Rejestrator trasy

Radia, wzmacniacze, ekrany, subwoofery, nawigacje i nagłośnienie marzeń.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Sterciu
Ekspert T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Re: Rejestrator trasy

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

peters pisze:
Czyli tak na 1 miejscu jest DOD LS460W potem Mio 658 i Mio 388. Lub ewentualnie ta ktora ma kolega Slimak Mio 538.
Jesli mowa o karty to tylko Toshiby.
Ogólnie jakiegos bys DOD`a nie kupił z nowszych modeli to będzie juz wysoka półka rejestratorów. Jedne z nowszych to między innymi LS360W , LS460W , LS470W czy SP1 , starsze modele tez są niczego sobie ale jak juz kupować to coś świeższego.

Mio 388 to juz przeżytek , w tej chwili nową kupisz jeszcze , ale to leżaki magazynowe , w tej chwili juz modelu 388 bym nie kupił , jak kupowalem go to wtedy był modelem ktory się dopiero co pojawił w sprzedaży i na tamtą chwilą byl najwyzszym modelem od mio. W tej chwili jezeli mio to szukałbym czegoś innego.

Dod ls360w, ls460w, sp1 to są kamery wyposazone w przetwornik obrazu SONY Exmor który jest jednym z najlepszych stosowanych w kamerach dzięki czemu maja duzo lepszą jakość filmów. Z tego co jakiś czas temu sie orientowalem to ten przetwornik tylko DOD stosuje w swoich kamerach.

W necie na youtube jest sporo nagrań nocnych nakręconych tymi kamerami DOD`a , można sobie obejrzec i porównać.
Piotr_CT
Początkujący T4

9
Tematy: 2
Model:
Auto: Szukam T4
otrzymal podziekowanie: 4 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piotr_CT »

czoper pisze:
Myślę że 64gb to za dużo na taką kamerę.Jak kupowałem do mojej też mio to koleś w sklepie doradzał żeby poprzestać na 32 właśnie po to by uniknąć różnych problemów z nagrywaniem.Podobno te parametry co producenci podają są nieco na wyrost i lepiej brać nieco mniejszą kartę.
Z swojego doświadczenia ... wymieniłem przeszło 150-200 kart dymając z Malborka do Wrocławia ... bo karty padały.

Drążąc temat jeden z doświadczonych serwisantów stwierdził, że na moje potrzeby odpowiednie będą karty do 2GB, bo są wykonane w starym standardzie. Wszystkie nowe SDHC itd są obarczone krótką żywotnością ciągłego zapisywania/odczytywania (w moim przypadku chodziło o odczytywanie pliku wideo w pętli).

Osobiście kupuję karty Sandisk i póki co działają wszystkie w rejestratorach.
32GB to mało (jak ktoś zgrywa filmy), bo archiwizuje mi raptem 4h jazdy. Ceny już są niższe i mam 64GB w głównej kamerze - to i tak mało w porównaniu że może uratować skórę.
W razie "W" wyjdzie taniej niż jakieś wyjaśnienia, domniemania itd.

Można też kupić jakiegoś goodrama z dożywotnią gwarancją i co pół roku lecieć z kartą na wymianę.
Gorzej jak karta padnie, a my tego nie zauważymy ..................
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

Kupiłem ostatnio SanDiska 32gb i wytrzymała 2 tygodnie. Wszystko co na niej było przepadło, nigdy więcej
Piotr_CT
Początkujący T4

9
Model:
Auto: Szukam T4
otrzymal podziekowanie: 4 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piotr_CT »

Probe041 pisze:
Kupiłem ostatnio SanDiska 32gb i wytrzymała 2 tygodnie. Wszystko co na niej było przepadło, nigdy więcej
To pech ... i niestety tak też się zdarza. Szkoda danych ... bo kart możemy kupić 10, a np. zdjęć już nie.
Fakt, że kiedyś miałem Sandisk z Allegro i też padła po jakimś czasie, jednak po oddaniu do serwisu okazało się że nie była to karta oryginalna. Zaoszczędziłem 50zł, a piękniejsza połówka truje mi d**e do dziś.
flax
Znawca T4

