rzeszowa ,targam się t4 99" 88KM .
steniu4
Początkujący T4

7
Kontakt:

Post autor: steniu4 »

Siemka cześć wszystkim witam was szanowne grono!
Jestem steniu znany z innych for jako steniu4
Zimą nabyłem multika acv long nose'a i powoli doprowadzam go do ładu... Do zobaczenia w drodze! Migajcie machajcie! Technoblau na codzień Poznań i okolice ;)
Pabulon
Nowy T4

7
Kontakt:

Witam

Post autor: Pabulon »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Zakupiłem niedawno t4 1.9 Td 99r do celów służbowych. może nie jest to demon prędkości ale jak narazie pomimo swoich wad prawie zawsze dowozi mnie szczęśliwie do celu. Założyłem tu konto aby z Waszą pomocą rozwiązać wszelkie usterki związane z moim egzemplarze. Z Góry dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam całą ekipę.
LukaszAga
Początkujący T4

6
Kontakt:

Post autor: LukaszAga »

Witamy. Lukasz i Aga, po 30tce, śląsk. Wpadło w nasze ręce T4 Multivan 2.4D z 1992 roku, w sumie mogliśmy pójść w nowszy ale przeglądając różne portale turystyczne stwierdziłem że przedlift z prostym 2.4D będzie najlepszy. Będziemy tutaj z dziołchą zaglądać, szukać informacji, ona pewnie o wycieczkach a ja o aucie ;)

W każdym bądz razie w listopadzie oddajemy naszego Vana na przegląd podwozia i wstawki ;)
Adampio
Mistrz T4

9
Kontakt:

O wreszcie wlasciwe podejscie. Do turlania sie po bocznych drogach 2.4D jest jak najbardziej OK [emoji16]
Dudu$
Znawca T4

8
Kontakt:

Post autor: Dudu$ »

Cześć fajnie że jakieś nowe twarze z moich okolic <good> zajrzyjcie do działu Zloty i spoty, za miesiąc będzie okazja żeby due spotkać i pogadać <yes>
All.Mell
Nowy T4

6
Kontakt:

T4 wykaz bezpieczników.

Post autor: All.Mell »

Witam serdecznie wszystkich użytkowników oczywiście T4 :)
poss
Nowy T4

10
Kontakt:

Post autor: poss »

Cześć
Pozdrawiam forumowiczów - Poss'ter z Gdańska.
Od kilku dni mam t4/2001/long/2,5tdi/6 miejsc+2 łóżka
P.
rafflex
profil zaufany
profil zaufany
Ikona forum

13
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Post autor: rafflex »

Cześć.
Witaj w doborowym towarzystwie posiadaczy T4 <hi>
t4sub
Nowy T4

6
Kontakt:

Post autor: t4sub »

Witajcie!
Cieszę się, że mogę Was poznać.
Jestem posiadaczem t4 Multivan z okolic Szczecina. Pozdrawiam.
Burdello
Nowy T4

6
Kontakt:

Post autor: Burdello »

