Dzień dobry
-
mora
- Znawca T4
- 14
- Kontakt:
-
Bucuś
- Nowy T4
- 11
- Kontakt:
Re: Witajcie i zaczynamy
Witajcie!!!
Bucuś z Koszalina. Przez przypadek stałem się posiadaczem T4 2.4D, mam nadzieję że zostanie u mnie na dłużej :)
Bucuś z Koszalina. Przez przypadek stałem się posiadaczem T4 2.4D, mam nadzieję że zostanie u mnie na dłużej :)
-
mora
- Znawca T4
- 14
- Kontakt:
-
szwedziq
- Początkujący T4
- 11
- Kontakt:
-
srebro
- Początkujący T4
- 11
- Kontakt:
Witam wszystkich forumowiczów . Nazywam się Marcin i pochodzę z Brennej woj Sląskie ,do kupna t4 przymierzałem sie pare lat no i w końcu kupiłem.
Zarejestrowałem się na forum bo chcę jak najwięcej się dowiedzieć o tych wspaniałych samochodach
Zarejestrowałem się na forum bo chcę jak najwięcej się dowiedzieć o tych wspaniałych samochodach
-
Popart
- Nowy T4
- 11
- Kontakt:
Witam Wszystkich serdecznie!
Dziękuję bardzo za tę kopalnię wiedzy, która pomogła w dokonaniu wyboru. Dziś stałem się w końcu posiadaczem upragnionego transporterka w doce oczywiście 2,5 TDI 102KM :). Autko nie młode, bo 98r. ale przejechałem 150km na autostradzie szedł 140km/h (mało, dużo?) i jestem pozytywnie zaskoczony. Nie wspomnę o koledze z passata, który to dowiózł mnie na miejsce zakupu a potem nie mógł się oprzeć i musieliśmy zrobić zamianę za kółkami :). Mam nadzieję być aktywnym forumowiczem, choć na początku pewnie będą to w większości pytania, jeśli czasem niedorzeczne z góry proszę o wybaczenie i skierowanie na właściwe tory. Pozdrawiam jeszcze raz....
Dziękuję bardzo za tę kopalnię wiedzy, która pomogła w dokonaniu wyboru. Dziś stałem się w końcu posiadaczem upragnionego transporterka w doce oczywiście 2,5 TDI 102KM :). Autko nie młode, bo 98r. ale przejechałem 150km na autostradzie szedł 140km/h (mało, dużo?) i jestem pozytywnie zaskoczony. Nie wspomnę o koledze z passata, który to dowiózł mnie na miejsce zakupu a potem nie mógł się oprzeć i musieliśmy zrobić zamianę za kółkami :). Mam nadzieję być aktywnym forumowiczem, choć na początku pewnie będą to w większości pytania, jeśli czasem niedorzeczne z góry proszę o wybaczenie i skierowanie na właściwe tory. Pozdrawiam jeszcze raz....
-
mora
- Znawca T4
- 14
- Kontakt:
-
Piksel68
- Nowy T4
- 11
- Kontakt:
-
flax
- Znawca T4
- 14
- Kontakt:
Wreszcie znalazlem ukryty watek z powitaniem ;)
Witajcie wiec, szczegolne pozdrowienia dla busiarzy kamperowcow ;)
Witajcie wiec, szczegolne pozdrowienia dla busiarzy kamperowcow ;)
-
mora
- Znawca T4
- 14
- Kontakt:
-
staszek
- Znawca T4
- 14
- Kontakt:
Coś mało mój ma 88km i idzie max 150 twój powinien ze 180 poleciećPopart pisze:Witam Wszystkich serdecznie!
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 15
- Kontakt:
-
flax
- Znawca T4
- 14
- Kontakt:
2.5 benzyne w automacie z wysokim dachem rozbujalem do 160 kmh ale to nic przyjemnego. Podrozna wygodna 120kmh, jak musze pogonic to 140kmh tez jest ok.
