Witam,
Mialem wczesniej problemy z mechanikiem. Spieprzyl mi zawieszenie, inny mechanik musiał to poprawiać. Jak odbieralem auto kierownica nie odbijala po zakretach. W aucie były robione pompa wpsomagania i przekladania kierownicza. Po wymianie było troche lepiej, ale kierownica dalej nie odbijała do końca i chodziła z oporami. Teraz znowu oddalem do mechanika zajmujący się tylko pompami i przekładniami. Po odbiorze też jakieś poprawy nie ma, ale za to dostałem wypis z geometrii kół. Jest tam sporo wartości poza fabrycznymi. Nie wiem jak duży ma to wpływ na odbijanie kierownicy, bo w tym temacie nie mam odpowiedniej wiedzy.
Wypis dołączam w formie skanów. Może ktoś bardziej obeznany móglby trochę swoją wiedzą i doświadczeniem pomóc.
Pozdrawiam
Układ kierwoniczy i zawieszenie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
pioter91
- Początkujący T4
- 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 6 razy
- Kontakt:
Układ kierwoniczy i zawieszenie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 780 razy
- Kontakt:
Re: Układ kierwoniczy i zawieszenie
Ogromny wpływ ma skopana geometria na odbijanie kierownicy. Jak nie będzie na zielono kąt WSZ, PK a dopiero potem zbieżność to nie będzie odbijać nie …login to view the rest of this post
This topic has 14 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się