Obrotomierz - nietypowa prośba
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
MrT
- Początkujący T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: T4 Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Obrotomierz - nietypowa prośba
Mam silnik 1.9 50KW 68KM zegary BEZ OBROTOMIERZA
czy ktoś kto posiada taki dokładnie model T4 może sprawdzić i podać mi informację jaki zakres obrotów na poszczególnych biegach jest w ramach zielonego?
-> czyli przy jakiej prędkości na poszczególnych biegach jadąc "normalnie" dochodzimy do końca zielonej skali na obrotomierzu
zwłaszcza bieg 5ty jazda autostradowa po płaskim jest dla mnie najbardziej istotna
nie mam obrotomierza i alternator chyba nie ma wyjścia na niego -> nie wiem jak poradzić sobie z montażem, a nie chciałbym jeździć wyłącznie na ucho :)
dzięki!
czy ktoś kto posiada taki dokładnie model T4 może sprawdzić i podać mi informację jaki zakres obrotów na poszczególnych biegach jest w ramach zielonego?
-> czyli przy jakiej prędkości na poszczególnych biegach jadąc "normalnie" dochodzimy do końca zielonej skali na obrotomierzu
zwłaszcza bieg 5ty jazda autostradowa po płaskim jest dla mnie najbardziej istotna
nie mam obrotomierza i alternator chyba nie ma wyjścia na niego -> nie wiem jak poradzić sobie z montażem, a nie chciałbym jeździć wyłącznie na ucho :)
dzięki!
-
cebek
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 23
- Model:
- Auto: syncro long, króciak
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Re: Obrotomierz - nietypowa prośba
To jeszcze podaj jaką masz skrzynię biegów, bo to mogą być duże różnice :P
-
MrT
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
nie mam pojęcia jaki to typ skrzyni więc nie mogę skorzystać z tabelki do przeliczania :(
-
Johnny
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
O ile dostaje sygnał, to w tym liczniku da się sprawdzić obroty - przytrzymaj przycisk zerowania przebiegu, przekręć kluczyk na zapłon, cały czas trzymając przycisk cofnij kluczyk i odpal. Potem klikając kilka razy tym przyciskiem dojdziesz do wskazania obrotów. I jak spojrzysz na zdjęciach w necie na licznik z obrotomierzem (ale od modelu z przynajmniej takim samym silnikiem) i zobaczysz przy ilu tysiącach kończy się zielone pole, to mniej więcej będziesz wiedział gdzie jest u ciebie.
Choć mnie w pewien sposób urzeka ten analogowy zegarek, brak obrotomierza i zmiana biegów na słuch - takie podskórne uczucie, że nie prowadzę auta dla słabeuszy ;) To samo uczucie daje mi popielniczka i brak lusterka wewnątrz słonecznika :D
Choć mnie w pewien sposób urzeka ten analogowy zegarek, brak obrotomierza i zmiana biegów na słuch - takie podskórne uczucie, że nie prowadzę auta dla słabeuszy ;) To samo uczucie daje mi popielniczka i brak lusterka wewnątrz słonecznika :D
-
MrT
- Początkujący T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
jesz ..Johnny pisze:O ile dostaje sygnał, to w tym liczniku da się sprawdzić obroty - przytrzymaj przycisk zerowania przebiegu, przekręć kluczyk na zapłon, cały czas trzymając przycisk cofnij kluczyk i odpal. Potem klikając kilka razy tym przyciskiem dojdziesz do wskazania obrotów. I jak spojrzysz na zdjęciach w necie na licznik z obrotomierzem (ale od modelu z przynajmniej takim samym silnikiem) i zobaczysz przy ilu tysiącach kończy się zielone pole, to mniej więcej będziesz wiedział gdzie jest u ciebie.
Żartujesz ... gdzie będą te wskazania na tarczy zegara? <szok>
-
Dudu$
- Znawca T4
- 9
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Rozumiem że jeżeli trzeba kliknąć kilka razy to coś jeszcze oprócz obrotów i przebiegu się tam pokazuje. Znajdę gdzieś informacje co ten licznik jest w stanie wyświetlić?
Tak, wiem że spalania itp. nie zobaczę :)
Tak, wiem że spalania itp. nie zobaczę :)
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
MrT pisze:jesz ..Johnny pisze:O ile dostaje sygnał, to w tym liczniku da się sprawdzić obroty - przytrzymaj przycisk zerowania przebiegu, przekręć kluczyk na zapłon, cały czas trzymając przycisk cofnij kluczyk i odpal. Potem klikając kilka razy tym przyciskiem dojdziesz do wskazania obrotów. I jak spojrzysz na zdjęciach w necie na licznik z obrotomierzem (ale od modelu z przynajmniej takim samym silnikiem) i zobaczysz przy ilu tysiącach kończy się zielone pole, to mniej więcej będziesz wiedział gdzie jest u ciebie.
Żartujesz ... gdzie będą te wskazania na tarczy zegara? <szok>
Czy naprawdę jedynym sposobem na pozbycie się problemu bezmyślmego cytowania jest wyłączenie możliwości przeglądania forum przez Tapatalk'a?
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Ma, przynajmniej w moim telefonie a więc zapewne w innych też. Aby odpowiedzieć bez cytowania trzeba użyć funkcji "odpowiedz" dostępnej z menu rozwijanego. Kliknięcie strzałki widocznej pod postem powoduje cytowanie ostatniego wpisu.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
No cóż, ja zostałem przy starej wersji tapatalka bez reklam itd i polecam to każdemu. :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
U mnie klikając to na dole po prawej odpowiadam bez cytowania.[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201907 ... f4580e.jpg[/img]