Znaleziono 8 wyników

Return

autor: Johnny
27 lut 2012, 3:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: 1.9 TD ABL

Niedawno wróciłem z najdłuższej trasy w historii mojego transportera (740km) i jestem mile zaskoczony ponieważ, pomimo obaw, nie miałem z nim najmniejszych problemów - wygląda na to, że może w końcu zacznę nim więcej jeździć niż naprawiać ;) Niniejszym czuję się kompetentny dodać swoje trzy gorsze d...
26 sty 2013, 17:15
Jump to forum
Jump to topic

Re: problem nawiew tylny

Silniczek dmuchawy odkręcisz bez wyciągania całej nagrzewnicy, jest dostęp od dołu. Kilka śrub na śrubokręt krzyżakowy. Chyba, że masz zardzewiałe jak u mnie to wtedy faktycznie wygodniej jest wyjąć całą nagrzewnice i się mocować z nimi na stole. Ja przy wyciąganiu nagrzewnicy miałem zagwostkę, bo p...
27 gru 2013, 2:07
Jump to forum
Jump to topic

Re: skrzynia manualna problem z jedynką

A ja bym tobie polecał przesmarować wszystkie ruchome części przy lewarku zmiany biegów i sprawdzić jak wygląda ten element na drążku : http://w906.wrzuta.pl/obraz/3w9lKGxhPRD/dsc04321 (widoczny po zdjęciu mieszka od lewarka) - zabieg prosty i niemal darmowy, a może pomóc.
12 mar 2014, 12:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: swap TD -> TDI

Na tyle będzie różnica między nimi, na korzyść 2.5 TDI ??

A jak to wygląda już pomiędzy skrzyniami z 88KM ? Piszesz, że do 1Z najlepiej DUH lub EWA, dlaczego? Różnią się od DUJ i EWB tylko wolniejszą piątką czy są jeszcze jakieś różnice?
05 sie 2016, 16:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: swap TD -> TDI

Ps2 czy jest ktoś z pomorskiego kto cwiczył już temat zamiany ABL na 1Z z kim mogłbym porozmawiać o spr technicznych w realu Ja mam dokładnie taką przekładkę, ABL zmieniony na 1Z z golfa III i skrzynia EWB i jestem z Gdańska. Jak chcesz to możemy się gdzieś umówić na mieście, obejrzysz sobie jak to...
04 lip 2012, 16:29
Jump to forum
Jump to topic

Re: wycieki oleju 1.9TD

Mam taki oto wyciek oleju: http://imageshack.us/photo/my-images/715/wyciek.jpg/ - obejrzałem dokładnie silnik i wygląda na to, że cieknie uszczelka pod głowicą. Zasadniczo nie znika mi płyn chłodniczy (chociaż jak dolewam, to schodzi do połowy zbiorniczka i tak zostaje), nie mam też oleju w płynie c...
03 sty 2012, 22:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wygłuszenie T4

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z matą tego typu: http://allegro.pl/mata-akustyczna-gabka-wygluszenie-maski-silnika-i2020574143.html ? Sprzedawca napisał, że nie chłonie wilgoci i nie bedzie się topić ani odklejać w wysokich temperaturach - czy ktoś może mi to potwierdzić/zanegować? Chcę tym wygłus...
03 paź 2016, 16:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czwarty bieg

Witam, skrzynia włożona, wymieniłem same łożyska, skrzynia chodzi cicho, czwórka wchodzi bez zgrzytu, ale wyczuwam lekki opór przy wrzucaniu, mam nadzieje że będzie dobrze . Dzięki za pomoc. To chyba normalne. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale u mnie się poprawiło z czasem i biegi wchodzą gładz...