Znaleziono 42 wyniki

Return

autor: maxtz
20 paź 2017, 17:23
Jump to forum
Jump to topic

Schowek/organizer na pierdoły.

Witam. Z racji że przeszkadzało mi brak jakiegoś podręcznego schowka (a przede wszystkim uchwytów na kawę) na różna pierdoły potrzebne w trakcie podróży postanowiłem coś z tym zrobić. Przed wczoraj zacząłem dziś skończyłem tak więc się chwalę <31> Konstrukcja cała wykonana z tego co akurat miałem w ...
15 sty 2018, 11:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Akumulator rozruchowy i dodatkowy

Jeżeli jest tam faktycznie jakieś przetłoczenie (ja tam jeszcze nie zaglądałem) w które te kabelki się zmieszczę to powinno być OK.
31 sty 2018, 12:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Mój (nasz) biały busik wycieczkowy

Ano przydał się przydał bo szczerze to bym sam chyba na to nie wpadł :P Początkowo chciałem montować oddzielny zbiornik na ciepłą wodę grzaną z "webasta" ale przemyślałem jaka mnie czeka ilość kombinacji z tym związanych i stwierdziłem że nie tędy droga <stop> Wracając do obrotnic to co pr...
21 lut 2018, 19:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dołożenie dachu sypialnego

Ja znam dwóch odważnych, ktorzy dziurę w dachu wycieli i górna sypialnię zainstalowali. Może i ja na wiosnę dołączę do grona tych odważnych <59> Niestety mnie nie stać nawet na używany do remontu taki dach tak więc postanowiłem go zrobić sam <cool> Jutro z rana jadę właśnie po cały dach dokładnie z...
24 lut 2018, 15:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: montaż kamery cofania

W t4 nie montowałem ale w innych samochodach z reguły obywało się bez żadnego wiercenia. Przeważnie oryginalna lampka podświetlenia tablicy rejestracyjnej jest wpuszczona do środka i po jej wyjęciu mamy duży ładny otwór aby przeciągnąć wszystkie wtyczki <taktak> Następnie wystarczy podciąć delikatni...
16 mar 2018, 8:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jak wprowadzić kable w drzwi przesuwne do siłownika zamk

Takie coś Ci potrzebne https://www.google.pl/search?q=styk+do+drzwi+przesuwnych&num=20&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj3o-CdrPDZAhWsFJoKHWUXAdIQ_AUICigB&biw=1366&bih=658 Tylko wszystko na spokojnie wymierz przed montażem aby jedna część trafiał w dru...
05 mar 2018, 15:16
Jump to forum
Jump to topic

Hmmmm może to jestem dziwny bo lubię zimne piwo, wino, wódkę, whisky itp. <beer>

A jak jeszcze dodatkowo zamierza się spać przeważnie na dziko w różnych dziwnych miejscach w okresie mocno letnim to i jak najbardziej przyda się do pożywienia :P
05 cze 2018, 9:11
Jump to forum
Jump to topic

Dokładnie tak jak napisał kolega wyżej względy prawne zostawmy w spokoju w tym temacie <58> Staram się do tej przeróbki podchodzić dość "odpowiedzialnie" i wszystko jest wykonane solidnie żeby nie miało prawa się urwać przy poważniejszym hamowaniu - dlatego np. cała konstrukcja szafek będz...
11 lip 2018, 19:59
Jump to forum
Jump to topic

Z racji że ostatnio popsuł mi się układ wydechowy przeanalizowałem wszystkie za i przeciw i zapadła decyzja przeróbki układy wydechowego.
Usunąłem z wydechu pierwszy tłumik i w ten sposób zyskałem dodatkowe miejsce na zbiornik wody (w sumie będzie około 100L) <57>
30 sie 2018, 7:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Bagażnik na rowery na tylne drzwi

Ja ostatnio zrobiłem ponad 2000km z 40l wody na takim bagażniku. Jeździłem po różnych drogach i nic się złego nie wydażyło tak więc jeżeli ppmyślisz nad jakimś sensownym zamocowaniem tego koła to będzie ok.
21 sty 2019, 21:09
Jump to forum
Jump to topic

