Budowa nagrzewnicy wewnątrz (klapy sterujące)
-
mjanusz69
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 29 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Budowa nagrzewnicy wewnątrz (klapy sterujące)
Witajcie, mam problem z grzaniem o którym pisałem w innym wątku teraz moje dociekania są skierowane w inną stronę ,część mojej niewiedzy rozjaśnił mi kolega Adampio lecz mam parę dylematów .otóż nagrzewnica z kimą manualną posiada sterowanie ciepło zimno za pomocą wewnętrznych klap które kierują powietrze na chłodnice lub nie ,moje pytanie jest takie na tych klapach przymocowana jest pianka ,gąbka lecz w samych klapach są otwory w momencie wydmuchania pianki pozostają otwory przez które powietrze ucieka i nie jest kierowane na chłodnice ciepła ,po co są te otwory ,czy klapy nie mogą być pełne? po co jest ta pianka żeby się łuszczyła i zatykała kanały? Pytania może są banalne ale nie wiem czego się złapać ,mechanik zrzucił dechę wymienił chłodniczkę ,nic nie poprawiło grzania ,a miałem naprawdę ciepło w aucie jakieś trzy zimy temu teraz tragedia, wymieniłem termostat przepłukałem cały układ chłodzenia i nic jak by nie to że tylna nagrzewnica daje dość mocno to nie dało by się wysiedzieć. Pokażcie jakiś kierunek co dalej mam zrobić
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Auto: t4/t4/t4/sharan
- Opis: ten co walczy
od początku do końca - podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
Re: Budowa nagrzewnicy wewnątrz (klapy sterujące)
Kiedyś przerabiałem ten temat w Jetta 2 . Zakleiłem dziury w klapkach nawiewu i zrobiło się cieplej.
Tylko nie użyłem gąbka i zrobiłem to z plastiku.…login to view the rest of this post
Tylko nie użyłem gąbka i zrobiłem to z plastiku.…login to view the rest of this post
This topic has 14 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się