Ja bym się nie sugerowal tym co pisze w dowodzie rej , a to dlatego iż dane te są podawane w wielu przypadkach przez stacje kontroli pojazdow, a oni potrafią wpisac co popadnie byle tylko cos było i się pokrywało mniej więcej z ich ksiązkami. Juz w nie pierwszym aucie robilem uzupelnianie danych i mi wpisywali inne dane niz w rzeczywistosci były , poprstu brali ze swoich ksiazek pierwsze lepsze o tej samej pojemnosci w tym samym modelu. Czyli jak w T4 w pojemnosci 2,5tdi byly trzy wersje 88KM , 102KM , 151KM to nawet w przypadku auta 151KM mogli wpisać 88KM (oczywisccie chodzi o KW , ja podaje w KM) co będzie zgodne z ich ksiazeczkami, a sprawdzić 80% diagnostów nie jest w stanie nawet patrząc po silniku który to jest. A juz w takich trudniejszych do rozpoznania napierwszy rzut oka silnikach o tej samej pojemnosci tylko róznej mocy i róznioących sie drobnymi detalami to kompletnie nie są w stanie. Więc to co pize w dowodzie to ja bym brał z przymrózeniem oka.T4 malinka pisze:Witam wszystkich. Mam problem a mianowicie niedawno zakupiłem t4 2,5TDi i sprzedawca na aukcjach podawał ze posiada on moc 102km, lecz po przyjechaniu do domu zauważyłem ze w dowodzie pisze 65kw. i teraz ma do was prośbę z pytaniem, jak mogę rozpoznać ile mój silniczek ma mocy może po jakimś oznaczeniu, napisie? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam użytkowników forum!
T4 2,5TDi moc??
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: T4 2,5TDi moc??
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
88 km wyciągnie max prędkość 150km/h 102km poleci więcej . Przynajmniej u mnie tyle wyciąga max.
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
sterciu ... przeczytałeś całego posta czy tylko pierwszego ?Sterciu pisze:Ja bym się nie sugerowal tym co pisze w dowodzie rej , a to dlatego iż dane te są podawane w wielu przypadkach przez stacje kontroli pojazdow, a oni potrafią wpisac co popadnie byle tylko cos było i się pokrywało mniej więcej z ich ksiązkami. Juz w nie pierwszym aucie robilem uzupelnianie danych i mi wpisywali inne dane niz w rzeczywistosci były , poprstu brali ze swoich ksiazek pierwsze lepsze o tej samej pojemnosci w tym samym modelu. Czyli jak w T4 w pojemnosci 2,5tdi byly trzy wersje 88KM , 102KM , 151KM to nawet w przypadku auta 151KM mogli wpisać 88KM (oczywisccie chodzi o KW , ja podaje w KM) co będzie zgodne z ich ksiazeczkami, a sprawdzić 80% diagnostów nie jest w stanie nawet patrząc po silniku który to jest. A juz w takich trudniejszych do rozpoznania napierwszy rzut oka silnikach o tej samej pojemnosci tylko róznej mocy i róznioących sie drobnymi detalami to kompletnie nie są w stanie. Więc to co pize w dowodzie to ja bym brał z przymrózeniem oka.T4 malinka pisze:Witam wszystkich. Mam problem a mianowicie niedawno zakupiłem t4 2,5TDi i sprzedawca na aukcjach podawał ze posiada on moc 102km, lecz po przyjechaniu do domu zauważyłem ze w dowodzie pisze 65kw. i teraz ma do was prośbę z pytaniem, jak mogę rozpoznać ile mój silniczek ma mocy może po jakimś oznaczeniu, napisie? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam użytkowników forum!
Gościu ma typowy zestaw acv pod maską i albo błąd w dowodzie albo przełożony zestaw napędowy . Pisałem żeby sprawdził co ma na wklejce(silnik,skrzynia) ale nie dotarło to do kolegi. ;)
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Czytałem cały temat i co ?? Napisałem tylko dla potomności aby nie sugerowac się tym co pisze w dowodze , bo w dowodzie moze pisac kazda bzdura. To tak samo jak z masami przyczep...motoria pisze:
sterciu ... przeczytałeś całego posta czy tylko pierwszego ?
Gościu ma typowy zestaw acv pod maską i albo błąd w dowodzie albo przełożony zestaw napędowy . Pisałem żeby sprawdził co ma na wklejce(silnik,skrzynia) ale nie dotarło to do kolegi. ;)
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Dokładnie ,ja mam w dowodzie i karcie pojazdu 111kW,a z fabryki wyjechał z ACV i taki też silnik posiadam.
-
Alcasar
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 03
- podziekowal za post: 10 razy
- Kontakt:
Można samochód sprawdzić w vin-dekoderze- przynajmniej dowiesz się, jak wyjeżdżał z fabryki. Opisane są wersje wyposażenia i silnika.
http://www.bezwypadkowy.net/dekoder-vin ... BZ2P061142
http://www.bezwypadkowy.net/dekoder-vin ... BZ2P061142