Znaleziono 51 wyników

Return

autor: vwyogi
20 mar 2014, 12:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: webasto miga wyswietlacz

wciśniecie dwóch przycisków nic nie zmienia, dalej miga, więc pewnie zegar uszkodzony - jak ktoś napisał wyżej. Czy da się jakoś na krótko odpalić to webasto? model eberspacher D3L, z tyłu zegara jest 8 kabelków z czerwonego na żółty musisz podać napięcie, najlepiej zmostkować. Sprawdź teraz próbni...
11 mar 2014, 14:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaz zawiasow stolika multivan stary typ

Wie ktos moze do czego sa montowane (przyspawane lub zgrzane) zawiasy stolika w multiku? Czy tylko do tego wzmocnienia w ktorym mocowane sa miedzy innymi spinki tapicerki czy jest jeszcze jakis kawal szpeja przymocowany w oryginale do niego i dopiero potem zawiasy A jesli juz ktos dysponowalby jaki...
09 paź 2013, 9:42
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymiana sensora Airbag

Witam, jak w temacie muszę wymienić sensor/sterownik airbag. Numer mojego sensora to 1J0909603bk ( TAK POKAZAŁO NA VAGU). Szukałem na Allegro i jest ich tam pełno. Czy mogę kupić sensor o tym numerze ale np od Skody Octavii lub od VW Polo i czy wogóle jest sens kupować używany? Na chłopski rozum sk...
26 lut 2014, 19:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 Multivan 2002 + dach westfalia

gajusz pisze:
Witam
Autko bardzo fajne. Mogę prosić o kod lakieru?
Kod lakieru to LW5Z i nazywa się jazz blue, choć spotkałem się z określeniem indigo blue, ale to chyba pomyłka
24 kwie 2014, 22:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wygłuszenie T4

pierwsze 2 linki sie nie otwierają
W ostatnim linku pokazałes jak zrobies drzwi przednie, generalnie bardzo ładnie, ale nie wiem czy wiesz, że są jeszcze takie oryginalne gumy/koszyczki do przyklejenia za klamka wewnętrzna. Pewnie nie poczułbyś/usłyszał różnicy, ale jak już robić to na całego :)
06 maja 2014, 22:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: Allegro / Ebay / Świstak /OLX- Ciekawe aukcje z częsciam

Poza tym to rarytas służący nie tyle do trzymania kubków ile do lansu. Podobny uchwyt zresztą występuje też w passacie B4 i jeśli spojrzysz na aukcje, to też się możesz zdziwić. Rarytas ... <01> http://allegro.pl/uchwyt-na-kubki-napoje-vw-passat-b4-rarytas-czarny-i4213289617.html Kumam, Panowie dzi...
19 maja 2014, 8:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: wymiana tarczy i docisku

hdi pisze:
i już coś wiem <england>

jeśli masz klucz z podziałką w ft/lb to docisk dokręca się z siła 18-22 ft/lb
19 maja 2014, 8:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czym przykleic płyte

chmielik pisze:
Wurth K+D na pewno da radę ...
oryginalnie było sikaflex221. Tubka pod pistolet ~30pln
17 cze 2014, 10:44
Jump to forum
Jump to topic

Re: przekładnia kierownicza prośba o pomoc

w prawym dolnym rogu tabliczki znamionowej masz date produkcji i na pierwszym zdjęciu jest 47 tydzień 1997 roku lub 1996 roku, wyczyscisz do końca to zobaczysz.
14 lip 2014, 10:29
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przeróbka Transportera na Caravelle

Patrick pisze:
Pytanko. Na tapicerce klapy u góry sa takie czarne plastyki. Ja mam je oderwane , sa 2 takie wyższe i 2 niższe te plastyki. Wyższe na boki a niższe bardziej na środek ida czy na odwrót ???

2 ta wąskie/chudsze idą do środka a te "tłuściejsze" na zewnątrz.
31 sie 2014, 12:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Webasto rury

poprowadzenie wiązki tak jak w oryginale wymaga zrzucenia zbiornika paliwa spokojnie da rade bez zrzucania zbiornika. Przywiązałem do wiązki sznurek i wpierw poprowadziłem sznurek a potem wyciagnąłem wiazke. Wpychałem wiazkę od srodka na zewnątrz. Chemik tutaj masz wątek jak montowałem w swoim mult...
25 wrz 2014, 18:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Webasto / Eber ~ co kupić by dołożyć do MV

Cześć, pytałem już w różnych wątkach o ten motyw - czas na konkrety : Jak ogrzewanie postojowe to tylko webasto suche tak, ewentualnie jakiś eberspracher ? To co potrzebuję kupić, bo są różne różności - gdzie takiego webasto szukać w autach które stoją na szrotach. Oczywiście chodzi mi o używkę - d...
24 paź 2014, 9:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Eberszpacher Airtronic D2 nie działa

