Przebieranie obrotami i dymek - świece wymienione
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
Przebieranie obrotami i dymek - świece wymienione
Witam wszystkich.
Jako ,że postanowiłem swojego niezniszczalnego T4 zostawić sobie chyba na zawsze to chciałbym go jeszcze bardziej dopieścić . Na dzisiaj sprawa taka:
w grudniu świece wymienione , w lutym przy -27 odpalał ślicznie od pierwszego strzała , ale tak sobie kilka sekund poprzebierał silniczkiem, następnie ładnie się regulował i heja. Teraz jak go rano odpalam to też myk od strzała , ale też sobie poprzebiera z 5 sekund i puści trochę dymka jasnego. Czy to norma juz przy tym przebiegu ponad 400tyś ?
T4 2.4d 1997
Jako ,że postanowiłem swojego niezniszczalnego T4 zostawić sobie chyba na zawsze to chciałbym go jeszcze bardziej dopieścić . Na dzisiaj sprawa taka:
w grudniu świece wymienione , w lutym przy -27 odpalał ślicznie od pierwszego strzała , ale tak sobie kilka sekund poprzebierał silniczkiem, następnie ładnie się regulował i heja. Teraz jak go rano odpalam to też myk od strzała , ale też sobie poprzebiera z 5 sekund i puści trochę dymka jasnego. Czy to norma juz przy tym przebiegu ponad 400tyś ?
T4 2.4d 1997
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Re: Przebieranie obrotami i dymek - świece wymienione
co to znaczy - wtrysk przylewa na zimno ? :)
świece teoretycznie wymienione wszystkie , dałem 5 do wymiany. Z tym ,że jak auto stało rok czasu to świece leżały w aucie , ale chyba nic im się od tego nie stało :) Ciężko będzie sprawdzić czy akurat ta jedna , do której utrudniony dostęp jest wymieniona . Auto przy minus 27 odpalało od strzała.
mechanik bardzo dobry , dalszy znajomy także myślę ,że nie robiłby takiego babola z zostawieniem jednej starej świecy tym bardziej ,że robił tam prawie wszystko i zostawiłem u niego jakieś 2500.
świece teoretycznie wymienione wszystkie , dałem 5 do wymiany. Z tym ,że jak auto stało rok czasu to świece leżały w aucie , ale chyba nic im się od tego nie stało :) Ciężko będzie sprawdzić czy akurat ta jedna , do której utrudniony dostęp jest wymieniona . Auto przy minus 27 odpalało od strzała.
mechanik bardzo dobry , dalszy znajomy także myślę ,że nie robiłby takiego babola z zostawieniem jednej starej świecy tym bardziej ,że robił tam prawie wszystko i zostawiłem u niego jakieś 2500.
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Wtryskiwacze leją na zimno a na ciepło się regenerują i przestają. <cool>
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
to może tak pro forma wymienię sobie wszystkie wtryskiwacze na nowe skoro mam zamiar auto sobie zostawić na zawsze , bo cena fajna ok30-50 zł (aż miło bo do mojego chryslera 1500 za sztuke :((
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Bez komentarza....FocusMED pisze:Wtryskiwacze leją na zimno a na ciepło się regenerują i przestają. <cool>
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Tak będzie najlepiej, żebyś przypadkiem jeszcze jakiejś głupoty nie napisał :)
Końcówka albo uszkodzona i leje albo jest sprawna i rozpyla.
Po raz kolejny piszę, sprawdź ustawienie kąta początku wtrysku. Odpalasz z wyciągniętym cięgnem przyspieszacza czy bez.
Końcówka albo uszkodzona i leje albo jest sprawna i rozpyla.
Po raz kolejny piszę, sprawdź ustawienie kąta początku wtrysku. Odpalasz z wyciągniętym cięgnem przyspieszacza czy bez.
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
oddam do sprawdzenia ten kąt... :) z przyśpieszaczem odpalam tylko jak jest na dużym minusie :) jak było jeszcze zimno to podczas tego przebierania silnikiem jak wyciągnąłem ten przyśpieszacz to drgawki się uspokajały jeśli o to chodziło :) pozdrawiam
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
czyli wielka dyskusja, a problem banalny - masz opóźniony początek wtryskumalinshop pisze:jak było jeszcze zimno to podczas tego przebierania silnikiem jak wyciągnąłem ten przyśpieszacz to drgawki się uspokajały jeśli o to chodziło
według VW przyspieszacza należy używać zawsze chyba, że temperatura spadnie poniżej -15st
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
czyli ,że jak ? przyśpieszacza nie używam poniżej -15 stopni ? to ja robiłem zupełnie inaczej bo myślałem ,że to jest coś w rodzaju ssania i daję to na mrozie ,żeby pomóc silnikowi żeby się nie męczył. <cisza>
z drugiej strony patrząc to nie miałem takiego czegoś wcześniej i nie przebierało silnikiem i nie przydymiał po odpaleniu.
z drugiej strony patrząc to nie miałem takiego czegoś wcześniej i nie przebierało silnikiem i nie przydymiał po odpaleniu.
-
malinshop
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
no to już wiem wszystko jak to z tym przyśpieszaczem . teraz tylko dam ten kąt do ustawienia i zobaczymy jak będzie bo najbardziej interesuje mnie ,że wcześniej tak nie miałem z tym drganiem a teraz mam i to chciałbym wyeliminować .
-
czoper
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: caravelle
- Opis: Sekcja Dolnośląsko-Opolska!
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Podpinam się pod temat z zapytaniem,w jaki sposób reguluje się ustawienie kąta początku wtrysku.Czy jest to sprawa mechaniczna czy może VAG?
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Albo zegarkiem w pompie ,albo VAGiem(przy tdi) przy zachowanych odpowiednich parametrach,miedzy innymi temperatura płynu i cos tam jeszcze nie pamietam :D
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
po ustawieniu pompy i rozrządu na znaki kąt regulujesz ( mechanicznie ) rolką napinającą pasek pompy sprawdzając na bieżąco to ustawienie VAGiem
-
ORZEŁ
- Nowy T4
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Witam Panowie jeśli mogę podepnę się do tematu, miałem problem z odpaleniem w moim VW T4 2.4D, i postanowiłem wymienić świeczki, pomogło pali na dotyk ale po nocy dymi jak stara szmata, i klepie silnik a tego nie było, wiem że mechanik wyciągał mi pompę, Panowie mieszkam w Rudzie Śląskiej i nie mam pojęcia gdzie z tym zapodać? Każdy mechanik zna się na wszystkim a tak naprawde na niczym bo po drodze wychodzą sprawy za które my jako potencjalni klienci ponosimy dodatkowe koszta, a nic z tego nie wynika. Byśmy musieli umieć wszystko robić przy aucie aby było to zrobione nie na sztuke a dokładnie i do końca. Będę wdzieczny jeśli ktoś by mi podpowiedział gdzie mógłbym i do kogo podjechać z tym ustawieniem konta w województwie Śląskim.