Ostatnio znalazłem wenę na ogarnięcie audio w aucie tak więc zacząłem rzeźbić w wolnej chwili panele (w sumie to komory) na głośniki w drzwi.
Niestety zbrakło mi żywicy na lewą stronę i aktualnie czekam na dostawę :P
22 sty 2019, 18:20
Jump to forum
Jump to topic

Dzięki wielkie za uznanie vwpitek raczej nie przewiduje produkcji seryjnej Wrzos w tym przypadku to płyta mdf 8mm ale równie dobrze może to być sklejka. obydwa te materiały tak jak i drewno dobrze chłonie żywicę. Taki materiał wystarczy pomalować z wierzchu żywicą po wyschnięciu przeszlifować na gła...
20 lut 2019, 20:47
Jump to forum
Jump to topic

Szukałem już jakiś czas sensownej gąbki na zrobienie łóżek i chyba znalazłem. Dziś przyszła paczuszka z dwoma kawałkami 200x120x3 cm. a jak przyszła to nie mogłem się powstrzymać z jej pocięciem i przymiarką. Jest to pianka wtórnie spieniona i jest o niebo sztywniejsza od takiej zwykłej gąbki a jedn...
10 mar 2019, 19:20
Jump to forum
Jump to topic

Szacun za chęci i prace wykonaną przy zabudowie. Wrzos dzięki wielkie za uznanie (ja natomiast ostatnio podziwiam relację Twojej wyprawy po Gruzji) Zabudowa jak na razie może nie powala na kolana ale ja jestem zadowolony (oczywiście mogło by być lepiej) bo spełnia swoje zadanie i wykonałem wszystko...
10 mar 2019, 21:23
Jump to forum
Jump to topic

Zauważyłem po tych filmach że Wy nie potrzebujecie dużo w podróży, w sumie to ja też <cool> Niestety ale moja żona potrzebuje już trochę więcej ale i tak jestem szczęśliwy że tylko tyle <cisza> Pewnie że było by fajnie się gdzieś na trasie spotkać, też mamy dwie córki i chyba w podobnym wieku - My w...
17 mar 2019, 18:20
Jump to forum
Jump to topic

Dzięki wielkie za uznanie <england> ale na to przyjdzie jeszcze czas jak ten cały projekt zostanie zakończony sukcesem <cool> Co do wysokości dachu to na środku będzie on wyższy w stosunku do oryginału o jakieś 9cm. Zakładam że będzie on wyższy o jakieś 3cm od oryginalnych dachów tego typu ale to ak...
17 mar 2019, 20:18
Jump to forum
Jump to topic

Na zdjęciu tego dokładnie nie widać ale z tyłu dach będzie "wyprowadzony" jak w nadbudówce dachu T5 https://apollo-ireland.akamaized.net/v1/files/eyJmbiI6IjVja3BnajRzamxsOTMtT1RPTU9UT1BMIn0.5vf3vkaAJTphlX_UL9t4igTmSH0FwtWZTn8B3KA61xU/image;s=1080x720;cars_;/834851303_;slot=5;filename=eyJmb...
18 mar 2019, 21:53
Jump to forum
Jump to topic

Żywica poliestrowa <england>

Dzisiejszy dzień zakończony pełnym sukcesem, ostatnie warstwy żywicy położone i wieczorem udało się go podnieść do góry <31>
06 maja 2019, 21:51
Jump to forum
Jump to topic

Dach pomalowany <56> Z racji że nie jestem lakiernikiem, powierzchnia nie była super przygotowana ani też nie miałem warunków do lakierowania wymyśliłem że pomaluję dach wałkiem <59> Wybór padł na Raptora ale w między czasie jeden kolega się wygadał że ma pistolet nakładania do tego produktu a drugi...
22 maja 2019, 22:50
Jump to forum
Jump to topic

