Lodowka t4 multivan
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: Lodowka t4 multivan
No własnie o to chodzi , dlatego ciekaw jestem opini dokladnie na temat tej lodowki co Radek wrzucił.
Mam okazje kupić tez taką lodowke 12v/230v/gaz firmy Waeco ale uzywkę i się też nad nią zastanawiam , nie ukrywam ze wolałbym jednak nową.
Mam okazje kupić tez taką lodowke 12v/230v/gaz firmy Waeco ale uzywkę i się też nad nią zastanawiam , nie ukrywam ze wolałbym jednak nową.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Foto pokaz , pochwal się , jak to wygląda , jak się sprawuje , jak duza z zewnątrz jest ?? :)
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
ja mam podobna tylko electroluxa i bez kompresora. Na 12V to tylko podtrzymuje, słabo chłodzi, na 230V i na gazie jest wściekła. Po wyłączeniu na noc jak jest dobrze schłodzona dnia poprzedniego jest spoko. Ja jak jadę gdzieś na weekend to w czwartek pakuje na full i podłączam pod 230V w garażu gdzie latem mam jakieś 17 stopni ( "bunkier" bez okien ) potem w aucie pod 12V, ale często wtyczki się topią więc tu czujność cała drogę i na jakimś zlociku włączam gaz. Jak nie mam gazu to do soboty wieczorem jak nic nie dorzucam ciepłego to mam zimne trunki. Oczywiście dużo zależy od częstotliwości otwierania, temp zewnętrznej itp. Ta firmy TRISTAR jak ma kompresor to na 12V będzie nawet w czasie jazdy chłodzić bardzo dobrze.Sterciu pisze:No własnie o to chodzi , dlatego ciekaw jestem opini dokladnie na temat tej lodowki co Radek wrzucił.
-
radecki
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Sekcja DOLNO-śląsko-Opolska!
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Tristar na 230v i gazie działa rewelacyjnie. Na 12v ciągłego użytku to nie mogę się do końca wypowiedzieć ponieważ używałem ją do tej pory powiedzmy w nocy na 230v a w ciągu dnia 12v - tak przez kilkanaście dni i też zdała egzamin. Podkreślę że zaletą jest cicha praca w zasadzie to nie wydaje żadnych dźwięków. A co do wielkości to w zależności do czego ma służyć ale trochę mniejsza była by bardziej praktyczna.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dzięki za wszystkie opinie , czytam , czytam i nadal nie moge sie zdecydować... Pewnie gdyby były mniejsze wymiarami te lodowki 12v/230v/gaz to wybór bylby pewny ale cały czas mysle gdzie ją pózniej upchać. Zastanawiam sie tez jakby zniósł mój jedyny w aucie akumulator 74Ah taką lodowkę podpietą w czasie jazdy. Bo chyba na postoju bym nie ryzykował.
Tak jak pisałem zastanawiam się jeszcze na zwyklą lodowką , a własciwie to chłodziarką na ognowo peltiera która rozmiarami będzie duzo mniejsza a i chyba pobór pradu bedzie niższy. Tylko znów chyba taka chłodziarka która ma max 45W non stop ciagnie te ewentualne 45W, a chłodziarka z agregatem się włącza i wyłącza czyli to 75W tez trzeba inaczej liczyc... Z tymi lodówkami i dalej w las tym bardziej głupszy jestem :D.
Tak jak pisałem zastanawiam się jeszcze na zwyklą lodowką , a własciwie to chłodziarką na ognowo peltiera która rozmiarami będzie duzo mniejsza a i chyba pobór pradu bedzie niższy. Tylko znów chyba taka chłodziarka która ma max 45W non stop ciagnie te ewentualne 45W, a chłodziarka z agregatem się włącza i wyłącza czyli to 75W tez trzeba inaczej liczyc... Z tymi lodówkami i dalej w las tym bardziej głupszy jestem :D.
-
albert_N
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4 '99
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Jezdzilem sporo z takim starym elektroluxem 12v/230v w 4x4 busie. Zalety- podlaczona pod 230v na kempie chlodzi jak wsciekla, pod 12v w aucie tez ladnie daje, jest bardzo pojemna , latwy dostep z gory, jest cichutka, malo psujna. Wady : waga, rozmiar, wrazliwosc na wstrzasy i nierownosci ( mieszaja sie czynniki, idealnie by bylo jakby byla wypoziomowana ), duze wydzielanie ciepla w trakcie pracy, pradozernosc- raz na postoju zostawilem na pare godzin , wyzarla 2 duze baterie do zera :( dobrze ze ktos pomogl szarpnac bo bylo to na zadupiu. Potem zainwestowalem w system rozdzielania baterii i woltomierze na kazda, taki bylem przewrazliwiony. Zasadniczo bylem bardzo zadowolony z lodoweczki.
