Jakie głośniki i jak je zamontować
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tekboy
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- Kontakt:
Re: Jakie głośniki i jak je zamontować
Dzień dobry. Zabrałem się za wyciszanie i podniesienie poziomu słuchalności muzyki w TeCzworze.
Przeczytałem cały wątek i mam prośbę o jeden post ( jeśli się da ) w którym będzie lista zakupów w celu zwiększenia frajdy z muzyki w samochodzie. W postach są różne urządzenia, a ja jako kompletny laik potrzebuje łopatolgicznego spisu wszystkiego co mam kupic żeby dobrze grało.
Najpierw co mam w środku ;) :
Samochód multivan z radiem oryginalnym MFD1, dwa oryginalne głośniczki w podszybiu 10cm; w drzwiach bocznych 16 cm oraz z tyłu dwie sztuki głośników 12 cm. Radio zostaje, gdyż wygodne jest nie myślenie o wyciąganiu i chowaniu panela podczas zostawiania samochodu na parkingu.
Z tego co przeczytałem tutaj głośniki firmy Hertz są polecane więc może skupić sie na tej firmie.
I aby udowodnić, że jestem kompletnym ignorantem w sprawach budowy systemów audio, to mam pytanie czy wzmacniacz poprawi jakość odtwarzania muzyki - jeśli tak to prosżę również o jego uwzględnienie na "liście zakupów".
Czekam na odzew
Przeczytałem cały wątek i mam prośbę o jeden post ( jeśli się da ) w którym będzie lista zakupów w celu zwiększenia frajdy z muzyki w samochodzie. W postach są różne urządzenia, a ja jako kompletny laik potrzebuje łopatolgicznego spisu wszystkiego co mam kupic żeby dobrze grało.
Najpierw co mam w środku ;) :
Samochód multivan z radiem oryginalnym MFD1, dwa oryginalne głośniczki w podszybiu 10cm; w drzwiach bocznych 16 cm oraz z tyłu dwie sztuki głośników 12 cm. Radio zostaje, gdyż wygodne jest nie myślenie o wyciąganiu i chowaniu panela podczas zostawiania samochodu na parkingu.
Z tego co przeczytałem tutaj głośniki firmy Hertz są polecane więc może skupić sie na tej firmie.
I aby udowodnić, że jestem kompletnym ignorantem w sprawach budowy systemów audio, to mam pytanie czy wzmacniacz poprawi jakość odtwarzania muzyki - jeśli tak to prosżę również o jego uwzględnienie na "liście zakupów".
Czekam na odzew
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Rzuc okiem na to, bedziesz mial pojecie o skali tematu ;)
http://www.gaskutsche.de/tipps_hifi.php
-
merlin
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
flax pisze:Rzuc okiem na to, bedziesz mial pojecie o skali tematu ;)
kocham takie linki .... <złość>
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Zależy jakie herz kupisz jeśli te ESK165 lub HSK165 to wzmacniacz obowiązkowo aby działały poprawnie
-
Weles
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Auto: VW T4
- Kontakt:
Kombinuję jak u siebie w teczce audio doprowadzić do stanu używalności.
Ogólnie w planach mam 2x 10" w podszybiu, 4x10" (albo 2x jakieś większe, jeśli się zmieszczą) pod fotelami, sub w półce między fotelami, która będzie też schowkiem i podłokietnikiem + jakiś logiczny wzmacniacz.
Coś warto poprawić?
Ogólnie w planach mam 2x 10" w podszybiu, 4x10" (albo 2x jakieś większe, jeśli się zmieszczą) pod fotelami, sub w półce między fotelami, która będzie też schowkiem i podłokietnikiem + jakiś logiczny wzmacniacz.
Coś warto poprawić?
-
tekboy
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- Kontakt:
@ flax - no i przeczytałem artykuł który podesłałeś i .... nadal nie wiem co mam zamontować. Ze temat jest obszerny to wiem, dla tego proszę o listę zakupów. Zresztą we wspomnianym artykule jest o tym mowa - jeśli ktoś poprosi o listę jak ja, to otrzymuje zalew postów które nie upraszczają odpowiedzi tylko je komplikują. Ale zgodnie z sugestią zamieszczoną na stronie od linka, dopiszę jeszcze że chciałbym móc z przyjemnością odsłuchać "Riders on the storm" ( to jeśli chodzi o rodzaj muzyki która preferuje). Jestem przychylny zakupowi wzmacniacza. I jeśli chodzi o wzmacniacz to mam pytanie - czy są takie samochodowe do których można podłączyć dodatkowe źródło dźwięku np. mp3 lub DVD?
