Brak oświetlenia tablicy rejstracyjnej oraz pozycji tył
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
sikora_111
- Początkujący T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Transporter T4
- Kontakt:
Brak oświetlenia tablicy rejstracyjnej oraz pozycji tył
Proszę o pomoc drodzy formułowicze. Nagle przestało działać oświetlenie tablicy oraz obydwa swiatła pozycyjne. Pozycje z przodu działają więc nie jest to przepalony bezpiecznik. Dzisiaj sprawdziłem włacznik świateł tzn. przełożyłem z drugiej t4 i nie pomogło więc problem lezy gdzie indziej. Nie mam pomysłu gdzie szukać dalej ;(
-
sikora_111
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: Brak oświetlenia tablicy rejstracyjnej oraz pozycji tył
Harmonijkę przy zawiasach tylnej klapy, po stronie pasażera. Sprawdź też kostki przy tylnych lampach czy nie zaśniedziały. No i oczywiście żarówki i ich oprawy.
-
sikora_111
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
W tym samym momencie przestały działać swiatła zarowno z lewej jak i z prawej strony oraz dwie lamki od tablicy rejstracyjnej a zasilenie lewej jak i prawej strony nie idzie z jednego kabla lecz chyba z dwoch nie mam pojecia jak jest z osw. tablicy tzn. czy idzie to po oddzielnym przewodzie czy tez idzie z przewodu od którejś lampy. Dodam że dotyczy to t4 doka 2.4 d 2000r tam nie wystepuja zadne harmonijki poniewaz wiązka idzie ze skrzynki prosto do lampy lub lamp. Nie wiem tylko czy sie rozdziela czy z jednej idzie do drugiej. Moje pytanie brzmi następująco czy kabel od lewego swiatła pozycyjnego łączy się gdzieś z prawym przewodem od swiatła pozycyjnego wiem tylko ze na bezpiecznikach jest to podzielone na prawą i lewą strone
-
vwpitek
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: T4 acv
- Opis: Sekcja DOLNO-śląsko-opolska
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Trzeba było tak od razu pisać <smile>sikora_111 pisze:. Dodam że dotyczy to t4 doka 2.4 d 2000r tam nie wystepuja zadne harmonijki
-
sikora_111
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Czy ktoś wie cos na temat ewentualnego łaczenia sie przewodow zasilajacych swiatła pozycyjne z tyłu auta nie wiem czy szukac przyczyny w wiazce czy gdzies przy ewentualnym łaczeniu
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Cześć w tyn linku masz schemat i zdjęcia świateł tylnych . http://t4-wiki.de/wiki/Standlicht . Jak dobrze pamiętam to wiązka idzie najpierw do prawej lampy i odniej do lewej. Dalej to tylko miernik i sprawdzić gdzie urywa się prąd. Powodzenia.
-
Cyklon
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: MULTIWAN
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
najpierw niech sprawdzi czy z wyłącznika wychodzi
-
sikora_111
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Wyłacznik i bezpieczniki były sprawdzone na początku. Przebieg wiązki wskazuje na to iż rozdziela się ona jescze przed lampami tylnymi i czesc idzie do jednej lampy a czesc do drugiej ale widac ze było juz cos tu robione i moze zasilenie obu swiateł pozycyjnych jak i tablicy rejstracyjnej wzięte jest z jednego przewodu lub wszystkich złączonych w jeden
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Widać że nie przeglądałeś mojego linka. Na zdjęciu jest pokazana prawa tylna lampa i od niej idą przewody do lewej. Tak powinno być prawidłowo, ( tak jest w mojej teczce).
-
rafwlkp
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
W doce też tak jest? Bo kolega pyta właśnie o doke, gdzie instalacja jest trochę inna (przynajmniej przed 96, bo kiedyś właśnie tylne lampy w takiej wymieniłem).
-
sikora_111
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
W doce jest inaczej niż w blaszaku upewniałem się sprawdzając w drugiej z 2001 r. Wiązka rozchodzi się przed lampą prawą i czesc idzie do jednej a czesc do drugiej. Jeśli chodzi o problem związany z brakiem świateł pozycyjnych tylnych oraz podswietlenia tablicy został on rozwiązany. Mądry elektryk poszedł na skróty i podłaczył zasilenie lewego prawego pozycyjnego oraz tablicy pod jeden przewod a stracił on gdzies przejscie i stąd wszystko na raz padło. Temat uważam za zamknięty dziękuje i pozdrawiam wszystkich