W zeszlym roku chcac zredukowac wage kupilem waeco mobicool przenosna 12v/230v, jakis tam najlepszy model, z ogniwem peltiera i wiatraczkami. Zalety : waga. Wady : halas, chlodzi tak sobie, duzo sie skrapla wody z ogniwa i zalewa lodowke, delikatna obudowa wysoka i waska wiec trudno poukladac graty i ja porzadnie przypiac. Dala rade w Grecji na kempie ale bez porownania do starego kloca agregatowego. Pewnie rozwiazaniem najlepszym jest lodowka sprezarkowa, szkoda ze kosztuje cztery razy wiecej niz tansze lodowki :(
W zeszlym roku chcac zredukowac wage kupilem waeco mobicool przenosna 12v/230v, jakis tam najlepszy model, z ogniwem peltiera i wiatraczkami. Zalety : waga. Wady : halas, chlodzi tak sobie, duzo sie skrapla wody z ogniwa i zalewa lodowke, delikatna obudowa wysoka i waska wiec trudno poukladac graty i ja porzadnie przypiac. Dala rade w Grecji na kempie ale bez porownania do starego kloca agregatowego. Pewnie rozwiazaniem najlepszym jest lodowka sprezarkowa, szkoda ze kosztuje cztery razy wiecej niz tansze lodowki :(
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
No ja mysle nad tym modelem;
http://allegro.pl/lodowka-samochodowa-2 ... 97597.html
lub nad tym:
http://allegro.pl/lodowka-samochodowa-4 ... 78597.html
Cena podobna... jednak lodowki calkiem rózne...
Edit:
Może ktoś uzytkuje taką i może coś powiedziec na jej temat ??
Waeco CDF25- kompresorowa 23l
http://allegro.pl/lodowka-samochodowa-s ... 65415.html
Jest możliwosc zakupu lekko uzywanej niby za ćwierc ceny nowej...
lub nad tym:
http://allegro.pl/lodowka-samochodowa-4 ... 78597.html
Cena podobna... jednak lodowki calkiem rózne...
Edit:
Może ktoś uzytkuje taką i może coś powiedziec na jej temat ??
Waeco CDF25- kompresorowa 23l
http://allegro.pl/lodowka-samochodowa-s ... 65415.html
Jest możliwosc zakupu lekko uzywanej niby za ćwierc ceny nowej...
-
pirat
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Sterciu właśnie tą z pierwszego linku użytkuję od roku i powiem tak . Dwa dni lodówka po 24 godz. i Webasto po 12 i aku jeszcze nie odmówił posłuszeństwa. Lodówka posiada system oszczędzania energi i w momencie osiągnięcia temperatury żadnej włącza się w stan czuwania, zasilanie 12DC, 230AC, głośność pracy zadawalająca w porównaniu z poprzednią rewelacja, możliwość regulacji temperatury. Pojemność 21 litrów dla nas jest wystarczająca. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dzięki Pirat za opinie :) , wlasnie chodzi mi o to aby aku mi nie wypilowała taka lodówka do zera w razie czego.
Lodowka zakupiona , zdecydowałem się na taką jak Pirat opisał (z pierwszego linku mojego wczesniejszego postu) WAECO TC-21 z racji rozmiarów mi najbardziej pasujących, zobaczymy jak w praniu wyjdzie podczas uzytkowania. Kiedyś moze zmienie na większą kompresorową ale to z biegiem czasu , narazie wydaje mi się taka mi wystarczy.
http://www.cooltechleisure.co.uk/onc_im ... rge/29.jpg
Lodowka zakupiona , zdecydowałem się na taką jak Pirat opisał (z pierwszego linku mojego wczesniejszego postu) WAECO TC-21 z racji rozmiarów mi najbardziej pasujących, zobaczymy jak w praniu wyjdzie podczas uzytkowania. Kiedyś moze zmienie na większą kompresorową ale to z biegiem czasu , narazie wydaje mi się taka mi wystarczy.
http://www.cooltechleisure.co.uk/onc_im ... rge/29.jpg
-
pirat
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Gratuluję wyboru i zakupu z pewnością spełni Twe oczekiwania w wielu aspektach użytkowania. Ja też długo zastanawiałem się nad wyborem modelu i rodzaju wybór padł na dokładnie ten model i jest super. Pozdrawiam
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Lodówka juz u mnie i ją testuje , grzanie ma super , zamrozony napój zagrzalo mi dośc szybko do temperatury pokojowej , chłodzenie tez całkiem przywoite , temp na zewnątrz chłodziarki około 27 stopni to zjechało w srodku do temp +3 stopnie, oczywiście ustawienia na maxa. Jestem ciekaw jak bedzie w praktyce.
