Dzień dobry
-
INDIV
- Nowy T4
- 6
- Kontakt:
Re: Witajcie i zaczynamy
Witam!
Zakładam, że to dobry dział żeby się przywitać :-)
Witam Szanowne Grono.
Jestem posiadaczem VW T4 - silnik 2,4 D.
Jest to jedno z kilku autek w mojej małej kolekcji _ jestem właścicielem "INDIV" Muzeum Motoryzacji i Techniki w Siemianowicach Śląskich (w organizacji).
Jakoś ponad rok temu odważyłem się zinstytucjonalizować moje hobby :-) i zgodnie z literą prawa założyłem muzeum.
Mam nadzieję, że nie naruszę regulaminu wrzucając link do mojej stronki na FB.
https://www.facebook.com/INDIV-Muzeum-M ... 421786914/
Dziękuję i Jeszcze raz Witam Wszystkich Serdecznie.
Zakładam, że to dobry dział żeby się przywitać :-)
Witam Szanowne Grono.
Jestem posiadaczem VW T4 - silnik 2,4 D.
Jest to jedno z kilku autek w mojej małej kolekcji _ jestem właścicielem "INDIV" Muzeum Motoryzacji i Techniki w Siemianowicach Śląskich (w organizacji).
Jakoś ponad rok temu odważyłem się zinstytucjonalizować moje hobby :-) i zgodnie z literą prawa założyłem muzeum.
Mam nadzieję, że nie naruszę regulaminu wrzucając link do mojej stronki na FB.
https://www.facebook.com/INDIV-Muzeum-M ... 421786914/
Dziękuję i Jeszcze raz Witam Wszystkich Serdecznie.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2019, 12:55 przez INDIV, łącznie zmieniany 3 razy.
-
pittrans
- Znawca T4
- 13
- Kontakt:
-
INDIV
- Nowy T4
- 6
- Kontakt:
rafflex pisze:Cześć. Kustosza tu jeszcze nie mieliśmy [emoji6]
Witaj.
No to teraz już macie <38>
Liczę na Waszą pomoc i wiedzę w temacie T4.
Dziękuję :-)
-
gzareba
- Nowy T4
- 8
- Kontakt:
Cześć forumowicze!
Jestem Grzeniu, jeżdżę T4 Caravelle 1996, 25 TDI, 102 KM, kolor czarny.
Do zobaczenia na drogach w Krakowie, Wrocławiu i Oleśnie!
Jestem Grzeniu, jeżdżę T4 Caravelle 1996, 25 TDI, 102 KM, kolor czarny.
Do zobaczenia na drogach w Krakowie, Wrocławiu i Oleśnie!
-
Lewanlewan
- Nowy T4
- 6
- Kontakt:
Witam Wszystkich i Każdego z osobna.
Pozdrawiam Maniaków klekotu silnika 2,5 tdi.
Pozdrawiam Maniaków klekotu silnika 2,5 tdi.
Dzień dobry, przy czym zwrócę uwagę na istnienie tutaj także sekty wyznawców 2.4D
-
duch_gdansk
- Nowy T4
- 6
- Kontakt:
Ooo a jednak jakaś "przywitalnia" jest. To się witam z Gdańska. Teczki jeszcze nie posiadam ale jestem na etapie przeglądania forum, wertowania ogłoszeń, wyrywania włosów z głowy po przeczytaniu opisów sprzedających <59> . Przy okazji zbieram szczękę z podłogi dziwiąc się paletą silników diesla w T4 tak oderwaną od reszty VAGa i rozpiętością cen wozów a zwłaszcza przy cenech T5. Tak czy inaczej zamiar zakupu T4 w 99% podjęty, konfig budy zasadniczo też. Idealny będzie 2,5TDI 88 kuniuf, long, blaszak 3 osobowy.
-
specta
- Nowy T4
- 6
- Kontakt:
Witam Szanowne Forum.
Cieszę się, że mogę dołączyć do Waszego grona. Mój "second house", to 2.5TDI 88KM.
Pozdrawiam ze Szczecina.
Cieszę się, że mogę dołączyć do Waszego grona. Mój "second house", to 2.5TDI 88KM.
Pozdrawiam ze Szczecina.
