Znaleziono 26 wyników
- 19 lis 2016, 10:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: zegary brak prądu-jaki powód?
Obstawiam że podświetlenie ma pociagniętą masę na osobnej ścieżce. Sprawdź czy masz masę na niedziałającym elemencie do którego najłatwiej się dostać. Najpierw miernikiem, potem możesz kabelkiem zawrzeć do masy
- 31 gru 2016, 7:32
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zaparowane szyby
Wrzuć kilka skarpet załadowanych silikonowym żwirkiem dla kotów. Dobrze chłonie wilgoć. Na smarta wystarczyły mi 2 skarpetki pod fotelami, na t4 pewnie 2 kuwety ;)
- 29 sty 2017, 10:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: podgrzewanie siedzeń
mam caravelle z 2000r, model 2001. Mam 2 kostki: 4 pinową do której podpięta jest mata siedziska i termistor, oraz 2 pinową która łączy matę siedziska z matą z oparcia. żeby nie było za łatwo, to kostka 4pinowa jest podpięta kablem 3pinowym, bo masy są później wspólne (dlatego pomiar termistora prze...
- 21 lut 2017, 16:31
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jakie głośniki i jak je zamontować
@flax ach bardzo bym chcial! przegladalem juz watki na forum - ale sam sobie z tym tu (bez garazu i bez umiejetnosci) nie poradze.. Zajme sie tym dopiero jak bede w Polsce i znajde kogos kto mi to sensownie zrobi. Wiec pomyslalem ze poki co moze audio pomoze troche? Będziesz rozczarowany. Wsadzisz ...
- 21 lut 2017, 20:55
- Jump to forum
- Jump to topic
moje w podszybiu w caravelli też tak miały. zmieniłem na JBL cs-742. w drzwi spróbuj kenwood kfc-e175, nie mają dużej mocy, są płytkie, wejdą bez przeróbek i powinny jako tako bez wzmaka dmuchnąć.
- 22 lut 2017, 10:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Będziesz rozczarowany. Wsadzisz głośniki których Twoje radio nie da rady rozbujać. Wzmak jest nieodzowny. Bez wygłuszenia drzwi na prawdę nic nie ugrasz. Ja wsadziłem w podszybie 2drożne jbl 10cm, jest różnica ale dalej daleko do zadowalającego dźwięku. Na dodatek musiałem poprzypinać luźne kable i...
- 21 mar 2017, 14:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Jak największe jakie wejdą, bez tweetera nie zagra, będzie tylko dudniło i wokal jak z kibla. Szerokopasmowe mają pewnie gwizdek na środku (współosiowe). Jak nie masz nic w podszybiu to zobacz helix Blue współosiowe, też mają 13cm. Po założeniu jbl w podszybie stwierdzam że te w drzwiach są kompletn...
- 08 sty 2018, 10:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Akumulator rozruchowy i dodatkowy
Przy zwartych cellach napięcie na aku też może być 10V a pobór prądu "ile dasz tyle wezmę". Nie ukrywam że też by mi się taka opcja już przydała bo dzień przed wyjazdem na urlop aku główne zdechło. (jeszcze nie doszedłem do tego co sączy prąd, wiem że coś na przedostatnim bezpieczniku). Co...
- 13 lut 2018, 22:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: d3wz dogrzewacz i czeste niesprawnosci
u mnie też się tak czasem dzieje, wyciągam kluczyk a dalej coś szumi. dmuchawa albo pompka cieczy. nawet kilka godzin po wyłączeniu zapłonu. Problem nie występuje za każdym razem, ale częściej po krótkiej przejażdzce, kiedy piec załączy się jako dogrzewacz ale zgaszę silnik np po 3-5 minutach.
- 07 lut 2018, 10:57
- Jump to forum
- Jump to topic
moim skromnym zdaniem nieszczelność nie ma tu nic do rzeczy. Aku nie musi być uszkodzone z zewnątrz, a do wybuchu mieszanki wodorowo tlenowej wewnątrz baterii może doprowadzić iskrzenie lub wysoka temperatura między cellami, spowodowana niewłaściwym ładowaniem. W tym przypadku ogromny prąd jaki nała...
- 05 kwie 2018, 11:14
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.4D Olej dwusuwowy wlany do czterosuwowego
Myślę że nie chodzi o olej dodawany do paliwa ale o olej silnikowy. Wielu producentów rozgranicza oleje np 10w40 na 2t i 4t w olejach motocyklowych. Są różnice w zawartości estrów ale nie wiem jaki może być tego wpływ na silnik diesla.
