Sytuacje są rózne , zwłaszcza jak w mini karambolu ktoś bieże udział to może być przydatne. Wtedy ma czarno na białym od kogo dostał pierwszy strzał i z której stony.mikoli pisze:To akurat chyba najmniej potrzebne, ba jak już coś mi się odciśnie na autku to sam ocenię z której strony przywaliło :mrgreen:Sterciu pisze:Wszstkie modele mają dobry sensor uderzeniowy rejestrujący ewentualny kierunek uderzenia który mozna sobie sprawdzić w programie Mio Menager , czyli poprostu mozna sprawdzić z której strony przyszlo ewentualne uderzenie , nie kazda tania kamera to ma.
Napewno 358 ma taką funkcję. 338 z tego co w opisach podają również. Niestety zasilanie musi byc podłączone , ale to kazda jedna kamera musi miec bo praktyczie kazda ma baterię " na chwilę" nawet te drogie.... Kamera może się włączać jz jak jest ruch jakiś przed nią , ma czujnik ruchu wbudowany.bardziej to przydatne, aby się włączyła np. na parkingu przy ewentualnym wstrząsie (o ile ma taką możliwość, po odłączeniu zasilania).
W 388 mogę sobie ustawic wygaszacz ekranu , przykładowo po 3 min mi sie ekran wygasza. Napewno w 358 tez to jest , nie wiem natomiast jak w 338.Czy przy tych mio da się wyłączyć monitor podczas pracy, tak aby mi po oczach nie dawał ?
358 ma 5mpx , Full HD 1080p z kompresją H.264Z tego co zauważyłem różnice pomiędzy 338, 358 to ta druga kompresuje nagranie, czy coś jeszcze ?
338 ma 1,2mpx , HD 720p
to podstawowe róznice , w 358 zdecydowanie lepsza jest jakość nagrań
Jak sam nazwa wskazje "rejestrator jazdy/trasy" , więc do tego najlepiej się nadaje ;)Czy te kamerki da się używać jako kamerki internetowe do laptopa ?
W koszty można wrzucic z tego co księgowa mi mówiła.Wrzucałeś w koszty firmy te zakupy ?