Witam serdecznie wszystkich. Jestem nowy na forum. Proszę o radę , czy sugestię. Posiadam Mulivana 94r silnik 2,5 benzyna z LPG. Uruchomiłem bez problemu auto i po przejechaniu 2km zgasł mi silnik bez żadnych wcześniejszych objawów. Zgasł i nie dał się już nigdy odpalić. Próbowałem z przewodów, delikatnie na 3 biegu raz z holu, szprycowałem auto startem - nawet się nie zająknął. Kolega w swoim domowym warsztacie sprawdził po raz pierwszy ciśnienie i na wszystkich 5 cylindrach było mniej więcej tyle samo, czyli ok. po 4 atm. za trzy dni mierzy ponownie i jest 0 na wszystkich 5 cylindrach. Rozrząd jest ok i w pozycji. Iskra na świecach również. Szklanki paluchem dotykaliśmy - obracają się. sprawdzaliśmy je bo szukaliśmy objawów może podwiesiły się. Wiem że ojej był brudny.
Każdy mówi , że to niemożliwe aby było jednakowe ciśnienie na każdym cylindrze a teraz jest 0 na każdym. Czy to jest jakaś zagadka, cud awarii. Pomóżcie i pomocy. Z pozdrowieniami załamany. <w>
Brak 0 ciśnienia na 5 cylindrach silnik 94 2.5 benzyna + LPG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 14
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Re: Brak 0 ciśnienia na 5 cylindrach silnik 94 2.5 benzyna +
Jak było 4 a teraz jest 0 to masz pecha :) Głowica do góry , a na początek rozrząd do sprawdzenia czy na 100 jest dobrze ustawiony :)
This topic has 36 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się