2,5 tdi gdzie to zamontować ?

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=89
T4 Forum dotyczące silnika „2.5 AJT, AAY, ACV, AUF, AXL, AYC, AHY, AXG”

Tematy dotyczące TDI – 88, 102, 111, 150 KM. Wszystko o turbo, intercoolerze, wtryskach, ECU i VAG.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
t4vw
Forumowicz T4

13
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 18 razy
Kontakt:

2,5 tdi gdzie to zamontować ?

Post autor: t4vw »

.
Witajcie na Forum.

Wkładam po naprawie silnik 2,5 tdi (razem ze skrzynią). Nie założony jeszcze alternator i nie zalany płynem bo widzę, że magistrala wodna ma wżer.
W takim stanie robót cały czas zostaje mi spory element, który nigdzie nie pasuje i nie wiem gdzie go zamontować.
Silnik wyjmowałem samodzielnie, ale baardzo dawno. Teraz kiedy silniczek dopieściłem i wkładam do teczuszki pojawił się taki śmieszny problem.
Pamiętam, że na pewno to demontowałem z T4 bo kształt ma taki wyjątkowy nietypowy, ale nie wiem gdzie to wkręcić. Jeżeli mi nie przypomnicie, przymocuję to na desce rozdzielczej pod szybą na dowód istnienia sklerozy.
A może to nie jest od T4 ? Już sam nie wiem.

Uprzejmie proszę o pomoc.

(czy jeżeli bez płynu chłodzącego wyjechałem kilka metrów przed garaż na dwór to nie zaszkodzi silnikowi? Musiałem zwolnić garaż, a nie chciało się pchać.)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
hoopsii
Samodzielny mechanik

11
Model:
Auto: Allstar Westa SYNCRO
podziekowal za post: 23 razy
otrzymal podziekowanie: 70 razy
Kontakt:

Re: 2,5 tdi gdzie to zamontować ?

Post autor: hoopsii »

W okolicy lewej poduszki trzymającej skrzynie biegów. Pod akumulatorem z jego lewej strony patrząc od przodu.

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AJT , AAY , ACV , AUF , AXL , AYC , AHY , AXG”