Wypieła się linka...
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Tonieja
- Aktywny T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 41
- Model:
- Auto: T4yncro
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Wypieła się linka...
...z geja sprzęgła w 2,4 d 97 rok. Już stało się to drugi raz w ciągu 4 tygodni, przejechałem w tym czasie z 500 km zaledwie. Co może być przyczyną? Ktoś mi sugerował, że linka się zawiesza i nie wraca( nie odbija). Czy linka się zatarła w pancerzu, czy ten gej sprzęgła zużyty? Czy ta końcówka linki powinna mieć jakieś zabezpieczenie by się nie wypinała? Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 2000r
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Re: Wypieła się linka...
Samonapinacz linki jest uszkodzony
Linka do wymiany
Jak kolega wyzej pisze to zamontowac linke bez samoregulatora I po problemie
Linka do wymiany
Jak kolega wyzej pisze to zamontowac linke bez samoregulatora I po problemie
-
Tonieja
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Dałem do warsztatu, wymienili mi linkę na taką bez samoregulatora. Przez miesiąc był spokój, przejechałem w tym czasie z 300 km. Ostatnio mój syn pożyczył na parę dni, w tym czasie linka mu się 2x wypięła. To co do szlaka, bo już poszedłem w koszty, a poprawy nie widać.
-
Tonieja
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
No i co dalej... we wrześniu wróciłem do tego zakładu, że dotychczasowe naprawy są g...o warte. Zrobili jakiś patent, jakąś zapinkę wydumę. Był spokój 9 miesięcy, ale auto też nie miało przebiegów, może parę setek kilometrów, na pewno mniej niż 1000, a tu syn któremu pożyczyłem auto dzwoni, że znów nie ma sprzęgła. Muszę coś z tym zrobić, ale już ręce opadają. Czy ściągać 25 km auto do tych gównorobów, czy według zasady, że nie oddaje się zegarka do naprawy komuś, kto już raz go zepsuł szukać innego fachowca? Ale też nie mam gwarancji, że nie trafię na kolejnego gównoroba, który bez ustalenia przyczyn tego stanu rzeczy zołoży linkę, która znów będzie spadać <zastrzelę>
-
Andrzej J
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4 doka
- Kontakt:
Witam .
miałem problem z linką spadała 2 3 razy dziennie wymontowałem pedał przewierciłem otwór nad gniazdem linki i przełozyłem zawleczkę 3mm
problem nie powraca
miałem problem z linką spadała 2 3 razy dziennie wymontowałem pedał przewierciłem otwór nad gniazdem linki i przełozyłem zawleczkę 3mm
problem nie powraca