15
Tematy: 29
Model:
Auto: California Exclusive
podziekowal za post: 25 razy
otrzymal podziekowanie: 26 razy
Kontakt:

Rejestrator trasy

Nieprzeczytany post autor: flax »

A ja kupilem to:
RtTech Viofo A119 Auto DVR Kamera - 1440P HD Video 2.0 Zoll LCD-Bildschirm -160° Super Weitwinkel - Auto Armaturenbrett DVR mit G-Sensor - (Ohne GPS-Funktion) https://www.amazon.de/dp/B01MXLD4J7/ref ... Hyb6Z9MY6D

i polecam. W opakowaniu dwie stopki mocujace - jedna z gps w moim przypadku do busa, druga bez do dupowozu na zime.
Filmy probki na yt dostepne, takze z nocy, wysylka z Amazona do PL od 39€ za free wiec cena (89€ z gps lub 76€ bez) jest imho bardzo ok za kamerke z dobra optyka 1,4kp.
Dzila dobrze z pierwsza lepsza karta mini sd 32GB/c10 ktora mialem w szufladzie, obsluguje ponoc do 128GB.
Tu recenzja:
https://dashcamtalk.com/a119/
Victus
Znawca T4

11
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 12 razy
otrzymal podziekowanie: 33 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Victus »

Piotr_CT pisze:
To pech ... i niestety tak też się zdarza. Szkoda danych ... bo kart możemy kupić 10, a np. zdjęć już nie........... piękniejsza połówka truje mi d**e do dziś.
Karta przegrzała się lub sprzęt wyłączył się w trakcie zapisu danych. Spróbuj zainstalować ten program
http://www.z-a-recovery.com/download.aspx
paweł t4
Znawca T4

15
Tematy: 13
Model:
Auto: WV T4 Multivan
podziekowal za post: 14 razy
otrzymal podziekowanie: 25 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: paweł t4 »

Zastanawiam się nad zakupem Mio MiVue 688 czy ktoś może używał czy jest warty zakupu <england>
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

flax pisze:
A ja kupilem to:
RtTech Viofo A119 Auto DVR Kamera - 1440P HD Video 2.0 Zoll LCD-Bildschirm -160° Super Weitwinkel - Auto Armaturenbrett DVR mit G-Sensor - (Ohne GPS-Funktion) https://www.amazon.de/dp/B01MXLD4J7/ref ... Hyb6Z9MY6D

i polecam. W opakowaniu dwie stopki mocujace - jedna z gps w moim przypadku do busa, druga bez do dupowozu na zime.
Filmy probki na yt dostepne, takze z nocy, wysylka z Amazona do PL od 39€ za free wiec cena (89€ z gps lub 76€ bez) jest imho bardzo ok za kamerke z dobra optyka 1,4kp.
Dzila dobrze z pierwsza lepsza karta mini sd 32GB/c10 ktora mialem w szufladzie, obsluguje ponoc do 128GB.
Tu recenzja:
https://dashcamtalk.com/a119/
Mam viofo a119s od grudnia i już kilka sytuacji się nagrało :) https://www.youtube.com/watch?v=QC34mbPKcGw
flax
Znawca T4

15
Model:
Auto: California Exclusive
podziekowal za post: 25 razy
otrzymal podziekowanie: 26 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: flax »

Nie strasz, myslalem juz, ze cos powaznego .. uff ;)
SO...T4
Samodzielny mechanik

12
Model:
Auto: CARAVELLONG
Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
podziekowal za post: 21 razy
otrzymal podziekowanie: 15 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: SO...T4 »

Czy kamerka sportowa sprawdzi się jako rejestrator trasy? Ktoś używa?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia w aucie”