zakupiłem T4 z automatem za wydaje mi się drobne pieniądze licząc się z faktem że wymienię automat na manual jak się zepsuje. Niestety ostatnio zaczęła trochę "dokazywać". Jednak tak się fajnie jeździ i ma niezłe przyspieszenie więc postanowiłem ją chyba zostawić.
Problem polega w tym że przy spokojnej jeździe 70-80km/h pojawia się drżenie i trzęsienie. Jak docisnę albo puszczę gaz znika. Na tempomacie też to występuje ale w mniejszym stopniu. Dziś niestety pojawiło się to kilka razy przy 50km/h i 120-140km/h. Kupiłem kabel i w pierwszej kolejności odczytałem błędy Polskim VAG 4.9 i był jeden:
Skasowałem błąd i dopóki szarpanie się nie pojawiło błąd nie pojawiał się.1192: Sprzęgło bocznikowania przekładnika uszkodzenie mechaniczne - błąd sporadyczny.
Proszę o pomoc co to może być. Czy ktoś wie gdzie i jak można sprawdzić poziom oleju bo nie mam pojęcia jaki jest ponieważ auto w Polsce od 2009 roku i koleś mówił że żadnej zimy nie przejeździło więc może wystarczy podstawy "naprawić", uzupełnić.
Pozdrawiam Piotrek