-
BULlI
- Nowy T4
- 6
- Kontakt:
Witam wszystkich klubowiczów.Dziekuje za przyjęcie mnie do grupy.Pozdrawiam Buli
-
pittrans
- Znawca T4
- 13
- Kontakt:
-
Piotrkoz
- Nowy T4
- 6
- Kontakt:
-
jurgen67
- Nowy T4
- 5
- Kontakt:
witam forumowiczow wlascicieli t4 po wielkim namysle postanowilem sie zalogowac dzieki za przyjecie do grupy pozdrawiam z trojmiasta witam jeszcze raz chcialem wstawic zdjecie swojego furaka ale nie moge nie wiem dlaczego ? ja cos zle robie czy takie procedury
Ostatnio zmieniony 20 lut 2020, 23:42 przez jurgen67, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Kontakt:
-
Kochasie
- Stały bywalec
- 13
- Kontakt:
-
sgt_raffe
- Początkujący T4
- 5
- Kontakt:
Czyli jest się gdzie przywitać :D.
Cześć, Rafal z pod Krakowa z tej strony.
Jutro jadę oglądać T4 od znajomego i coś czuję, że będę tu częstszym gościem.
Prawie 4 dychy na karku, od zawsze cos tam z motoryzacją grzebię. T4 ma zastąpić mój najstarszy projekt czyli Land Rover 101 w trakcie konwersji na kampera od 10 lat :D. A oprócz motoryzacji to pracuję z drewnem, lubię offroad i postrzelać :D..
Cześć wszystkim!
Cześć, Rafal z pod Krakowa z tej strony.
Jutro jadę oglądać T4 od znajomego i coś czuję, że będę tu częstszym gościem.
Prawie 4 dychy na karku, od zawsze cos tam z motoryzacją grzebię. T4 ma zastąpić mój najstarszy projekt czyli Land Rover 101 w trakcie konwersji na kampera od 10 lat :D. A oprócz motoryzacji to pracuję z drewnem, lubię offroad i postrzelać :D..
Cześć wszystkim!
-
sgt_raffe
- Początkujący T4
- 5
- Kontakt:
Adampio - na razie nie. Na "starość" pchanie się w patyki nieco mi przeszło a zdolność terenowa nawet ośki T4 jak na razie wydaje mi się wystarczajaca. Jak będę w błędzie to pokombinuje z przekładka napędu. Priorytetem jest long, wysoki dach i ACV.
Rafflex - dzięki..imienniku..z okolic..chyba :D.
I tak na razie do poniedziałku akcja wstrzymana. Egzemplarz który miałem dziś jechać oglądać to ciężarowy, zarejestrowany na 9 osób. A ja docelowo chcę specjalny kempingowy, na 3 osoby. I okazuje się, że przy obecnych "tańczących" przepisach nikt nie jest mi stanie powiedzieć czy takie zmiany są formalnie możliwe do przeprowadzenia.
Swoją drogą, ktoś z was zna jakiegoś kumatego diagnostę do którego można by było zadzwonić i poruszyć ten temat? Bo z moich telefonów to każdy przynosi inne wiadomości :).
Rafflex - dzięki..imienniku..z okolic..chyba :D.
I tak na razie do poniedziałku akcja wstrzymana. Egzemplarz który miałem dziś jechać oglądać to ciężarowy, zarejestrowany na 9 osób. A ja docelowo chcę specjalny kempingowy, na 3 osoby. I okazuje się, że przy obecnych "tańczących" przepisach nikt nie jest mi stanie powiedzieć czy takie zmiany są formalnie możliwe do przeprowadzenia.
Swoją drogą, ktoś z was zna jakiegoś kumatego diagnostę do którego można by było zadzwonić i poruszyć ten temat? Bo z moich telefonów to każdy przynosi inne wiadomości :).
-
pittrans
- Znawca T4
- 13
- Kontakt:
Zmniejszyć liczbę miejsc zawsze można, gorzej w drugą stronę a jeszcze trudniej z ciężarówki zrobić osobówkę.