@ merlin - ja też <good> , ale doceniam chęć pomocy
@ chemik211 - no właśnie chodzi o to, że nie mam bladego pojęcia jaki zestaw skompletować, jak napisałem jeśli wzmacniacz (i może dodatkowy subwoofer) zwiększy przyjemność z odsłuchania The Doors i Marilion i jeszcze paru podobnych zespołów to z miłą chęcią wydam parę złotych więcej na dodatkowy sprzęt, oczywiście nie popadając w kosmos cenowy.
No a teraz czekam na moja upragniona listę zakupów, gdyż kobita już zaczyna się lubieżnie przyglądać szufladzie z odłożonymi dudkami na akustykę ( coś mi dzisiaj brzęczała o braku "butów do chodzenia w taki upał". <25> )
@ merlin - ja też <good> , ale doceniam chęć pomocy
@ chemik211 - no właśnie chodzi o to, że nie mam bladego pojęcia jaki zestaw skompletować, jak napisałem jeśli wzmacniacz (i może dodatkowy subwoofer) zwiększy przyjemność z odsłuchania The Doors i Marilion i jeszcze paru podobnych zespołów to z miłą chęcią wydam parę złotych więcej na dodatkowy sprzęt, oczywiście nie popadając w kosmos cenowy.
No a teraz czekam na moja upragniona listę zakupów, gdyż kobita już zaczyna się lubieżnie przyglądać szufladzie z odłożonymi dudkami na akustykę ( coś mi dzisiaj brzęczała o braku "butów do chodzenia w taki upał". <25> )
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Jakie głośniki i jak je zamontować
Hehe czekanie na liste zakupow.. :) polecam lekture oddzielnych forow dot car audio, mysle, ze gotowej odpowiedzi nikt Ci nie da, a nawet jesli ktos poleci cos co jemu gra, Ty mozesz byc niezadowolony.
Ja u siebie uzupelnilem dwie dziesiatki malym aktywnym subem pioneera, calosc odseparowalem od siebie w pasmie na 160Hz w radiu alpine.
Streamuje muzyke z iphona, przy okazji uzywam zestawu glosnomowiacego wbidowanego w radio.
Gra to duzo lepiej niz same dziesiatki ale w obiektywnej ocenie nadal marnie imho. Przy hifi to nawet nie lezalo. Osobiscie bardzo mi podchodza wzmaki alpine do trudnych zabudow - dobra relacja ceny do jakosci.
@merlin: jaki masz problem? Nie otwiera sie? Imho nawet jesli ktos nie zna jezyka czy nie chce mu sie przetlumaczyc strony translatorem (notabene widocznym na stronie) to wystarcza fotki by uswiadomic kolege, ze nie kazdy glosnik pasuje w drzwi i trzeba rzezbic - audio to temat rzeka.
Ja u siebie uzupelnilem dwie dziesiatki malym aktywnym subem pioneera, calosc odseparowalem od siebie w pasmie na 160Hz w radiu alpine.
Streamuje muzyke z iphona, przy okazji uzywam zestawu glosnomowiacego wbidowanego w radio.
Gra to duzo lepiej niz same dziesiatki ale w obiektywnej ocenie nadal marnie imho. Przy hifi to nawet nie lezalo. Osobiscie bardzo mi podchodza wzmaki alpine do trudnych zabudow - dobra relacja ceny do jakosci.
@merlin: jaki masz problem? Nie otwiera sie? Imho nawet jesli ktos nie zna jezyka czy nie chce mu sie przetlumaczyc strony translatorem (notabene widocznym na stronie) to wystarcza fotki by uswiadomic kolege, ze nie kazdy glosnik pasuje w drzwi i trzeba rzezbic - audio to temat rzeka.
-
jan.kilinski
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Cześć, mam pytanie na szybko, a ten temat najlepiej oddaje jego jego tematykę. Mam popolicyjna T4 i jest w nim wyjście przy radiu na tylne glosniki, ale głośników nie ma. Gdzie mogę szukać kabli pod nie? Bardziej podłoga, czy sufit? :) Z góry dziękuje za pomoc.
-
Kloit777
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Lift będzie ;-))
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Czy ktoś z Was przerabiał temat głośników miękkiej deski oraz drzwi ? Ciężko kupić coś oryginalnego (używanego) by jeszcze przyzwoicie grały.
