Rejestrator trasy

Radia, wzmacniacze, ekrany, subwoofery, nawigacje i nagłośnienie marzeń.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Sterciu
Ekspert T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Re: Rejestrator trasy

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

Na odbicia przydałby sie filtr polaryzacyjny , niestety do tego modelu pomimo iz występuje to jest nie osiagalny w europie... mam nadzieje ze tylko narazie. Pozatym w Omedze tez się wszystko co odbijało na szybie to widac bylo na filmie.

Wczoraj przejechalem się w trase i sprawdziłem dzialanie ostrzegania o fotoradarach , urządzenie wydaje dzwięki , moglby być głośniejsze bo jak radio się włączy można ich nie usłyszeć... Plus taki ze wydaje sygnaly do chwili az nie osiagniemy prędkości która obowiązuje na odcinku gdzie stoi fotoradar. Mam włączony wygaszacz ekranu i tutaj kolejny minus taki iz jak juz poinformuje dzwiękiem o fotoradare to ekran się nie włącza automatycznie , natomiast podczas gdy cały czas jest włączony (wlączona funkcja ciągłego wyswietlania na ekranie) to na wyswietlaczu pokazuje w chwili zblizania się do fotoradaru prędkosc z jaką jedziemy , prędkośc obowiązującą na tym odcinku oraz odległośc do skrzynki z fotoradarem. Dośc przydatna funkcja ale do dopracowania jeszcze w/g mnie przez Mio. Pomimo iz w dzien mozna jezdzic z włączonym ekranem to jednak w nocy on troche przeszkadza jak jest włączony i cały czas wszystko widac na nim.

Filmiki nakręcone w czasie jazdy nocą nie są najgorsze , nie powalają ale tez widać to co się dzieje przed autem jak na taką kamere calkiem przyzwoicie. Widać na obrazie taką kaszę ale nie jest zle.

Ogólnie więcej pozytywów narazie widzę jak negatywów , zwłaszcza w porownaniu do omegi , z tymze omega to inny przedział cenowy był tez...
mora
Znawca T4

15
Tematy: 15
Model:
Auto: transporter
Opis: " Sekcja Dolnośląsko-Opolska!"
podziekowal za post: 53 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: mora »

A mi przysłali ofertę takiego urządzenia http://www.redcoon.pl/B387927-Media-Tec ... f=20130728
Co o tym sądzicie?
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

Nie wypowiadam sie na temat tej kamery MediaTechu bo nie miałem z nią do czynienia , choc w necie czytałem na jej temat i opinie były takie sobie glownie odnośnie jakości nagrania.

Tutaj jest taki test porownawczy kamer:

http://www.fotoszok.pl/show.php/1504174_1523.jpg.html
http://www.fotoszok.pl/show.php/1504192_1522.jpg.html

Z racji ze u nas na forum temat odnosnie videorejestratorow kuleje , widać malo osob korzysta chyba z takich urządzen to polecam poczytac inne fora motoryzacyjne gdzie jest dośc sporo o opini o uzytkowania wielu modeli przez tamtejszych forumowiczy:

http://avensis.home.pl/viewtopic.php?f= ... &start=240
http://forum.fordclubpolska.org/showthr ... ?p=2051680
http://www.cb-forum.pl/topics53/kamera- ... 005,30.htm
http://forum.skodaclub.pl/caraudio-cb/r ... 6-120.html
http://autowrzuta.pl/viewforum.php?f=28 ... 1d73c67069

Pierwszy filmik ode mnie pokazujacy ignoranta przepisów drogowych , seat który wyprzedzal zawsze tam gdzie byla podwojna ciagła...
guapo
Początkujący T4

13
Tematy: 1
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: guapo »

A ja szanowni koledzy i koleżanki posiadam taki oto rejestrator jazdy jak w linku poniżej
http://allegro.pl/kamera-samochodowa-re ... 54273.html
Zamawiałem na alledrogo . Zapłaciłem z przysyłką 44 zł :) Paczka przyszła z Chin po ok 5 tyg ( z czego w urzędzie celnym leżała 3 tygodnie)
cezarypl
Aktywny T4

13
Tematy: 12
Model:
Auto: z Plejad
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 14 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: cezarypl »

Szkoda mi wydawać kasę na porządny miniaturowy rejestrator, a chińskiego badziewia nie chcę nawet za darmo.
Tak więc, na Motkę razr ściągnąłem aplikacje AutoKam za friko, przetestuję i zdam relację za kilka dni.