-
sgt_raffe
- Początkujący T4
- 5
- Kontakt:
No właśnie w okolicy, po obdzwonieniu wszystkich chyba okręgówek, wyłania się inny obraz. Po nowelizacji przepisów z 15 stycznia wydaje się, że przy każdej zmianie konstrukcyjnej (w tym zmniejszeniu ilości miejsc czy zmianie na specjalny-kempingowy) WK może wymagać załączników w stylu wypis z homologacji potwierdzający, że w danym pojeździe takie przeznaczenie czy konfiguracja były ujęte w homologacji czy też badań PIMOT. Ogólnie jest chaos i diagności nie wiedzą jak podejść do tematu i czego spodziewać się ze strony urzędów. Kwestia leży po stronie WK a na razie brak pratyki wykonawczej i interpretacji. Ale w poniedziałek ciąg dalszy zwiadu i być może kurs do Warszawy celem obejrzenia egzemplarza (jak mi go nie podkupią jutro ;) ).
-
Skaczus
- Nowy T4
- 5
- Kontakt:
Pare słów o mnie. Pozdrawiam wszystkich z Stargardu woj. zachodniopomorskie
Jestem od niedawna Posiadaczem T4 Multivan 2,5 150 kucy wersja Generation
Liczę na waszą wiedze i wsparcie w przywróceniu jej fabrycznego stanu.
Wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Jestem od niedawna Posiadaczem T4 Multivan 2,5 150 kucy wersja Generation
Liczę na waszą wiedze i wsparcie w przywróceniu jej fabrycznego stanu.
Wszystkich serdecznie pozdrawiam.
-
peterss@ABL_TDI
- Nowy T4
- 5
- Kontakt:
Cześć wszystkim
Jestem Piotrek od dłuższego czasu mam T4 1.9 ABL który nie domaga mocą :-) i chcę wsadzić 1Z.
Jestem z okolic Jeleniej Góry .
Liczę na wiedzę maniaków i nie tylko naszych T4.
Jestem Piotrek od dłuższego czasu mam T4 1.9 ABL który nie domaga mocą :-) i chcę wsadzić 1Z.
Jestem z okolic Jeleniej Góry .
Liczę na wiedzę maniaków i nie tylko naszych T4.
-
oktawian
- Nowy T4
- 10
- Kontakt:
-
mannt
- Nowy T4
- 5
- Kontakt:
Witam wszystkich sympatycznych miłośników T4. Jestem Mannt i przyznam się, że niedawno ciężko zachorowalem.
Moja choroba polega na bezsenności spowodowanej brakiem T4. Przeglądam Internet, ogłoszenia, robię tysiące km i nie mogę kupić nic poczciwego. Pomyślałem, że znajdą się tu osoby znające antidotum na tą przypadłość...
Moja choroba polega na bezsenności spowodowanej brakiem T4. Przeglądam Internet, ogłoszenia, robię tysiące km i nie mogę kupić nic poczciwego. Pomyślałem, że znajdą się tu osoby znające antidotum na tą przypadłość...
-
vangarage
- Nowy T4
- 5
- Kontakt:
Siemanko wszystkim. Jestem Krzysiek i właśnie zaczynam przygodę z T4 w wersji specjalnej(sanitarnej). To mój pierwszy VW, do tej pory zajmowałem się starszymi Fordami i Volvami.
Dużo poczytam i chętnie dowiem się o waszych konwersjach na kampervana.
Dużo poczytam i chętnie dowiem się o waszych konwersjach na kampervana.
-
rand
- Nowy T4
- 5
- Kontakt:
Cześć wszystkim, tu Maciej vel rand. Dopiero zaczynam - plan jest prosty, do sierpnia się dokształcić i pooglądać trochę T4, następnie kupić, a zaraz po tym zabudować go pod jazdy po świecie :)
-
Tata
- Nowy T4
- 5
- Kontakt:
Witam wszystkich serdecznie, ciesze się że udało mi się dołączyć do zacnego grona, choć na razie tylko formalnie. Od jakiegoś czasu czytam i obserwuję, i na razie nadal to będę robił, postaram się nie zamęczać od razu pytaniami, troszkę odczekam i dopiero zacznę:).
Mam nadzieje że dobrze trafiłem do powitalni.
Powodzenie i dobrego dnia wszystkim.
Mam nadzieje że dobrze trafiłem do powitalni.
Powodzenie i dobrego dnia wszystkim.