Dzień dobry !
Zwyczaj nakazuje pukać w drzwi przed wejściem i ściągnąć buty, gdy jest się gościem (tak też robię).
<england>
Jestem ze Górnego Śląska dokładniej z Bytomia.
Na forum bywałem wcześniej (ile się dało tyle czytałem).
Kilka dni temu się zarejestrowałem. To mój pierwszy post w zasadzie.
Kocham auta i ogólnie pojętą motoryzację.
Wcześniej siedziałem w marce Jeep, ba nawet mianowany zostałem ( funkcję pełnię do teraz) moderatorem na największym forum Jeepa w PL.
Dlaczego tu jestem?
Dzieci rosną i jest potrzeba zakupu auta, więc dojrzewam
do jakiegoś busa.
Będę w tym momencie szczery bo stoję na rozdrożu dróg.
Mam jakiś tam budżet i sercem chciałbym T4 multika albo caravel ale gdzieś tam w tyle głowy mi coś mówi, że w tej cenie kupię np trafica, Vivaro kilka lat młodszego.
Broń Boże nie pytam Was tutaj co wybrać, bo odp na forum T4 może być tylko jedna, ale czytając forum chcę zagłuszyć rozsądek i wybrać T4.
Celuję w multivan ale jestem stałym widzem Wrzosów na wakacjach, w związku z tym Caravelli nie odrzucam.
Jeździłem kilka razy T4 z 2.5 TDI 102 km i czuję się super klimat we wnętrzu i dźwięk silnika jest zarąbisty.
Nie ukrywam, że T4 jest moim marzeniem z młodości i poprostu od zawsze mi się podoba (bardziej niż T5), a przód poliftowy jest idealny do tego wozu.
Żałuję, mojej nieobecności na dwóch zlotach, które były niedaleko mnie w ostatnim czasie bo pewnie wróciłbym z nich napalony na T4 tak, że śledzenie aplikacji aukcyjnych mordowały by, do dna baterię z mojego telefonu i bym bez głowy, kupił na szybko gdzieś T4 byleby mieć.
Podchodzę do zakupu na chłodno spokojnie ale z sercem i mam nadzieję, że trafi się wymarzony T4.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich!
niebieski-n2
moderator
Kierowca T4

13
Kontakt:

Post autor: niebieski-n2 »

Witaj, fajny masz nick <38>
ko_sa
Początkujący T4

6
Kontakt:

Post autor: ko_sa »

Cześć i witam forumowiczów. Mam na imię Krzysiek, jestem z Wejherowa. Moja historia jest taka, że przez kilka ostatnich lat jeździłem VW T3, byłem czynnym uczestnikiem radomskiego forum Busikt3 (tak czytałem regulamin, to nie jest reklama tamtego forum), gdzie występowałem pod tym samym nickiem. W tym roku zrobiłem eksperyment ze zmianą samochodu na Opla Zafira, co okazało się niezbyt udanym pomysłem, jest zbyt mały jak na potrzeby mojej rodziny. Z tego też powodu zaszła okoliczność zakupu większego samochodu i naturalnym jest, że moje myśli popłynęły w stronę T4. Tak więc szukam...jak znajdę to dam znać.
Adampio
Mistrz T4

9
Kontakt:

Powodzenia, ja kupiłem T4 bo T3 okazalo sie być już za drogie [emoji6]
Z jakiego powodu odpuściłeś kanciaka?
ko_sa
Początkujący T4

6
Kontakt:

Z tego powodu że zaczęło już być za drogie ;-) Mechanicznie miałem chyba wszystko ogarnięte, zarówno silnik, który sam osobiście wyszukałem i wymieniłem jak i część zawieszenia i hamulców. Niestety samochód zaczęła atakować ruda w standardowych dla T3 miejscach. I o ile z mechaniką jakoś sobie radzę to niestety blacharka i lakiernictwo to dla mnie są sztuki piękne i nie mam do tego ręki. A jak bym już go oddał do blacharza i lakiernika to by mi było szkoda nim jeździć w ziemie...to był jedyny samochód w mojej rodzinie. Wiem że w T4 też bywa różnie z blachami ale coś się może wynajdzie. A i szukam najzwyklejszego transportera na 8 lub 9 osób, bez żadnych wodotrysków które lubią się popsuć, z najprostszym silnikiem (1.9 td lub 2.4d). Lubię taki samochodowy ascetyzm ;-)
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

15
Kontakt:

Post autor: Probe041 »

1.9 td odradzam, chyba że z myślą swapa na tdi
ko_sa
Początkujący T4

6
Kontakt:

Dzięki za radę. Byłem dziś oglądać coś co by mi odpowiadało jeśli chodzi o wyposażenie lub jego brak, co prawda 2.5tdi 102 KM i long...tyle że szpachla równana butem, malowany wałkiem i podłoga bagażnika z kawałka zwykłej blachy wspawana ;-) Ale co by nie powiedzieć, silnik fajnie chodził, tu muszę oddać sprawiedliwość.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Powitanie dla nowo zarejestrowanych”