-
notri
- Mistrz T4
- 14
- Kontakt:
140 na autostradzie to mało, powinien na prostej oscylować w okolicy 160-170. Masz lekko przymulonego. Do wyczyszczenia układ dolotowy i prawdopodobnie przepływomierz zabrudzony.staszek pisze:Coś mało mój ma 88km i idzie max 150 twój powinien ze 180 poleciećPopart pisze:Witam Wszystkich serdecznie!
102 ACV powinna pójść tyle:
http://img829.imageshack.us/img829/4208/5te9.jpg
sprawdź sobie ile masz na budziku przy 5 biegu i 3000 obrotów. Jak 130 to masz na 99.9 tą samą skrzynie co ja i Twoja niunia powinna jechać tyle co na zdjęciu
no ale bez przesady - 140 max w ACV ??? z pewnością nieProbe041 pisze:Wszystko zależy od skrzyni biegów ;-)
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2014, 12:47 przez notri, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 15
- Kontakt:
Skąd wiesz czy ktoś skrzyni nie podmienił na inną, poza tym doki miały z reguły krótsze skrzynie biegów. Ale wszystko jest możliwe :-D
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 15
- Kontakt:
-
Macias24d
- Forumowicz T4
- 12
- Kontakt:
Dzień dobry ...
Dzień dobry...mam na imię Maciej nie pij.. znaczy jestem właścicielem Złomka od czterech lat.
Generalnie to..miałem firmę, piekne A6 kombi Sline... z tiptronikiem, 180 kucy, fotele Recaro, tv navi ..piękne szybkie komfortowe...
Niestety jak to bywa zaszła potrzeba wyłuskania dodatkowych pln-ów do interesu...który ledwo nosem się podpierał.
Bardzo ciekawe i wartościowe doświadczenie swoją drogą.
Więc znalazł się "szakal" haha ,ktś kto miał chrapkę na moją A6 i chętnie zamieniając się dopłacił parę groszy do odpicowanego z zewnątrz T4....wiem wiem ale wyjścia nie miałem.
nooo i tak sie wożę i wożę tym autem ...odkrywając jego plusy i minusy...grunt,że te plusy nie przysłaniają mi minusów..haha!
ale poważnie - dzisiaj już mam pokaźną rodzinę i nadal tą samą Teczkę...w którą wpompowałem naprawdę spooooro przez cały czas jej ujeżdrzania.
nie potrzeba mi już szybkiego auta, dynamicznego, szpanerskiego itp ale praktycznego gdzie dwie córki siedzą na ostatniej kanapie wariując w rytm muzy za ich plecami, syn na środkowej ławce ogląda przez szybę chmurki coś tam bełkocząc (7mcy) a żonka obok co chwila sięga do mnie drapiąc
za uchem podczas wyprawy z Pomorza na Mazury.
wszystkie bagaże bez żadnych ograniczeń, wózek rowerki ,zabawki no wszystko co trzeba jest z nami! uwielbiamy możliwość przejścia z przednich na tylne fotele a córki uwielbiają pilota do radia i niebieską lampkę ,która świeci z tyłu w nocy...
cóż boczki są oklejone przyjemną wykładziną a podłoga ...dywanem, haha!!!
następne też będzie T4!!!!
Generalnie to..miałem firmę, piekne A6 kombi Sline... z tiptronikiem, 180 kucy, fotele Recaro, tv navi ..piękne szybkie komfortowe...
Niestety jak to bywa zaszła potrzeba wyłuskania dodatkowych pln-ów do interesu...który ledwo nosem się podpierał.
Bardzo ciekawe i wartościowe doświadczenie swoją drogą.
Więc znalazł się "szakal" haha ,ktś kto miał chrapkę na moją A6 i chętnie zamieniając się dopłacił parę groszy do odpicowanego z zewnątrz T4....wiem wiem ale wyjścia nie miałem.
nooo i tak sie wożę i wożę tym autem ...odkrywając jego plusy i minusy...grunt,że te plusy nie przysłaniają mi minusów..haha!
ale poważnie - dzisiaj już mam pokaźną rodzinę i nadal tą samą Teczkę...w którą wpompowałem naprawdę spooooro przez cały czas jej ujeżdrzania.