Noszę się z zamiarem wymiany/kupna tychże głośników ale chcę kupić coś co jest bardzo bliskie wersji oryginalnej.
Noszę się z zamiarem wymiany/kupna tychże głośników ale chcę kupić coś co jest bardzo bliskie wersji oryginalnej.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
1. na przód kupujesz HERTZ ESK-165.flax pisze:Hehe czekanie na liste zakupow.. :)
Do montarzu w drzwi potrzebujesz podkładki z mdf - jak znajde to tutaj wkleje. Inaczej Ci nie wejdzie.
Lub dopytaj Rafflexa - przerabiał temat
2. Głośniki wysokotonowe montujesz w desce rozdzielczej albo na mocowaniach które są w zestawie albo dokupujesz oryginalne mocowanie głośników wysokotonowych vw i wymieniasz same głośniki.
http://allegro.pl/vw-passat-b4-glosniki ... 85533.html
3. z głośników na tył 120 cm wielkiego wyboru nie ma. Kup co uważasz. np. Crunch DSX120
4. Kable. Oczywiście beztlenowe. Do wysokotonowych wystarczą 0,75 mm. Do reszty możesz kupić 1 mm. Od wzrotnic do radia w sumie też 1 mm lub 1,2 - 1,5. Ilość kabli musisz policzyć plus po metr na rezerwę.
5. Zwrotnice przednich głośników możesz zamontować pod poduszką pasażera. Jeżli masz plastikową zaślepkę zmień na sklejkę (plus jej obicie) by było do czego przykręcić.
6. Po podłączeniu wszystkiego przekonasz się czy wzmacniacz potrzebny czy nie. Jeśli tak to do tego radia potrzebujesz konwentera. To radio nie ma wyjść na wzmacniacz. http://allegro.pl/sprzet-car-audio-709? ... back=fuzzy
Albo kupujesz 5-cio kanałowy i przepinasz wszystko do wzmazniacza raz w tym momencie z możliwością podpięcia subwoofera lub 1-dno kanałowy tylko dla subwoofera a reszta pozostaje na radiu. Marka ? Szukałbym alpiny ze starej serii wyłącznie V12 lub jeśli nowy to z marek ale nie tych co robią wszystko od mikrofalówki do dziurkacze biurowe.
Pamiętaj że T4 jest trudne do nagłośnienia i efektu z samochodów osobowych raczej nie osiągniesz. Więc rób tyle by było lepiej niż jest teraz a kupując to co wyżej będzie dobrze. Ja na tyle mam magnaty i jestem zadowolony. Przód mam ww hertz-e. Czekam na odbiór wzmacniacza 5-cio kanałowy sounstream i podpinam wzmacniacz.
to szukaj dynaudioKloit777 pisze:Czy ktoś z Was przerabiał temat głośników miękkiej deski oraz drzwi ? Ciężko kupić coś oryginalnego (używanego) by jeszcze przyzwoicie grały.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
U mnie jest tak:notri pisze:
1. na przód kupujesz HERTZ ESK-165.
Do montarzu w drzwi potrzebujesz podkładki z mdf - jak znajde to tutaj wkleje. Inaczej Ci nie wejdzie.
Lub dopytaj Rafflexa - przerabiał temat
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?p=87102#p87102
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Ja do przodu polecam hsk165 i dystans ja mam akurat z pleksi wyciety a do tyłu esk165
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Nie wiem czy napewno sprawne ale za te pieniadze bym zaryzykowal
http://allegro.pl/glosniki-morel-maximo ... 77397.html
Tutaj tez bym zaryzykowal
http://olx.pl/oferta/audison-vrx-404-ev ... 9538e3b2e8
http://allegro.pl/glosniki-morel-maximo ... 77397.html
Tutaj tez bym zaryzykowal
http://olx.pl/oferta/audison-vrx-404-ev ... 9538e3b2e8
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Grupa Śląsk i Zagłębie
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 29 razy
- Kontakt:
Stary kotlet - kolega tekboy był na forum ostatni raz prawie dwa lata temu...flax pisze:tekboy, jak wyszlo?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
jak chcesz coś wiedzieć to dzwoń, nie zawsze mam net pod ręką lub czas na toflax pisze:No wlasnie szkoda. Notri sie napisal, a tu zero odzewu.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dzieki Notri, ciekaw bylem, czy macie zbierzne gusta odsluchowe ;)
Musze u siebie ruszyc temat, poprzedni sezon przemeczylem na serii z dorzuconym malym subem aktywnym przypietym pod schowek pasazera.
