Kupno dachu podnoszonego
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Doktorek
- Nowy T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4 multivan
- Kontakt:
Kupno dachu podnoszonego
Witam - jestem trochę nowy w T4, do tej pory poruszałem się LR Discovery1 - teraz zakup T4 Multivan, 2.5TDI
Czy ktoś ma może informacje gdzie można znaleźć w rozsądnych pieniądzach nabyć dach westfalii aby przerobić multivana na coś z rozkładanym dachem.
Dzieci rosną i miejsca w Disco zabrakło do spania :)
Niezbyt wiem jak podejść do tematu - czy kupuje się używki gdzieś na szrotach czy są też jakieś inne fajne miejsca :)
pozdrawiam
Niezbyt wiem jak podejść do tematu - czy kupuje się używki gdzieś na szrotach czy są też jakieś inne fajne miejsca :)
pozdrawiam
Tonieja
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 41
- Model:
- Auto: T4yncro
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Re: Kupno dachu podnoszonego
Witaj. Było dość sporo o tym na forum, znajdź wątek i poczytaj, będziesz miał wszystko w jednym miejscu, ewentualnie się tam dopisz. Pozdrawiam
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Z tego co pamiętam to wycięty dach czym się wzmacnia bo sam laminat nie przywróci utraconej wycięciem sufitu sztywności nadwozia
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=34&t=10235Doktorek pisze:Witam - jestem trochę nowy w T4, do tej pory poruszałem się LR Discovery1 - teraz zakup T4 Multivan, 2.5TDI
Czy ktoś ma może informacje gdzie można znaleźć w rozsądnych pieniądzach nabyć dach westfalii aby przerobić multivana na coś z rozkładanym dachem.
pozdrawiam
koszt nowego 20 22 tys
montaż w firmie ok 5 to 6 tys ( dzwoniłem dwa tygodnie temu )
jeśli klimatronik z tyłu to dodatkowo ok 2 tys
jeśli szyberdach z przodu to ok 1,5 tys dodatkowo
przy używce namiot raczej do wymiany koszt ok 2 tys.
i coraz ciężej w tym temacie z używkami
Można taniej:
1. kupujesz dawcę i sprzedajesz z niego graty i dach wychodzi mniej
2. montujesz sam
-
Doktorek
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4 multivan
- Kontakt:
Dzieki za kompleksowe wyjaśnienie - mam klimatronik 2 strefowy zatem koszty rosną :(
jeszcze nie wiem jak się poruszać na forum ale chcę podziękować wszystkim, którzy poświęcili tą chwilkę na odpowiedź.
Pozdrawiam V.
jeszcze nie wiem jak się poruszać na forum ale chcę podziękować wszystkim, którzy poświęcili tą chwilkę na odpowiedź.
Pozdrawiam V.
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Doktorek pisze:Dzieki za kompleksowe wyjaśnienie - mam klimatronik 2 strefowy zatem koszty rosną :(
Pozdrawiam V.
montaz dachu do wersji z nawiewami w suficie jest droższy bo trzeba obrobic podsufitke, zeby to rece i nogi miało za to ja dałem 400pln, przynajmniej mój tapicer tyle wział za robote ( skrócenie podsufikti tak aby wyloty działałały, obłozenie nowym materiałem, wykończenie ram dachu ).
Montaz samego dachu w okolicach wejcherowa nasz kolega forumowy płacił jakies 2000pln.
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Znasz może namiar na firmę która to robiła?vwyogi pisze:Doktorek pisze:Dzieki za kompleksowe wyjaśnienie - mam klimatronik 2 strefowy zatem koszty rosną :(
Pozdrawiam V.
montaz dachu do wersji z nawiewami w suficie jest droższy bo trzeba obrobic podsufitke, zeby to rece i nogi miało za to ja dałem 400pln, przynajmniej mój tapicer tyle wział za robote ( skrócenie podsufikti tak aby wyloty działałały, obłozenie nowym materiałem, wykończenie ram dachu ).
Montaz samego dachu w okolicach wejcherowa nasz kolega forumowy płacił jakies 2000pln.
-
Adammada
- Początkujący T4
- 7
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Na olx ktos na mazurach robi takie dachy za 5600zl. Zastanawiam sie nad kupnem, ale nie moge znaleźć opini na ich temat. Mial ktos z dachami z mazur stycznosc, dziala to,nie wieje itd?
-
Adammada
- Początkujący T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
Dziekuje-czytalem ten watek i mozna z niego wywnioskowac,ze lepiej szukac uzywki. Tylko nie bardzo mi sie usmiecha polowac rok na dach. Kolega co to zalozyl jest jeszcze na forum? Ktos moze wie jak mu sie ten dach spisuje lub moze sa jakies inne osoby co mialy z tym dachem doczynienia?
-
Turysta2000
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
Witam,
kilka lat temu trafił mi się dach podnoszony do T4, więc go kupiłem, a potem szukałem auta :) wtedy dałem ok 1000 -1200 zł. Sam wycinałem dziurę i montowałem, do dziś działa i jestem bardzo zadowolony, gdybyś miał jakieś szczegółowe pytania, to pisz. Udało mi się zachować nawiewy w podsufitce, polecam fajna zabawa, a jaka radocha w eksploatacji.
kilka lat temu trafił mi się dach podnoszony do T4, więc go kupiłem, a potem szukałem auta :) wtedy dałem ok 1000 -1200 zł. Sam wycinałem dziurę i montowałem, do dziś działa i jestem bardzo zadowolony, gdybyś miał jakieś szczegółowe pytania, to pisz. Udało mi się zachować nawiewy w podsufitce, polecam fajna zabawa, a jaka radocha w eksploatacji.
-
Adammada
- Początkujący T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
1200 zl to niezle Ci sie udalo. Ja najtanszy jaki znalazlem to 1800euro gdzies w de na szrocie. Stanelo na jakies imitacji westfali za 10tys zl z montazem i pomalowaniem kolo gniezna. Jestem umowiony na koniec kwietnia. Dam znac jak to wyszlo.