nie potrzeba mi już szybkiego auta, dynamicznego, szpanerskiego itp ale praktycznego gdzie dwie córki siedzą na ostatniej kanapie wariując w rytm muzy za ich plecami, syn na środkowej ławce ogląda przez szybę chmurki coś tam bełkocząc (7mcy) a żonka obok co chwila sięga do mnie drapiąc
za uchem podczas wyprawy z Pomorza na Mazury.
wszystkie bagaże bez żadnych ograniczeń, wózek rowerki ,zabawki no wszystko co trzeba jest z nami! uwielbiamy możliwość przejścia z przednich na tylne fotele a córki uwielbiają pilota do radia i niebieską lampkę ,która świeci z tyłu w nocy...
cóż boczki są oklejone przyjemną wykładziną a podłoga ...dywanem, haha!!!
następne też będzie T4!!!!
-
pckiller
- Początkujący T4
- 13
- Kontakt:
Witam wszystkich,
Posiadam T4 Multivan'a 93' 1.9td jest moim 29 samochodem który miałem.
Trochę jestem z niego niezadowolony ale to penie minie.(wiadomo trochę muszę w niego włożyć pieniędzy i pracy)
Mam nadzieję że się wóz odwdzięczy sowimi możliwościami wiadomo MULTIVAN;)
Posiadam T4 Multivan'a 93' 1.9td jest moim 29 samochodem który miałem.
Trochę jestem z niego niezadowolony ale to penie minie.(wiadomo trochę muszę w niego włożyć pieniędzy i pracy)
Mam nadzieję że się wóz odwdzięczy sowimi możliwościami wiadomo MULTIVAN;)
-
MAREKD
- Nowy T4
- 13
- Kontakt:
Witam . Mam na imię Marek , zalogowałem się na forum gdyż zamierzam kupić T4
-
Aga
- Aktywny T4
- 14
- Kontakt:
-
mora
- Znawca T4
- 14
- Kontakt:
Witaj <england> Powodzenia w poszukiwaniach wymarzonego samochodu i zadowolenia z użytkowania go <vw>
-
LoKo
- Początkujący T4
- 11
- Kontakt:
Witam wszystkich
Mam na imię Rafał i moja przygoda z T4 zaczęła się 2 lata temu. Kupiłem zaniedbany egzemplarz za w miarę małe pieniądze. T4 LONG 2.5 TDi ACV 9 osobowy. Dopiero kilka dni temu zabrałem się za reanimowanie go ,a jest co robić ogólna rdza,problem z bocznymi przesuwnymi drzwiami,zapleśniały środek po 3,5 letnim staniu pod chmurką. Auto miało padnięty wysprzęglik ,po tym jak wyrzuciłem skrzynie biegów okazało się że dwumasa jest jeszcze oryginalna razem ze sprzęgłem. Wymieniłem wszystko na nowe LUK'a (dwumas,sprzęgło ,wysprzęglik) + nowe koło pasowe z tłumikiem drgań oraz kompletny rozrząd ,olej etc. Niestety długo się nie nacieszyłem jazdą ,bo był problem z zapowietrzającym się sprzęgłem. Po kilku odpowietrzaniach okazało się ,że wysprzęglik prawdopodobnie miał przekręcony gwint przy odpowietrzniku i tu zasysał powietrze. Aby było jeszcze gorzej gwint odpowietrznika się urwał i we wtorek czeka mnie znów mordowanie się z wyciąganiem skrzyni biegów. Mimo wszystko mam nadzieje ,że moja przygoda z tym autem rozpocznie się na dobre od pokonania wszystkich przeszkód i radości z pokonywanych kilometrów. Pozdrawiam wszystkich