Pozdrawiam
Cezary
guapo
Początkujący T4

13
Tematy: 1
Model:
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: guapo »

Praktycznie wszystko na co nie spojrzysz było składane bądź jest na podzespołach z chin :) Cena niska jakość wrzucę przed weekendem filmik sami ocenicie. Jak to mówią d.. nie urywa ale... :)
peter
Stały bywalec

16
Tematy: 6
Model:
podziekowal za post: 7 razy
otrzymal podziekowanie: 7 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: peter »

coś takiego jak Mora pokazuje tylko niby inna firma ale też przecież China dziś testowałem, nawet nie jest takie tragiczne, nocą gorzej ale za taką kasę. Wziąłem to z zaprzyjaźnionego sklepu na próbę. Nawet jak za kimś jedziesz w dzień to nr tablicy rejestracyjnej czytelny, gorzej jak kogoś mijasz. W nocy gorzej ale coś tam widać zwłaszcza jak są latarnie koło drogi ale i bez nich też jako tako.
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

Zawsze zamiast rejestratora takiego typowego samochodowego jest opcja takiego rejestratora :D

http://forum.octaviaclub.pl/files/kamera_507.jpg
mora
Znawca T4

15
Model:
Kontakt:

Sterciu pisze:
Zawsze zamiast rejestratora takiego typowego samochodowego jest opcja takiego rejestratora :D

http://forum.octaviaclub.pl/files/kamera_507.jpg
<brawo> <taniec>
merlin
Forumowicz T4

14
Tematy: 4
Model:
Auto: multivan
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: merlin »

ostatnio widziałem w auhan za 78 złociszy mam podobny nagrywa w hd zresztą funkcje wszystkie mają podobne i widać co przed nami a jak chcecie spedziać wieczory na oglądaniu trasy do pracy i spowrotem w 3D i HD .......... komu to?????? ma nagrać w miare normalnej jakośći i tyle ja bym bardziej zwracał uwagę na jakość nocą bo tu jest lipa z tymi diodami i nagraniem i widokiem

pozdrawiam
merlin
Forumowicz T4

14
Tematy: 4
Model:
Auto: multivan
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: merlin »

guapo pisze:
A ja szanowni koledzy i koleżanki posiadam taki oto rejestrator jazdy jak w linku poniżej
http://allegro.pl/kamera-samochodowa-re ... 54273.html
Zamawiałem na alledrogo . Zapłaciłem z przysyłką 44 zł :) Paczka przyszła z Chin po ok 5 tyg ( z czego w urzędzie celnym leżała 3 tygodnie)

mam taki sam za 74 zl na alegro i śmiga aż miło i daje rade
niebieski-n2
moderator
Kierowca T4

14
Tematy: 13
Model:
Auto: Escapade, holenderka
Opis: Kapitan eMO
podziekowal za post: 106 razy
otrzymal podziekowanie: 115 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: niebieski-n2 »

Rozumiem, że to potrzebne w razie wypadku/kolizji, żeby udowodnić nie swoją winę w zaistniałym zdarzeniu?
Bo tak sobie myślę, po co nagrywać swoją podróż i wykroczenia innych uczestników ruchu ???
Mam jakąś awersję do tych nowinek typu nawigacje GPS, cb-radia, rejestratory.
Umiem czytać mapy, cb to inna bajka, a rejestrator po co??
kriss
Samodzielny mechanik

14
Tematy: 7
Model:
Auto: Multivan
Opis: Grupa Śląsk i Zagłębie
otrzymal podziekowanie: 29 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: kriss »

niebieski-n2 pisze:
Rozumiem, że to potrzebne w razie wypadku/kolizji, żeby udowodnić nie swoją winę w zaistniałym zdarzeniu?
Bo tak sobie myślę, po co nagrywać swoją podróż i wykroczenia innych uczestników ruchu ???
Mam jakąś awersję do tych nowinek typu nawigacje GPS, cb-radia, rejestratory.
Mój rejestrator pełni rolę "nocnego stróża" zamontowany w teczce skierowany jest na zaparkowanego paska obok - po włamaniu do paska oraz późniejszym pocięciu w nim wszystkich opon zdecydowałem się na zakup właśnie tej kamerki. Fakt ,od czasu gdy passat jest na "oku" nic się nie wydarzyło ale gdybym się dzięki rejestratorowi dopatrzył winnego wcześniejszych akcji to z pewnością i z przyjemnością <30> <30> <yes> wytłumaczyłbym że tak robić nie uchodzi..
niebieski-n2
moderator
Kierowca T4

14
Model:
Kontakt:

No to rozumiem, kamera chroniąca czyjeś dobro, OK.
I tak ma to sens jak gość w kapturze pokarze do niej swój dowód, albo jest to w małej społeczności, gdzie każdy każdego zna po posturze, sposobie chodzenia itp.
Ale po jaką cholerę rejestrować cudze wykroczenia????
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

merlin pisze:
ostatnio widziałem w auhan za 78 złociszy mam podobny nagrywa w hd zresztą funkcje wszystkie mają podobne i widać co przed nami a jak chcecie spedziać wieczory na oglądaniu trasy do pracy i spowrotem w 3D i HD .......... komu to?????? ma nagrać w miare normalnej jakośći i tyle ja bym bardziej zwracał uwagę na jakość nocą bo tu jest lipa z tymi diodami i nagraniem i widokiem

pozdrawiam
Rejestrator ma nagrywac tak aby bylo widać jak najlepiej numer rejestracyjny pojazdu , im większa rozdzielczaośc tym większa szansa ze będzie mozna bez problemu odczytac nr rejestracyjne nie tylko aut jadących bezpośrednio przed nami , ale i na pasie obok lub nadjezdzających z przeciwka. W razie jakiś nieprzyjemności moze byc to przydatne. Wazne tez aby byly dobrze widoczne kolory zwłaszcza sygnalizacji swietlnych co na nagraniach wielu videorejestratorow jest nie do odszyfrowania jakie swiatlo sie swiecilo. Po to własnie jest m.in. lepsza większa rozdzielczośc wskazana. Pozatym zwykle automatycznie lepsza jakośc nagrania i więcej szczegółów jest widoczanych nocą.
niebieski-n2 pisze:
Dlaczego CB to inna bajka , taka sama jak navigacje , rejestratory itd... Tak samo CB jest nie potrzebne do niczego w trakcie jazdy.

Ja mam awersje do takich wynalazkow jak klimy w aucie (pod roznymi postaciami , czy to manualne czy klimatroniki), czujniki cofania/parkowania czy jak to sie tam zwie , ABS , ESR i tak dalej i tak dalej , dal mnie to jest kompletnie nie potrzebne w samochodzie... To samo się tyczy róznych lcd podwieszanych pod sufitem czy radioodtwarzaczy z wyswietlaczami lcd...

