-58 st. na klimatroniku. klima się nie wLącza ;-(
-
Joker28
- Początkujący T4
- 10
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
-58 st. na klimatroniku. klima się nie wLącza ;-(
Witajcie. mam taki problem , jakiś czas temu niestety lekko rozbiłem mojego multivana 1996 rok 2.5 tdi i po wymianie zderzaka błotnika i lampy , zaczął mi migać klimatronic i nie wyświetlało temeratury zewnętrznej. Jadąc ostatnio w upale włączyłem 18 st i auto i po chwili włączyła się klima i było w miare ok. W ostatnim czasie chciałem włączyć klime ale już klimatronik jej nie włączał. Wczoraj postanowiłem znaleść błąd dlaczego temperatura nie działa i okazało się że był przerwany kabel od czujnika. Usterkę naprawiełem ale wyświetlacz jak migał tak miga przy włączeniu a na klimatroniku pojawia się temp zewnętrzna - 56 -58 stopni. Po podłaczeniu drugiego termometru z peugeota jest podobnie . U kolegi mechanika się podłączyłem komputerem i okazuje się że na kompie pokazuje temp 23 a na desce -56 i pokazuje gdzieś błąd zwarcie kabla plusowego. Sprawdzałem wiązkę i niby wszystko jest ok , nic nie widać , może jest takie newlagiczne miejsce gdzie ten kabe lubi sie przetrzeć itp . Ew dokąd idzie kabel plusowy od termometra żeby przeciągnąć drugi na próbę nawet na wierzchu żeby sprawdzić czy to pomoże. Największy problem w tym że jak włączam 18 i więcej i włącznik auto zaczyna mi grzać w samochodzie tak jakby na zewnatrz i w środku była minusowa temperatura a dopiero na lo zaczyna lecieć zimna tem z dworu ale klima się nie chce wlaczyć. Pomocy bo za 3 tyg jadę do Rosji i Gruzji i boje się że bez klimy się ugotuje. Może jest możliwość osobno włączenia klimy niezależnie jakbym nie znalazł usterki. z góry dziękuje.
-
garbaty
- Stały bywalec
- 9
- Model:
- Auto: t4 caravelle L syncr
- podziekowal za post: 10 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Re: -58 st. na klimatroniku. klima się nie wLącza ;-(
…login to view the rest of this postJoker28 pisze:Witajcie. mam taki problem , jakiś czas temu niestety lekko rozbiłem mojego multivana 1996 rok 2.5 tdi i po wymianie zderzaka błotnika
This topic has 7 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się