Temat dachu uważam za zakończony. W weekend miała miejsce pierwsza krótka trasa i nocleg na dziko <cool> Były i wyboje i prędkości autostradowe i jak na razie dach nie odpadł <58> W tym tyg dokleiłem z przodu listwę anty podmuchową (tak dla świętego spokoju) oraz dziś zakończyłem montaż dodatkowego ...
27 maja 2019, 20:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dołożenie dachu sypialnego

Materiał kupiony w lokalnej hurtowni tapicerskiej wydaje mi się że jest to chyb ten materiał https://allegro.pl/oferta/material-wodo ... 6877562683
16 lip 2019, 22:29
Jump to forum
Jump to topic

Re: Kilka pytań- początkujący wycieczkowicze

Właśnie skończyłem weekend z Córkami (trochę ponad 500km wyszło) zwiedzając zamki, fajne miasteczka, skansen, nawet mały urbex zaliczyliśmy <śmiech> Weekend pełen wrażeń a pakując się w piątek z rana nie zabraliśmy ani kosmetyczki ni ręczników <38> mimo to przeżyliśmy i cała załoga wróciła mega zado...
27 wrz 2019, 11:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: Centralny zamek -> pytania i problemy

zomb na tym zdjęciu które wkleiłeś jest siłownik uniwersalny tak więc wnioskuję że masz dołożony taki właśnie zamek centralny. Kup po prostu nowy taki siłownik zamontuj i po problemie ponieważ z twojego opisu wynika że masz uszkodzony silniczek w tym siłowniku. Możliwe jeszcze może być że to nie sił...
18 sty 2020, 9:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wysokość z namiotem?

Rozumiem że chodzi Ci o wysokość T4z dachem podnoszonym? Bo jeśli chodzi o namiot to ja go rozumiem inaczej. Moja odpowiedź nie będzie do końca miarodajna ale powinna Ci dać jakiś pogląd. Moja Teczka z dachem wykonanym całkowicie przeze mnie (raczej wyższy od oryginału) na standardowym zawieszeniu i...
23 mar 2020, 20:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dodatkowe oświetlenie.

Ja mam obok haka pod zderzakiem zamontowaną jedną taką wąską lampę do jazdy dziennej, podłączona jest równolegle do świateł wstecznych i świeci razem z nimi po włączeniu wstecznego. Miałem montować drugie ale jak na chwilę obecną jedno w zupełności mi wystarcza, drugie leży w zapasie jak by to pierw...
01 kwie 2020, 21:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Co kupić jako bazę do kampera?

Maciej87 Stałem dokładnie przed takim samym wyborem trzy lata temu. Po długich rozważaniach oraz poszukiwaniach kupiłem zwykłego transportera ale dość dobrze wyposażonego za połową ceny multiwana z tego rocznika ;) Samochód od samego początku miał być kompleksowo przebudowany tak więc wydało mi się ...
10 kwie 2020, 18:26
Jump to forum
Jump to topic

Zrobione jet to dokładnie tak jak Adampio wyżej opisał - rozwiązane podpatrzone w internetach. Użyłem do tego twardej rury grubościennej roztoczonej w środku na wymiar kuli haka do zablokowania kuli użyłem twardego pręta 12mm z jakiegoś siłownika. Sam byłem ciekaw tego rozwiązania ale po złożeniu te...
26 kwie 2020, 21:55
Jump to forum
Jump to topic

Rurę roztaczałem u siebie, mam małą tokareczkę - samoróbkę ;) Dzielone klocki są wykonane z kawałka 25mm płyty poliamidu kupionej na allegro, którą to pociąłem na wymiar na pile do drewna ;) Duży otwór wiercony frezem do drewna 25mm klocki przecięte na pół zwykłym brzeszczotem a wszelkie załamania w...
19 cze 2020, 10:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: Radio alpha male pokrętło

Jak wciśniesz lub wyciągniesz ( nie pamiętam dokładnie) powinna być reegulacja między przodem a tyłem.