Miernota straszna.
Najchetniej wymienil bym to co jest na gwizdki i basy w drzwiach - jakis zestaw hertzow ze zwrotnica, ale robione pod radio, a nie pod dodatkowy wzmak na ktorego nie mam ani miejsca, ani DMC.
Czytaj - niewymagajace duzego pradu, bo wzmaka nie bedzie, a fabryczna navi nie ma za duzego pieca ;)
Nie mam serca jej wywalic i wstawic dobrego alpine ktory lezy w piwnicy, bo fabryczna navi swietnie sie w desce komponuje, no i mam do niej podpieta kamerke cofania.
Jak juz zrzuce tapicerki drzwi, chce wymienic bebenki na zaslepione, przypatrzec sie jak zabezpieczyc zamki przed latwym otwarciem i moze troche wyciszyc drzwi matami. Tu tez musze uwazac z masa..
Polecanych Hertz'ow nie widze juz w handlu, zastapily je mocniejsze ESK-165.5
Patrzac w ich oferte, w zasadzie budzetowe DSK 165.3 powinny poprawic odsluch, jesli nie planuje wzmaka.
Musze u siebie ruszyc temat, poprzedni sezon przemeczylem na serii z dorzuconym malym subem aktywnym przypietym pod schowek pasazera.
Miernota straszna.
Najchetniej wymienil bym to co jest na gwizdki i basy w drzwiach - jakis zestaw hertzow ze zwrotnica, ale robione pod radio, a nie pod dodatkowy wzmak na ktorego nie mam ani miejsca, ani DMC.
Czytaj - niewymagajace duzego pradu, bo wzmaka nie bedzie, a fabryczna navi nie ma za duzego pieca ;)
Nie mam serca jej wywalic i wstawic dobrego alpine ktory lezy w piwnicy, bo fabryczna navi swietnie sie w desce komponuje, no i mam do niej podpieta kamerke cofania.
Jak juz zrzuce tapicerki drzwi, chce wymienic bebenki na zaslepione, przypatrzec sie jak zabezpieczyc zamki przed latwym otwarciem i moze troche wyciszyc drzwi matami. Tu tez musze uwazac z masa..
Polecanych Hertz'ow nie widze juz w handlu, zastapily je mocniejsze ESK-165.5
Patrzac w ich oferte, w zasadzie budzetowe DSK 165.3 powinny poprawic odsluch, jesli nie planuje wzmaka.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2017, 19:16 przez flax, łącznie zmieniany 1 raz.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
flax - ja i rafflex mamy to i polecam - http://allegro.pl/hertz-esk-165-woofery ... 65693.html
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
pozostaja tylko uzywki, wolal bym nowy zestaw. obydwaj macie wzmaki do nich?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Rafflex nie ma i raczej miał nie będzie. Ja wzmacniacz mam ale nie podpięty jeszcze bo za zimno. Wzmacniacz mam DLS 5-cio kanałowy.flax pisze:pozostaja tylko uzywki, wolal bym nowy zestaw. obydwaj macie wzmaki do nich?
Teraz właśnie przeglądam - jak by Cię interesowało to do jaguara montowano głośniki Bower&Wilkins - są na alle od 80 zł sztuka
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
oo to tez opcja, ale trzeba uwazac - czesto te glosniki maja dziwne rezystancje.
Np BOSE w mercedesach mialy 2 ohm..
pogrzebie jeszcze i poszukam nowego zestawu w drzwi i polke, w koncuu robie to raz na wiele lat.
btw, mam te kieszenie:
https://www.gaskutsche.de/images/070414_07_t.jpg
robi to roznice?
Np BOSE w mercedesach mialy 2 ohm..
pogrzebie jeszcze i poszukam nowego zestawu w drzwi i polke, w koncuu robie to raz na wiele lat.
btw, mam te kieszenie:
https://www.gaskutsche.de/images/070414_07_t.jpg
robi to roznice?