Mam na imię Rafał i moja przygoda z T4 zaczęła się 2 lata temu. Kupiłem zaniedbany egzemplarz za w miarę małe pieniądze. T4 LONG 2.5 TDi ACV 9 osobowy. Dopiero kilka dni temu zabrałem się za reanimowanie go ,a jest co robić ogólna rdza,problem z bocznymi przesuwnymi drzwiami,zapleśniały środek po 3,5 letnim staniu pod chmurką. Auto miało padnięty wysprzęglik ,po tym jak wyrzuciłem skrzynie biegów okazało się że dwumasa jest jeszcze oryginalna razem ze sprzęgłem. Wymieniłem wszystko na nowe LUK'a (dwumas,sprzęgło ,wysprzęglik) + nowe koło pasowe z tłumikiem drgań oraz kompletny rozrząd ,olej etc. Niestety długo się nie nacieszyłem jazdą ,bo był problem z zapowietrzającym się sprzęgłem. Po kilku odpowietrzaniach okazało się ,że wysprzęglik prawdopodobnie miał przekręcony gwint przy odpowietrzniku i tu zasysał powietrze. Aby było jeszcze gorzej gwint odpowietrznika się urwał i we wtorek czeka mnie znów mordowanie się z wyciąganiem skrzyni biegów. Mimo wszystko mam nadzieje ,że moja przygoda z tym autem rozpocznie się na dobre od pokonania wszystkich przeszkód i radości z pokonywanych kilometrów. Pozdrawiam wszystkich
-
chmielik
- Ikona forum
- 15
- Kontakt:
-
mora
- Znawca T4
- 14
- Kontakt:
Witaj <england>
Miłego i owocnego korzystania z forum życzę.Znajdziesz tu także świetnych kolegów i nawet koleżanki może <01>
Miłego i owocnego korzystania z forum życzę.Znajdziesz tu także świetnych kolegów i nawet koleżanki może <01>
-
miloss23
- Nowy T4
- 11
- Kontakt:
Witam wszystkich serdecznie, po bardzo długim okresie czytania w końcu przyszedł czas na rejestrację :) teczwórki w rodzince od 7 lat :) Aktualnie 2.4 Syncro Maxi, kieeedyś była jeszcze caravella T3 ale to dawne dzieje :)
tu mała fotka poprzednik razem z następcą :
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/131/24530 ... ie0101.jpg
Pozdrawiam
tu mała fotka poprzednik razem z następcą :
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/131/24530 ... ie0101.jpg
Pozdrawiam
-
chmielik
- Ikona forum
- 15
- Kontakt:
-
mloskot
- Forumowicz T4
- 11
- Kontakt:
Witam,
Popełniłem na forum już naście postów, a jak ten ostatni cham nie przedstawiłem się :)
Jestem Mateusz, krążę pomiędzy dolnym, opolskim a górnym śląskiem, a od paru tygodni w T4 Multivanie o nazwie "Hugo Buss" w pięknym niebieskim kolorku.
Aktualnie w trakcie ogarniania mniej i bardziej poważnych pierdół aby doprowadzić autko do stanu na jaki to autko zasługuje, szczególnie jak idzie o wnętrze.
Pozdrawiam wszystkich,
Mateusz
Popełniłem na forum już naście postów, a jak ten ostatni cham nie przedstawiłem się :)
Jestem Mateusz, krążę pomiędzy dolnym, opolskim a górnym śląskiem, a od paru tygodni w T4 Multivanie o nazwie "Hugo Buss" w pięknym niebieskim kolorku.
Aktualnie w trakcie ogarniania mniej i bardziej poważnych pierdół aby doprowadzić autko do stanu na jaki to autko zasługuje, szczególnie jak idzie o wnętrze.
Pozdrawiam wszystkich,
Mateusz
Ostatnio zmieniony 08 maja 2014, 11:31 przez mloskot, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bensioux
- Nowy T4
- 14
- Kontakt:
Witam serdecznie.
Mam na imię Bartek, jestem szczęśliwym posiadaczem Multivana w wersji Allstar, rocznik 1994, 1.9TD.
Spotkać mnie można najczęściej na trasie Gorlice-Tarnów (woj.Małopolskie).
Pozdrawiam wszystkich! :)
Bartek
Mam na imię Bartek, jestem szczęśliwym posiadaczem Multivana w wersji Allstar, rocznik 1994, 1.9TD.
Spotkać mnie można najczęściej na trasie Gorlice-Tarnów (woj.Małopolskie).
Pozdrawiam wszystkich! :)
Bartek