Znaleziono 19 wyników

Return

autor: rafwlkp
28 sie 2013, 10:21
Jump to forum
Jump to topic

Oryginalne materiały tapicerskie VW

Witam, Po niezmiernie żmudnych i długotrwałych poszukiwaniach udało mi się wyśledzić hurtownię z właściwie każdym materiałem tapicerskim do koncernu VW. Od Inki po najbardziej wymyślne welury na boczki do Caravelle. Tak oto wpadł mi pomysł: może warto zrobić jedno hurtowe zamówienie dla chętnych osó...
25 wrz 2013, 0:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: Oryginalne materiały tapicerskie VW

Pomierzę swój koziołek i dam Ci znać ;) Na kiedy byś potrzebował ten materiał?
11 sty 2014, 1:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z odpaleniem i podłączeniem do ECU

Może to być również luźna masa przy lewym błotniku obok ECU. U mnie dokładnie tak było.
08 paź 2014, 15:10
Jump to forum
Jump to topic

Re: Vacum Vw T4 AJT 88KM 2.5TDi

Demontaż pompy Vacum to 5 minut pracy, wymontuj i sprawdź jaką masz u siebie. Założenie złej pompy może skutkować uszkodzeniem wałka rozrządu, warto więc sprawdzić samemu co siedzi u Ciebie. U mnie w ACV była 'długa' pompa Vacum, w AJT mam krótką.
15 lut 2015, 18:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: Opłaca się montować chip do ACV ?

Dobrze jest zastosować: - całe wtryskiwacze od wersji 102KM (choć nie jest to konieczne) - konieczny jest intercooler (AJT 88KM bez coolera nie ma sensu kręcić), najłatwiej założyć ten od 102. - sprawdzenie stanu turbiny, po zmianie mapy będzie pracować intensywniej więc jej kiepski stan może się źl...
29 gru 2013, 14:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: viatoll a inne kraje

Więc tak:
https://www.emyto.sk/ => Słowacja
http://www.mytocz.eu/pl/ => Czechy
http://www.ecotaxe-france.pl/ => We Francji od 2013 roku jest EcoTaxe
W Niemczech opłaty wnosi się pojazdami pow 12t
Belgia i Holandia bez opłat.
27 lut 2015, 22:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: Tachograf do T4

Tak jak wspomniał Probe jedynym wyjściem jest tacho osobno w formacie DIN:
http://oi60.tinypic.com/dhcr6c.jpg
27 lut 2015, 23:22
Jump to forum
Jump to topic

Re: Tachograf do T4

Tylko teraz skąd takie tacho? :-) Z każdego busa typu Iveco Daily, Jumper itp itd. Na przykład LINK EDIT: tak teraz czytam... Legalizacja nowego tachografu, jego kalibracja itp wyjdzie Cię z pewnością powyżej 2000zł. Zwykła legalizacja z kalibracją to koszt ponad 600 zł, koszt najtańszego tacho ok....
27 wrz 2015, 16:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: skrzynia biegów problem

Wg opisu wnioskuję, że wypadła kulka wybieraka na samej skrzyni. Otwórz maskę i zerknij na skrzyni czy sworzeń wchodzący w mechanizm wybierania biegów ma na sobie plastikową kulkę.
24 lut 2016, 20:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: Stuki-wtryskiwacz?

Chcesz tanio i dobrze zregenerować dwusprezynowe wtryski? Pogoogluj, w Pyzdrach robi podobnież bardzo dobrze, sam jeszcze nie robiłem, opinie jednak słyszałem świetne.
22 kwie 2016, 18:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wyje skrzynia

Luz na łożyskach powoduje wycie mechanizmu różnicowego. W skrajnych przypadkach możliwe jest też zużycie samego mechanizmu, warto jednak zacząć od łożysk, z pewnością uciszy to skrzynie. Łożyska to koszt rzędu 300-400zł plus koszt wymiany.
22 kwie 2016, 22:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wyje skrzynia

Nie polecam tego zestawu z allegro. Wrzucają tam co popadnie, niby na aukcji pisze, że głównie SKF a w środku ja dostałem jedno SKF a resztę Fersy... Lepiej rozebrać skrzynie, spisać wszystkie wymiary łożysk i iść chociażby do InterCars i dobrać porządne łożyska. Pamiętam, że do mojej DUJ łożyska FA...
05 maja 2016, 15:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż klimatronika

Oringi zielone przeznaczone do układów klimatyzacji, do dostania w większości sklepów motoryzacyjnych bądź zajmujących się chłodnictwem.
07 cze 2016, 16:36
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 2.5 TDI AXG Ciężko odpala poniżej połowy zbiornika

Zamiast wężyków sprawdził bym połączenia na filtrze paliwa oraz zaworek w filtrze.
25 lip 2016, 21:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż klimatronika

Wszystko zależy od wydajności pompy próżniowej. Wydajnej wystarczy 20minut, mniej wydajna może pompowac nawet godzinę... Dlatego ja swoją średnio wydajną na podwójnym klimatronicu robiłem półtora :D
14 sty 2020, 22:52
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dwumasa 2.5 tdi

Z tego co ja wiem zamiana sprzęgła z 02B do 02G nie podejdzie, dwumas jak i docisk są inne.