-
pirat
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Jeśli startuje jest słychać , jeśli osiągnie już temp. zadaną jest całkiem przyjemnie ,0,5 mb nie sprawdzałem , lecz w nocy mnie nie budzi wręcz niejednokrotnie zastanawiałem się czy już brakło zasilania czy tak cicho pracuje i wychodziło po sprawdzeniu , że lodówka pracuje. Pełny sukces dla mnie.
Jeśli zastosujesz zasilanie 230V startuje z mocą 65W, z aku 45W, po osiągnięciu zadnej temperatury na zasilaniu 230V AC -12V DC -25W
Jeśli zastosujesz zasilanie 230V startuje z mocą 65W, z aku 45W, po osiągnięciu zadnej temperatury na zasilaniu 230V AC -12V DC -25W
-
Radauskas
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 122
- Model:
- Auto: T5 długi i wysoki
- Opis: Był Ponury Mściciel 2,4TD
Jest T5 - Lokalizacja: Warszawa
- podziekowal za post: 8 razy
- Kontakt:
Obawiam sie, że tam gdzie ma jechać ( Grecja ) może chodzić non-stop i temp. zamierzonej nie osiągnie. Zastanawiam się nad sprężarkową używką. Są chyba znacznie wydajniejsze i choć pobierają więcej prądu to jednak czasami się będzie wyłączać więc powinna lepiej chłodzić i mniej prądu żreć. Zresztą podglądałem pobór prądu takiej małej lodówki z 230V. Przy starcie brała 80W i w ciągu 2-3 minut pobór spadał do ok. 50W ( z tego co pamiętam ).
-
Radauskas
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
No i rozglądałem się za lodówką za 300-500 zł., a już przeglądam takie za 1.500-2.000,- zł. Jednak sprężarka rules,... nie ma bata :)
-
Jabluszko
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: LT
- Opis: Podróżować, zwiedzać, bawić, świat całować...
- podziekowal za post: 54 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
Dokładnie tak samo zaczynałem szukać chłodziarki dla siebie jakiś czas temu. Na razie jednak musiałem spasować bo taka co by mi pasowała to coś ponad 2000zł. Ale doskonale Cię rozumiem.Radauskas pisze:No i rozglądałem się za lodówką za 300-500 zł., a już przeglądam takie za 1.500-2.000,- zł. Jednak sprężarka rules,... nie ma bata :)
-
Radauskas
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
No i zakup dokonany. Wprawdzie nie bardzo widzę jak ją umiejscowić w busie ale jak się pojawiła na allegro to cena była tak atrakcyjna, że grzech było nie kliknąć. Jak już ją dostane w swoje ręce ( dzięki koledze Frodo ) za 2 dni to się będe zastanawiał. Tę oto lodóweczkę nabyłem za 499,-
http://www.my-caravanning.com/pl/produk ... D-30/40473
http://www.my-caravanning.com/pl/produk ... D-30/40473
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Radauskas
- Samodzielny mechanik
- 16
- Model:
- Kontakt:
A jakby ktoś chciał w atrakcyjnej cenie kupić nówke sprężarkową WAECO 23L to znalazłem ciekawą ofertę. Wprawdzie 1690,- to nie mało ale zważywszy, że ich ceny są zdecydowanie powyżej 2.000,- to może kogoś zainteresuje. http://www.redcoon.pl/B177822-WAECO-Coo ... lektryczne
-
cezarypl
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: z Plejad
- otrzymal podziekowanie: 14 razy
- Kontakt:
W kwestii lodówki, to dziś byłem w warsztacie firmy od klimy, wbasto, i innych ciekawych urządzeń.
Montowałem u nich grzałkę DEFA w i innym swoim aucie, ale do rzeczy.
Sprzedają tam między innymi fajne lodówki: http://allegro.pl/lodowka-dometic-waeco ... 42396.html
Jest to lodówka absorpcyjna bardzo wydajna i co najważniejsze dla mnie, w czasie jej pracy słychać kompletną ciszę. ;)
Jako że aukcja niedługo zniknie wklejam część jej opisu, bo w razie czego to wujek google pomoże.
Lodówka absorpcyjna DOMETIC CombiCool RC 2200EGP
PRODUKT KLASY EXLUSIVE !!!
LODÓWKA TURYSTYCZNA, KEMPINGOWA Z FUNKCJĄ CHŁODZENIA DO 33°C PONIŻEJ TEMPERATURY POWIETRZA
Wersja dla bogatych to:
Lodówka absorpcyjna DOMETIC CombiCool RC 1205GC
Zasilana oprócz prądu, gazem z naboju 250 ml, który to teoretycznie powinien starczyć na dobę.