Wlasnie taka tez padla opcja,ale razem z ojcem ja wykluczylismy.Bo przeciez moze pociagnac tez ze zbiornika.Sprawdze tez ktoregos dnia czy na zapalonym aucie tez bedzie to samo. Lub dostawie banke z paliwem i zobacze czy bedzie zmiana. Mozesz pokazac jak jest orginalnie gdyz nigdzie nie wpadlo mi t...
26 lis 2014, 13:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: podgrzewanie siedzeń

Witam! Mam multika z 98r i wstawilem fotele grzane z 2002r i nie wiem gdzie wpiac pozostale wtyki-tzn.wiazki pod siedzeniami juz mam i pokretla regulacji -jedyne co udalo sie podlaczyc to 4pinowy i brazowy masa.pozostal mi czarny z czerwonym paskiem i dwa cienkie szare z niebieskim paskiem,dodam ze...
07 sty 2015, 16:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: SWAP wnetrza.

a). czy montujemy najpierw plastiki gorne, dolne , czy podsufitke??? b). czy maja one jakas kolejnosc montowania??? kolejność Ci juz napisali, ale zapomnieli o instlacji elektrycznej któa idzie do tyłu m.in do zapalniczek w bagaźniku i tylnych głośników, do lampki nad stolikiem która idzie pierwsza...
30 sty 2015, 13:17
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymiana tylnego-środkowego okna na otwieralne.

Ponawiam pytanie kolegi być może ktoś już wie. Wie ktoś jak rozebrać zamek szyby otwieranej z drzwi bocznych bo mi się lekko rusza i chciałbym dociągnąć.Chodzi mi o ten naciskany z góry. od dołu włóż płaski srubokret i odokrec srubke która sie tam znajduje. Potem zejdzie ta czesc która się naciska ...
10 lut 2015, 19:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: montaż suchego webasto??

na wyżej pokazanym zdjęciu widać jest że kable zasilające webasto puszczone są w poszyciu progu .. czy tak jest oryginalnie nie wiem chyba nie ale ostatnio miałem t4 gdzie było zamontowane od nowości wszystko co trzeba sobie podpatrzyłem i widziałem że kable szły pod zbiornik i były wypuszczone pod...
26 lut 2015, 11:21
Jump to forum
Jump to topic

TRUST pisze:
Panowie co sądzicie o tej wykładzinie, czy to jest oryginał:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5032970694

tak, oryginalna, ma charekterystyczną powierzchnie wtakie małe kwadraciki
27 sie 2015, 7:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 Multivan 2002 + dach westfalia

No kurcze ja szukam takiego sterownika w rozsądnych pieniądzach w celach typowo użytkowych a Paweł instaluje go jako ,,gadżet". :P Tak z ciekawości jaki koszt sterownika i pilota jeśli to nie tajemnica ? kupiłem to w pakiecie z całym autem na czesci wiec moge powiedziec, że dałem max 50pln. Na...
06 lut 2016, 19:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: Silverado z Krakowa

Tylko jak za 120pln to co na zdjęciu to jeszcze dużo brakuje do pełnej wiązki Wiem, wiem. Mat w fotelach też brakuje. http://forum.vw-passat.pl/images/smilies/everyday/dupablada.gif Masz może Pawełku? Mat niestety nie mam. Byś musiał pojechać na zlom i z jakiegoś golfa czy passata z poczatku wieku ...
12 lis 2016, 19:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: Fotele do T4 - jakie można zamocować??

dom80 pisze:
Fakt ma 5 śrub dzięki pozdrawiam

Nowsze są montowane za pomocą 6 śrub
31 sty 2017, 14:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: prąd z gniazda na kampingu

Będzie grało z tym że potrzebujesz jeszcze przynajmniej 1.0metr przewodu do przedłużenia bo ten od zderzaka ma tylko 1.5metra i nie da rady dociagnąć go do kabiny. Jak coś to mam używane czesci DEFA.
31 sty 2017, 15:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: prąd z gniazda na kampingu

Wymyśl tylko gdzie chcesz dać gniazdo zewnętrzne oraz wewnętrzne i sprawdź czy długość kabla wewnątrz Cię "puści". Powoli przymierzam się do tego samego manewru. Kabelki i gniazda już mam :) A jakie sa opcje? Jedna jaka widzialem na forum to zewnetrzne gniazdo w przednim zderzaku / grillu...
05 kwie 2017, 13:43
Jump to forum
Jump to topic

http://allegro.pl/vw-t4-96-guma-wykladzina-podloga-tyl-tylna-krotka-i6768070331.html#imglayer Jestem na etapie szukania takiej gumy w takim stanie do longa, Jak dla mnie mega rarytas. Ja sobie sam zrobiłem taką podłogę z gumy cętkowanej z Castoramy. Dwa popołudnia roboty, efekt uważam dobry. Guma z...
26 maja 2017, 10:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: California ori - demontaż dachu wysokiego - HELP PLS!

Mam problem z wymianą przedniej szyby w mojej Cali, wymiana jest okazją do naprawy ognisk korozji w NADSZYBIU, podszybie jest ok., ale w nadszybiu, symetrycznie w 2 miejscach, są ogniska korozji, które wchodzą pod plastikową budę, podejrzewam że są to miejsca mocowania budy do blachy, żeby to porzą...