-
garbaty
- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: t4 caravelle L syncr
- podziekowal za post: 10 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
w jeepie mam helix b62c, moim skromnym zdaniem brzmią cieplej od hertza. jednak czego byś nie wsadził to bez wzmaka nie zagra. popierdzi, popyka, będzie Ci się wydawało że jest lepiej... ale głośnik 160mm potrzebuje już trochę mocy. W zależności od modelu radia masz 8-20W na kanał, potrzebujesz co najmniej 2razy tyle żeby bujnąć tę membranę (dlatego w furach wyższej klasy były głośniki o niższej oporności, w jeepie boston acoustic też miały 2Ohm i do tego wzmak.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
macie racje. jak wywale spod polki suba to znajdzie sie miesce na wzmacniacz.
notri, dlaczego polecasz alpine v12?
w drzwi w takim razie jakis odseparowany zestaw, gwizdki pod szybe.
z tego co widze, warto patrzec na Hertz, DLS, Focal..
cos jeszcze powinienem brac pod uwage?
edit: glebokosc ...
z postu Stormego wynika, ze bez dziurawienia drzwi wejdzie tam tylko 60 mm glebokosci glosnik:
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=32&t ... 20#p165006
a z mojego linka w tym watku wynika, ze w ori kosz wejdzie glosnik max. 44mm gleboki..
przetestuje focala:
http://www.focal.com/sites/www.focal.fr ... -sheet.pdf
zmieszcza sie bez ciecia blachy.
w drzwi w takim razie jakis odseparowany zestaw, gwizdki pod szybe.
z tego co widze, warto patrzec na Hertz, DLS, Focal..
cos jeszcze powinienem brac pod uwage?
edit: glebokosc ...
z postu Stormego wynika, ze bez dziurawienia drzwi wejdzie tam tylko 60 mm glebokosci glosnik:
a z mojego linka w tym watku wynika, ze w ori kosz wejdzie glosnik max. 44mm gleboki..
przetestuje focala:
http://www.focal.com/sites/www.focal.fr ... -sheet.pdf
zmieszcza sie bez ciecia blachy.
-
Piotr_CT
- Początkujący T4
- 9
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Szukam T4
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Tylko warto zerknąć co dobrze gra u innych na samym "radiu", a co pędzone jest na piecu.
Ja mam separowane Hertz i.... na radiu "4x60W" grało żałośnie, podłączyłem pod piec 4x80W i zagrało 10x lepiej.
Tylko, że radio to pewnie ma z 4x20W, a wzmacniacz jest na dwustopniowej przetwornicy.
Ogólnie długo trwało wygrzanie głośnika i robiłem to stopniowo.
Druga sprawa, że Hertz potrzebuje spory impuls by zagrał przyjemnie.
Na moje potrzeby jestem zadowolony. (głośnością jak na małym koncercie metalowym - bez trzeszczenia na pełnym regulatorze. Oczywiście znam dużo zestawów bardziej "referencyjnych" od mojego, ale w budżecie do 3k jest ok.
Ja mam separowane Hertz i.... na radiu "4x60W" grało żałośnie, podłączyłem pod piec 4x80W i zagrało 10x lepiej.
Tylko, że radio to pewnie ma z 4x20W, a wzmacniacz jest na dwustopniowej przetwornicy.
Ogólnie długo trwało wygrzanie głośnika i robiłem to stopniowo.
Druga sprawa, że Hertz potrzebuje spory impuls by zagrał przyjemnie.
Na moje potrzeby jestem zadowolony. (głośnością jak na małym koncercie metalowym - bez trzeszczenia na pełnym regulatorze. Oczywiście znam dużo zestawów bardziej "referencyjnych" od mojego, ale w budżecie do 3k jest ok.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Zamowilem glosniki i na poczatek wrzuce je pod radio. W miedzyczasie bede polowal na wzmaka.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Panowie, czy glosniki w podszybiu są fabrycznie wysokotonowe, czy moje tak sfalsecialy na starość?
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
powinno siedziec takie cudo, przy zalozeniu, ze w drzwiach tez masz glosniki:
https://www.gaskutsche.de/images/lspfront_01.jpg
Piotr, jaki masz wzmacniacz?
Piotr, jaki masz wzmacniacz?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
bo to stara dobra szkoła audio i nie bez powodu dobra sztuka kosztuje tyle co nowe obecne alpiny.flax pisze:macie racje. jak wywale spod polki suba to znajdzie sie miesce na wzmacniacz.
sprawdź głębokość hertz-ów które Ci podawałem. Do tego dystans i jest na styk !!! Będzie chwila to wstawie fotkeflax pisze:edit: glebokosc ...
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Tak mam, glosniki w drzwiach maja podarte membrany a te z podeszybia cienko spiewaja. Da sie cos tam upchnąć normalnotonowego?flax pisze:powinno siedziec takie cudo, przy zalozeniu, ze w drzwiach tez masz glosniki: