Znaleziono 15 wyników
- 13 wrz 2011, 22:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: czujnik szybkości
Wedle tego schematu sygnał prędkości leci z czujnika G22 (przy skrzyni), na skrzynkę bezpieczników na pin G1/11 :arrow: U1/11 do licznika. Z licznika na skrzynkę bezpieczników na pin U2/2 :arrow: teraz powinien wpaść po mojemu na złącze nad skrzynkę bezpieczników http://www.t4-wiki.de/wiki/Leitungsv...
- 16 lip 2013, 22:29
- Jump to forum
- Jump to topic
- 19 kwie 2015, 20:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wygłuszenie T4
Idąc tym tokiem rozumowania to jak ktoś chce mieć cicho i nie słyszeć silnika powinien se kupić Melexa, a nie diesla i potem takie akrobacje robić. <cool>kurol pisze:Prawie w kazdej t4 wstyd maske otwierac bo chwalic sie specjalnie nie ma czym
- 13 lut 2019, 21:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Naprawa zamka - drzwi pasażera
Mnie również dopadła ta usterka - pęknięta sprężynka. Dzięki Cyklonowi udało się ją wymienić - sam miałem obawy, że coś jeszcze bardziej uszkodzę ;) Do wymiany mała sprężynka w zamku (w jego części mechanicznej, nie elektrycznej). http://www.t4-wiki.de/wiki/T%C3%BCrschloss_%28Feder_reparieren%29 Sko...
- 11 mar 2019, 22:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Olej do skrzyni biegów
i jak Ci się ten k2 sprawuje?bo też ostatnio zalałem k2 75w90 u siebie po naprawie uszczelniacza.cały wątek przestudiowałem i chyba jestem drugą osobą która go wlała <21>Cyklon pisze:jeździłem na jasolu teraz mam zalane k 2
- 22 wrz 2015, 20:44
- Jump to forum
- Jump to topic
[MOD] Zmiana zacisków hamulcowych na większe PRZÓD
Wymiana małych zacisków hamulcowych (tarcze 282mm) na duże zaciski hamulcowe (tarcze 313mm) na przykładzie VW T4 po lifcie rok 2000 długi przód, silnik ACV. man_00.jpg man_01.jpg Zebrałem informacje dzięki nieocenionej pomocy naszych kolegów: chemik211, Probe041, dariuspolo, barti87, i innych, któr...
- 14 kwie 2018, 16:23
- Jump to forum
- Jump to topic
[MANUAL] Potencjometr gazu - reaktywacja
Zdarzyło mi się, że w trakcie jazdy obroty silnika ni z tego ni z owego stanęły na wartości ok. 1100 i brak było reakcji na pedał przyspieszenia. Po chwili zaczęła mrugać kontrolka - pomarańczowa sprężynka. Po zatrzymaniu się i wyłączeniu silnika oraz po ponownym uruchomieniu niepokojące objawy znik...
- 14 kwie 2014, 13:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: DZIEWICA Z KRAKOWA
Mnie nie kreca
Wole ryczaca 40 lub 50 ze znacznym przebiegiem
Przynajmniej od razu wie o co chodzi I nic tlumaczyc nie trzeba
Wole ryczaca 40 lub 50 ze znacznym przebiegiem
Przynajmniej od razu wie o co chodzi I nic tlumaczyc nie trzeba
- 08 lut 2017, 21:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Silverado z Krakowa
Zmodyfikowałem nieco wygląd panelu sterowania. Zachciało mi się zamontować wskaźnik doładowania turbiny, a ponieważ nie podobało mi się zamontowanie go jako "doczepki" postanowiłem zabudować go w desce rozdzielczej. W tym celu wyciąłem mocowanie włącznika awaryjnych, wyciąłem okrągły otwór...
- 08 lis 2017, 20:46
- Jump to forum
- Jump to topic
LINKI DO WIKI
Witam Wiemy wszyscy jaką kopalnią wiedzy jest T4 WIKI, natomiast znaleźć tam to czego akurat szukamy jest czasem ciężko szczególnie jeśli się nie zna języka (jak ja). Z tego powodu stworzyłem sobie skróty do WIKI pod którymi znalazłem informacje na interesujące mnie tematy. Chciałem je tu zamieścić ...
- 15 mar 2013, 19:33
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wszystko o bi-xenon czyli przerabiamy lampy
rozpatrujecie wątek homologacji jej straty i tu też jesteście w błędzie HELLA produkuje optykę jest ona używana w wielu autach mowa o jednym rodzaju lamp jeśli ta lampa P120313_10.51.jpg http://www.projektzwo.de/artikel/fzg.php?marke=16 jest montowana w T4 czy to znaczy ze jezeli jest w Fiacie to j...
- 28 gru 2016, 18:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Grill z przodu oraz elektryczne drzwi
https://www.youtube.com/watch?v=mnrXqq1557M Tak otwierają się elektryczne drzwi. Jak kupiłem auto, to nawet nie widziałem że mam takie ustrojstwo. Jest to amerykańskiej produkcji urządzenie działające na zasadzie obracającego się bębna nawijającego stalowe linki. Funkcja otwierania i zamykania stero...
- 23 lis 2017, 13:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: t4 2.5tdi ajt kopci na zimnym
Witam wszystkich po bardzo długiej nieobecności na forum. <england> Ciekaw jestem czy udało Wam się rozwijać problem z kopceniem? Mój kopcił strasznie na zimnym. Po długiej walce ze wszystkim dałem za wygraną. W końcu przez przypadek dałem inny ECU i jak ręką odjął. Zero dymienia. Po roku jak mi pa...
- 18 kwie 2012, 19:34
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Stuki - vacum pompa?
- żeby wyjąć vacum p. to trzeba rozkręcić przód auta, czy też bez rozkręcania blach można tę pompę wymontować? - czy coś jeszcze należy zdemontować by wyjąć tę pompę? zdejmujesz osłonę silnika i demontujesz od spodu dolną nakrętkę od spodu kluczem 13 płaskim uciętym lub fajkowym dodatkowo wygiętym ...