Pozdrawiam
Cezary
Montowałem u nich grzałkę DEFA w i innym swoim aucie, ale do rzeczy.
Sprzedają tam między innymi fajne lodówki: http://allegro.pl/lodowka-dometic-waeco ... 42396.html
Jest to lodówka absorpcyjna bardzo wydajna i co najważniejsze dla mnie, w czasie jej pracy słychać kompletną ciszę. ;)
Jako że aukcja niedługo zniknie wklejam część jej opisu, bo w razie czego to wujek google pomoże.
LODÓWKA TURYSTYCZNA, KEMPINGOWA Z FUNKCJĄ CHŁODZENIA DO 33°C PONIŻEJ TEMPERATURY POWIETRZA
Wersja dla bogatych to:
Zasilana oprócz prądu, gazem z naboju 250 ml, który to teoretycznie powinien starczyć na dobę.
Pozdrawiam
Cezary
-
obserwator
- Nowy T4
- 12
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: brak
- Kontakt:
Witamcezarypl pisze:(...)
Wersja dla bogatych to:
Cezary
Potwierdzam słowa poprzednika, lodówki tego typu są wydajne i bezgłośne (bo nie mają pracujących części ruchomych).
Podany czas pracy na gazie jest realny, sam posiadam nieco mniejszą od wspomnianej wyżej lodówkę Electroluxa, stawiam ją w przedsionku namiotu i podłączam do butli 3kg, która wystarcza na ponad 10dni ciągłej pracy.
pozdrawiam
Michał
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: CARAVELLONG
- Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Ja natomiast zrobiłem sobie chłodziarkę według własnych potrzeb. Potrzebny był większy zbiornik więc zamiast 24 mam 38 litrów. całość oparta na peltierze i zasilaczu z "marketowej lodówki". Radiator wewnętrzny-zimny zamieniony na większy, a zewnętrzny wymieniony na radiator z grafiki komputerowej. Do tego dwa wentylatory 12cm po jednym w środku i na zewnątrz. Dołożyłem też termometr ze wskazaniem 2 temperatur - wewnątrz i na zewnątrz. Całość spisała się bardzo fajnie w stosunku do tego co prezentowała sobą oryginalna marketowa chłodziarka. "Market" to temperatura max -12 w stosunku do otoczenia, a najczęściej około -8/-9, w mojej zmierzone w porywach nawet do 25 stopni poniżej otoczenia - czyli winko elegancko schłodzone na wieczór. Przy temperaturze 35 stopni w dzień i koło 20 w nocy marketowa nie była w stanie schłodzić winka na wieczór. Moja wersja potrafi schłodzić dużą ilość czy to wody czy winka. Zdecydowania różnica w temperaturze jest odczuwalna już po około 2 godzinach od włożenia do zimnej lodówki winka z półki sklepowej.
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Re: Odp: Lodowka t4 multivan
A ile winek wejdzie do Twojej lodowki Karolu?
12 szt idzie upchnac,albo chociaz 6?
12 szt idzie upchnac,albo chociaz 6?
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
Szerokość wewnątrz to 33cm, wysokość 22cm, długość około 48cm do grila wentylatora. Czyli pojemności na napoje w dużych butelkach jest około 35L :) - wnioskuję więc, że spokojnie wejdzie cały zapas kawalerskiego :)
Sprawdziłem właśnie pobieżnie na butelce 1,5 L wody i na pewno zmieści się takich 10 sztuk. W wolnej chwili wrzucę winko i zobaczymy ile tego wejdzie...
Sprawdziłem właśnie pobieżnie na butelce 1,5 L wody i na pewno zmieści się takich 10 sztuk. W wolnej chwili wrzucę winko i zobaczymy ile tego wejdzie...
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
Nie dawało mi spokoju...to sprawdziłem...
17 butelek i 3 puszki :)
17 butelek i 3 puszki :)
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Re: Odp: Lodowka t4 multivan
Tego mi trzeba
Wez na spota,pomoge Ci rozpracowac te butelki
I lodówkę przy okazji chetnie bym obejrzał
Wez na spota,pomoge Ci rozpracowac te butelki
I lodówkę przy okazji chetnie bym obejrzał
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
No przecież miał tą lodówkę na zlocie w Roztokach.
Trzeba było patrzeć, a nie... <alkohol>
Trzeba było patrzeć, a nie... <alkohol>
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
rafflex przecież tu widać jak na dłoni, że lodówka jest na dalekim miejscu jeśli chodzi o zainteresowanie, na pierwszym zdecydowanie jest zawartość <śmiech>