- 01 wrz 2018, 20:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czyszczenie dolotu
po raz kolejny polecam dobry klucz, 1/4" FACOM R.PE, do tego przyzwoite bity i duuużo zdrowia i nerwów zaoszczędzone.
- 20 sie 2019, 11:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2,5 benzyna lpg automat syczenie pod hamulcem
Ta usterka postępuje, najpierw przestaje syczeć po muśnięciu hamulca, potem życzy cały czas, coraz głośniej... w ekstremalnych przypadkach duża nieszczelność może doprowadzić do braku wspomagania hamowania, braku mocy, problemów z egr, z nawiewem... wszystkim co wymaga podciśnienia. Serwa są różne, ...
- 29 paź 2019, 14:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Szybkozłączka do ładowania akumulatora
Mam zwykłe złącza superseal owh-2 w każdym samochodzie w domu wyprowadzone w dogodnych miejscach. 2x1,5mm2 z zabezpieczeniem 10A bezpośrednio do akumulatora. Już od kilku dobrych lat działa jak należy.
- 05 mar 2020, 20:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: zero mocy 2,5 ACV
stuki mogą być z pompy vakuum. sprawdzałeś tak prozaiczną rzecz jak filtr paliwa? może na niskich obrotach dławi się z braku ropy? może pompa nie daje rady? może powietrze łapie?
- 01 kwie 2020, 18:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Co kupić jako bazę do kampera?
https://drive.google.com/open?id=1KQ3g3mKeXHe7fVWise3aVSChijMbtvvw a zerknij tu. Ja jestem bardzo zadowolony z długiej Caravelli. Jeśli miał bym zmieniać to na blaszaka wyższego, ale nakład pracy do doprowadzenia go do stanu mieszkalno użytkowego pociągnie moim zdaniem masę czasu i kasy (webasta, kl...
- 28 kwie 2020, 11:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Wchodzi 180, dla pewności położyłem na górze kawałek plastiku.
- 16 mar 2018, 20:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Lepsze grzanie podczas skręcania
Błędów brak, przypadłość ustaje niemal natychmiast po wyprostowaniu pojazdu, nie wiem czy termometr zdąży to wyłapać
- 12 lip 2020, 9:13
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Lodówka samochodowa, jaka poleciacie?
Miałem indelB 42, zabezpieczenie działało odpowiednio przy 11,5; 10,9; 10,2. Mierzone na akumulatorze. Ważne żeby mierzyć podczas startu lodówki, najlepiej na samym gnieździe do którego jest podpięta. Podczas rozruchu potrafi pociągnąć 8-10A, na oryginalnych przewodach spadek napięcia może wyzwolić ...
- 01 paź 2020, 22:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jakie panele? Jaki MPPT? Jaki akumulator?
bierz AGM, riegel TRACER zrobi robotę, ale aku ołowiowe ma duży spadek napięcia przy chwilowym sporym obciążeniu (start/stop ogrzewacza, lub start lodówki kompresorowej}. Przy aku ołowiowym, które w spoczynku ma 11,8V, gdy startuje webasto, napięcie spada poniżej 10,5V. Raz że aku tego nie lubi i ży...
- 11 lis 2020, 20:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Głośniki w desce z dwoma wtyczkami.
to jest wtyczka łącząca z głośnikami w drzwiach. z radia do tweeterów, dwójnik do dwrzi. W tweeterach masz dławik.
- 14 lut 2021, 21:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Nie można zagrzać silnika
tak, na podciśnienie. u mnie był pod zderzakiem, kawałek za chłodnicą. Z Kenobim rozpracowywałem dziada jak webasto nie dogrzewało jak trzeba. D4WS z climatronikiem mają dziwny układ grzania. Zawór wymieniłem na nowy od audi q5 i problemy się skończyły. Dźwignia na zaworze pracowała, ale przepływu n...
- 11 kwie 2021, 16:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Hans Kloss
Sam dasz radę jeśli umiesz obsługiwać lutownicę. Sprawdź wiązkę w rękawie przy zawiasach drzwi. Pewnie popękane przewody.
- 28 mar 2021, 22:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.5tdi acv 2000r po zimie auto stało się słabsze
a ja bym sprawdził przewody podciśnienia i przede wszystkim ścieżkę do turbo, od kolektora przez zawór do gruchy.
- 30 gru 2016, 19:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Eberspacher D3LC zablokowane?
zgadza się, rozjechaliśmy się trochę. Gość o którym ja mówię to J.Bąk, z Rzeczycy Długiej. Nie znam nicku z forum. Rozumiem że to właśnie Stefano? Moje to d4wspelek37 pisze:Małe nieporozumienie, ja pisze o gościu z moich okolic , o ''stefano'' słyszałem tylko dobre opinie .