A co powiesz na sytuacje , droga dwujezdniowa , trzy pasy ruchu , skrajny lewy do skrętu w lewo , srodkowy do jazdy na wprost i kolejny skrajny prawy do jazdy na wprost i skretu w prawo. Jedzie kilka aut srodkowym po czym nagle jeden hamuje pomimo swiatla zielonego na sygnalizatorze swietlnym i jest jedno bum bo dostaje w tyl od auta jadącego za nim , jadący sprinter za tym co w niego przywalil wychamowal z jakimś tam zapasem luzu pomiedzy nim a sobą , kilka sekund pózniej czuje uderzenie i jest wepchnięty siłą bezwladności na tego z przodu , kierowca poczuł jeszcze jedno mniejsze uderzenie po chwili jak dostal w dupe. Przyjezdza policja , orzekają po wysluchaniu swiadków ze kazdy jest współwinny poniewaz kazdy czul po dwa uderzenia czyli najpierw walil w tego przed sobą i po chwili nastepny nie wychamowal i walil mu w dupe. Nic sie nie zdaly tlumaczenia panu wladzy ze kierowca sprintera wychamował i nie uderzył w tego z przodu odrazu tylko dopiero po chwili dostal strzała w tyl i wpadl wtedy an tego z przodu. Pan wladza mial swoją teorie. Teraz okazuje się ze w sprinterze jest zamontowany videorejestrator (Omega) i wszystko nagrane jak na dłoni. Pan policjant oberzal filmik (na pobliskim komisariacie) i nagle okazuje się ze jednak kierowca sprintera ma racje , na filmie ewidentnie widać ze wyhamował i zatrzymal auto po czym doslownie około 10 sekund pózniej dostaje strzała i wpada na tego z przodu , widać na filmiku szarpniecie autem i uderzenie w tego z przodu. Kierowca sprintera z pośród 5 kierowcow aut biorących udział w malym karambolu wyszedl obronna ręką z calej tej sytuacji poniewaz czarno na bialym bylo ze wpadl na tego z przodu przez uderzenie w tył. Dzięki temu naprawa auta poszła z ubezpieczenia tego co w mercedesa w dupe walnąl a nie z własnej kieszeni , kazdy dostal mandat po 500zl lącznie z tym pierwszym co zachamowal bo na filmie bylo widac nawet ze skubany w ostatniej chwili zdecydowal ze , ze srodkowego pasa skręci w prawo na skrzyzowaniu ale uniemozliwialy mu to auta jadące prawym pasem, więc trzeba bylo nagle się się szybko zatrzymać... Takze kamera zwróciła się z nawiązką i od tamtej pory zawsze jezdzi przyklejona do szyby , nigdy nic nie wiadomo , nawet w takim glupim miescie taka glupia sytuacja moze się wydarzyc jak opisalem i juz jest przydatne nagranie. Naszczescie w sprinterze hak jest mocny więc jak po oberwaniu w dupe na sprinterze mialem tylko gniazdo haka poniszczone, odrapany hak i porysowany zderzak z pęknięciem jednym , z przodu była dziura w zderzaku bo się na hak poprzedzającego nadział ,ale temu z przodu sprinter zrobił sporo większe szkody bo hak wprasowal w dupe załamując podłuznice z tyłu. Niby w mercedesie szkody niewielkie ale zderzak jeden i drugi do wymiany , mandatu tez nie dostal kierowca. Po to się więc własnie wozi rejestrator... Wada tylko taka tej Omegi byla ze pomimo iż to chyba była almera ta z przodu to rejestracja wyszla na nagraniu niezbyt czytelna więc nagranie niezbyt dobrej jakości z niej jest...

Kolejna sytuacja to jak gliniarz mi probowal wmowic ze przejechalem na czerwonym swietle na ul Karkonowskiej we Wrocku , zatrzymali mnie bo przejechalem na czerwonym w/g nich i 500zl mandatu chcieli mi dać i iles tam punktów. Okazalo sie ze u mnie w aucie jest videorejestrator i wyraznie widać ze jak samochód wjezdza na skrzyzowanie to jest swiatlo zielone jeszcze i w ostatnim widocznym kadrze przed autem jak juz sygnalizator byl na skraju ekranu czyli kończyla lapać go kamera bo poprostu sygnalzator juz była prawie nad autem to widać dopiero jak sie na zólte zmienia sygnalizacja. Po obejrzeniu filmu odpuścili swojej teorii i o dziwo przeprosili za zatrzymanie co jest niezbyt czeste w takich przypadkach. Więc kolejny plus dla videorejestratora , tak bez tego urządzenia sytuacja nie do wybronienia pewnie... Tutaj ja byłem w 100% pewny ze nie wjechalem na czerwonym więc bylem z poczatku sklonny nie przyjmowania mandatu , ale wyszlo i tak ze go nie dostalem bo nie mialem za co <sarkastyk>

niebieski-n2 pisze:
wykroczenia innych uczestników ruchu ???
Co do uwieczniania wykroczen innych to zwykle najbardziej boja się takich nagran Ci co takie wykroczenia najwięcej popełniają (oczywiście nie pisze tego odnośnie Twojej osoby , tylko ogólnie z tego co zaobserwowalem na innych roznych forach jak niektorzy wypisują, najpierw sie chwala jak nie łamią przepisy a pózniej pietnują posiadaczy videorejestratorow) więc probują pietnować posiadanie videorejestratorow w aucie i nagrywania tego co się dzieje przed autem bo boją sie ze kiedys ktos ich nagra...
tommly
Specjalista T4

15
Tematy: 21
Model:
Auto: chwilowy brak T4
Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
podziekowal za post: 30 razy
otrzymal podziekowanie: 36 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tommly »

dzisiejszy artykuł na onecie - evolveo - 400zł :
http://agdlab.pl/aktualnosci,357/nowa-k ... 59243.html
niebieski-n2
moderator
Kierowca T4

14
Model:
Kontakt:

Zgadzam się oczywiście, że do ochrony własnych 4 liter każde możliwe urządzenie jest potrzebne i jak najbardziej wskazane. Sam miałem kiedyś sytuację, że 100 letni kierowca w korku, ruszając pod górkę stoczył się i uderzył w moje stojące auto, jeszcze wysiadł z pretensją do mnie co ja robię. Zbaraniałem, nie dość, że uszkodził mi zderzak i lampę to jeszcze mi mówi, że to moja wina. Przyjechała policja, kazali mu pokazać jak rusza w tym miejscu, tak samo się stoczył kilka razy, ale mówi, że to nie jego wina, nie przyjmuje mandatu i w ogóle to się spieszy nakarmić kury. Ropa w oczach, ledwo stoi i żadna rozmowa jak by mówić do lampy, a upał 30 stopni. I co, skończyło się, że machnąłem ręką i pojechał nawet wniosku do sądu nie robili, bo musiałbym się z dziadem bujać po sądach a on by zwolnienia przynosił a poza tym jak udowodnić, że to jego wina?
W takich sytuacjach jak najbardziej film by się przydał.
Na szczęście są to niezwykle rzadkie sytuacje.

A wracając do rejestrowania wykroczeń innych to kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem.
Wydało mi się, że takie urządzenie w moim aucie to więcej mogłoby mi szkody przynieść niż pożytku jakby już ktoś obejrzał, chyba, że mocno wyrywkowo i fragmentarycznie.
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

Wszystko zalezy ile się jezdzi , jak ktoś duzo km rocznie robi to rejestrator moze się przydać w róznych nawet błachych sytuacjach. Po hipermarketem nawet w trakcie postoju przydatny moze byc , w osobowkach od parkowania pod hipermarketami zderzaki mam strasznie porysowane , w yarisie nawet pękniety i to dostrzegłem po powrocie ze sklepu na parking , czyli jakis slepy pajac wjechał w zderzak tak ze pękł... Nie bylo kogo szukac , monitoring sklepowy pozal się boze , jak by byl wideorejestrator to sprawca by byl nagrany na 100% i mozna byłoby takiego szukać wtedy... Zderzak uzywany z pomalowanie kosztowal mnie 500zł i musialem wylozyc to z wlasnej kieszeni bo nie było sprawcy...

A co do nagrywania tych co łamią przepisy... kazdy w jakimś stopniu lamie przepisy , ale niektórzy robią to z premedytacją i nagminnie. Ja przykładowo potrafie nie wyprzedzać na liniach podwójnych ciąglych , więc inni tez powinni to potrafić ,a jednak dla nich znaki poziome niejednokrotnie nie istnieją na drodze. Wyprzedzanie na trzeciego , spychanie na pas awaryjny jadących z przeciwka , nie respektowanie znakow poziomych , wyprzedzanie na skrzyzowaniach , wyprzedzanie w taki sposób iż taki kierowca wysepki omija z lewej strony itd , itd , i to są codzienne wykroczenia kierowcow jezdzących po naszych drogach.... Więc jak tak lamią przepisy to niech się boją ze ktos moze ich nagrać... Juz nie pisze o przekroczeniu predkosci , bo jak dla mnie jak ktoś jedzie szybciej ale z glową to mniej stwarza zagrozenia jak taki cymbał jadący przepisowo i lamiący wszystkie inne przepisy po drodze... No ale to nie temat o lamaniu przepisów a o wideorejestratorach więc wrócmy do sedna tematu.

Tutaj porównanie Mio MiVue 358 i 388
cezarypl
Aktywny T4

13
Tematy: 12
Model:
Auto: z Plejad
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 14 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: cezarypl »

Jak obiecałem tak nakręciłem, a raczej zapisałem Motorolą RAZR dwa filmy, jeden w dzień i jest on jakości (ładnie widać) wystarczającej do odczytania tablic rejestracyjnych innych pojazdów w pobliżu. Drugi w nocy, i tu niestety nie można odczytać numerów rejestracyjnych. Jakość jest gorsza od podlinkownego filmu z Mio.
Filmy trwają około 3 min. i ważą ponad 400 MB każdy.
Jak mój młodszy syn ogarnie umieszczenie ich na serwerze to podam linki, bo na Youtube to może popsuć rozdzielczość i ocena ich jakości będzie niemiarodajna.

Jak by na to nie patrzyć, jest to rejestrator w telefonie czyli coś co się ma i nie potrzeba nowych inwestycji. Wiadomo że stróżem nocnym to telefon w samochodzie nie zostanie. <01>

Jeśli chodzi o celowość filmowej rejestracji przebiegu jazdy, bądź postoju, to uważam że należy tępić baranów na drodze wszelkimi dostępnymi sposobami i przy okazji zadbać o swoje dobrze pojęte interesy.

Pozdrawiam
Cezary

Film jest tu: http://kosz.marcin.co/autokam/
Otwiera się w Explorerze, trochę trzęsie bo trzymałem telefon w ręku, jest też fragment do góry nogami bo źle trzymałem aparat. W tym E nie wiedzieć czemu nie działa opcja odwracania obrazu.
W Chromie można odwrócić obraz, ale u mnie nie odtwarza filmu. Ciekawe jak u innych?

Pozdrawiam
Cezary

Po następnych mękach podam link do filmu nocnego
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

U nas to jest biedny rynek zaopatrzony w videorejestratory , w Azji oraz Rosji mozna całkiem fajne kupić inne kamery. Niektóre z tych ponizej są bardzo podobne jak Mio Mivue , zewnętrznie się róznią a w srodku podobno to samo jest , nawet menu mają identyczne (przynajmniej to mozna na rosyjskich stronach przeczytac o tych kamerach niektórych). Niestety cenowo wszystkie wychodzą drogo i narazie się nic nie zanosi aby u nas się pojawily w oficjalnej sprzedaży.

GARMIN GDR35
http://www.ebay.pl/itm/GARMIN-GDR35-Car ... 53fb95b9a9

HP F210
http://www.ebay.pl/itm/HP-f210-Car-Cam- ... 1e7d94c1a2

Abee V50
http://www.ebay.pl/itm/Abee-V50-Full-HD ... 53fbb8f044

Aiptek X-Mini
http://www.ebay.pl/itm/Aiptek-X-Mini-FU ... 258068c270

HP F200
http://www.ebay.pl/itm/HP-f200-1080P-Fu ... 1e7d61990d

Niemniej jednak ja caly czas teraz mysle jak dokonac zakupu na Tajwanskim eBayu , nie kupowalem nic nigdy z Azji więc mam pewne obawy...
Choc w necie wyczytalem ze kilka osob z PL kupowało przykładowo u tego sprzedawcy z ponizszego linku i problemów nie mieli , niektórzy z uzyciem translatora po Tajwansku komunikowali się ,inni po angielsku więc widze tutaj problemu by nie bylo , nawet po tajwansku poprzez translator pogadać sobie :D. Tylko nie wiem jak z płatnosciami , jak sie tam wysyła w necie rózne sprzeczne wyczytałem opinie , najwięcej jest takich ze trzeba jakies konto Pay-Pal czy coś takiego zalozyc i z jego dokonywac platności. A do kamery chcialbym coś takiego zakupić bo jednak odbicia w szybie sa straszne i przez to obraz sie tez mleczny robi , a jak szyba brudna to juz wogole wszystkie rozmazane muchy widać na niej...

http://www.ebay.pl/itm/Mio-Glare-Filter ... 1e7d94bcc5

cezarypl pisze:

Film jest tu: http://kosz.marcin.co/autokam/
Otwiera się w Explorerze,
Cezary

Po następnych mękach podam link do filmu nocnego
Mi sie nie chce odtworzyc filmik w Explorerze :/.
Mnie zastanawia sytuacja przykładowo jak dzwoni telefon , to wtedy nagrywanie jest przerywane czy trwa nadal ?? Wsumie to chyba zalezy od tego czy ktoś ma zestaw glośnomowiący czy nie , ale tez czy przy zestawie glośnomówiącym nie przerywa zapisu w trakcie odbierania połączenia ?

Sprawa telefonu wygląda jeszcze tak ze go sie raczej nie zostawia w aucie nawet na parkingu przed supermarketem co jest na minus bo tam sporo szkód parkingowych powstaje i zwykle nie ma kogo pociągnąc do odpowiedzialności. Kamere natomiast mozna w aucie zostawic , jak ma sie jeszcze lusterko wsteczne to tak zamocować ze się zlewa z lusterkiem i jej praktycznie nie widac... Kamera ma autozapis , czy jak się wsiądzie do auta a kamera wylączona jest to po uruchomieniu silnika zaczyna automatycznie nagrywać , czujnik ruchu mozna ustawić , bedzie nagrywac jak wyczuje jakiś ruch przed naszym autem... niestety w telefonach takich funkcji chyba nie ma i trzeba wszystko za kazdym razem pamietac aby wlączyc i po nagrywaniu wyłączyc. Ja mam kamery tak ustawione ze po przekręceniu kluczyka wlącza sie i nagrywa a po zatrzymaniu się i zgaszeniu silnika po 10 sekundach się wyłącza sama.
rafflex
profil zaufany
profil zaufany
Ikona forum

14
Tematy: 29
Model:
Auto: Transporter
Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
podziekowal za post: 139 razy
otrzymal podziekowanie: 235 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: rafflex »

Sterciu pisze:
..., najwięcej jest takich ze trzeba jakies konto Pay-Pal czy coś takiego zalozyc i z jego dokonywac platności.
Nie wiem na sto procent, ale wydaje mi się, że to działa tak jak PayU w Allegro, czyli trzeba mieć konto na ebay'u i dalej już ten serwis zajmuje się transferem należności. No chyba, że z Azją jest inaczej?
slimak
Ikona forum

16
Tematy: 102
Model:
Auto: Mixt
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 310 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: slimak »

PayPal nie wymaga posiadania konta na ebayu.
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

Slimak , ja wiem ze nie wymaga posiadania konta na eBayu , kwestia jest taka iż trzeba jakoś temu tajwańczykowi zapłacic za towar aby wylał go wogole... Wię tutaj chyba trzeba jednak aby byla to jak najbezpieczniejsza dla nas transakcja zalozyc konto PayPal i jakos poprzez PayPal wyslac zapłate...

Zaraz będe płodził jakiegoś emaila w translatorze do tego sprzedawcy z tajwanu , w języku tajwańskim , zobaczymy jak się dogadam z nim :D.
mariuszgim
Specjalista T4

16
Tematy: 10
Model:
Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest
podziekowal za post: 11 razy
otrzymal podziekowanie: 32 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: mariuszgim »

Żebyś żony nie kupił.
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

A ja naczytalem się na temat Pay-Pal sporo negatywnych opinie , o regulaminie w którym zastrzegają sobie iż mogą praktycznie wszystko a klient nic nie może i konta tam nie zakladam.... Naczytałem się o sytuacjach gdzie blokują konta z kasą i ludzie kasy odzyskac nie mogą , paypal kaze skany ubezpieczen zdrowotnych , opłat komunalnych i innych pierdół przesylac na potwierdzenie tozsamosci więc czekam az się pojawi gdzies w europie taki filtr i wtedy kupie normalnie... Chyba ze ktos korzysta z Pay-Pal`a często z forumowiczy i może coś powiedziec o nim , ale to moze nowy wątek byśmy zalozyli wtedy aby tu nie smiecic...

Narazie videorejestrator będzie bez filtra , trudno się mowi... Troche kiepska jakośc filmów nocą jest ale i tak wydaje mi się nie jest zle.
mora
Znawca T4

15
Model:
Kontakt:

Mam okulary polaryzacyjne , może do takiej kamery warto zastosować szybkę z takich jako filtr? <19>
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

Testowalem kilka dni temu własnie za pomoca okularów polaryzacyjnych i jest duzo lepiej , nie ma praktycznie wogole odbic w szybie , tzn sa ale nie za tak wyrazne i obraz nie jest taki mleczny co daje efekt poprostu szyba takiego mlecznego obrazu... Ale na dluzszą mete to cięzko coś pokombinować aby to jakoś wyglądalo i trzymalo się kamery...
Cyklon
Znawca T4

16
Tematy: 28
Model:
Auto: MULTIWAN
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Cyklon »

ja ostatnimi czasy nabyłem takie cuś i zarazie testy trwają
http://allegro.pl/kamera-full-hd-1080-r ... 37077.html

nie wiem czemu tu jest taka słaba jakosc na kompie jest zajebista :(
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

Niestety Youtube kompresuje filmy i przez to zmienia się jakość odtwarzanego filmu. U mnie n kompie tez s a lepszej jakości filmy jak te same wrzucone na youtube.

Pozatym w youtube na dole pod obrazem jest takie kółko zębate , tam się zmienia jakość wyświetlaego filmu , ale i tam pomimo ustawienia najwyzszej rozdzielczości film będzie troche gorszy.
Cyklon
Znawca T4

16
Tematy: 28
Model:
Auto: MULTIWAN
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt: