Znaleziono 17 wyników
- 13 lis 2012, 8:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: przednie reflektory - co w nie wpakowac?
Borys,powiem Ci tak jak ja to zrobiłem,kup sobie w Biltemie gotowy zestaw przekazników wraz z okablowaniem,dedykowany do h4.Wszystko masz gotowe,tylko wpiąć się pod aku.Do tego dobre żarówki,nie będę pisał jakie,bo mi się zaraz oberwie <58> (też do dostania w Biltemie)ponadto jak wspomnieli chłopaki...
- 16 kwie 2013, 9:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bagażnik dachowy
Panowie ,a mozecie polecic jakies belgi na dach?? Na allegro troche tego jest w roznych cenach wiec moze wiecie czym sie kierowac. Myslalem nad czyms takim http://allegro.pl/bagaznik-dachowy-cruz-vw-t4-2-belki-promocja-fv-i3144859225.html potrzebny bedzie naprawde sporadycznie do przewozu profili,r...
- 12 sie 2013, 22:32
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.5 tdi AHY dużo pali, mała moc w dolnym zakresie, kopci
przed chipem w dolnym zakresie było podobnie czyli zbyt mało mocy. po zmianie z biegu 4 na 5 zanim się zaczął wkręcać głucha cisza, póżniej szedł ale tak nie kopcił, fachowcy stwierdzili że przepływka walnięta. Faktycznie po wymianie przepływki się poprawiło. ale w trasie jadąc na tempomacie ponad ...
- 26 wrz 2013, 8:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Cieżkie odpalenie, a świece żarowe.
A co byś podejrzewał? bo rozrząd mam dobrze ustawiony zacząłbym od sprawdzenie czy gdzieś się nie zapowietrza układ paliwowy pomiędzy bakiem, a pompą bo domyślam się,że problem nie jest w zimnym silniku, a raczej w dłuższym postoju temat zapowietrzania się jest szeroko na forum opisany - ale podpow...
- 30 lis 2013, 22:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Caravelle 2.5TDI long - samochód dla Kobiety.
Gratuluję zakupu.Mogę sprawdzić u siebie te wymiary,aku od webasto.Czy są takie jak książka pisze-nie wiem,ale ja mam takie aku i śmiga to bez problemów.Już mam,pświęciłem się i poszedłem do garażu.....ale do rzeczy;wys.18cm,szer.27cm,gł.17cm.Taki jest u mnie jak kupiłem auto była Varta w tych rozmi...
- 12 mar 2015, 16:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mój pierwszy CAMPER
Witaj-może tutaj znajdziesz coś co Cię zainteresuje http://www.finn.no/finn/car/used/viewimage?finnkode=56717665 .Sam mam na oku coś podobnego http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=56633267&searchclickthrough=true&listPos=86 ale trochę za daleko żeby w zimie jechać,szczególnie na ...
- 19 lut 2014, 20:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Odbudowa instalacji doładowania 2.5 TDI
Tutaj poczytaj i pooglądaj http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1369706.html
- 13 sie 2014, 21:31
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.5 tdi Nie ta moc po strzale rozrządu
....to,żebyś się nie zdziwił pózniej,że busik cały czas jezdził delikatnie-a pózniej jak chcesz,lub musisz depnąć,to nie idzie jak trzeba.Sory ale tzw.psj nie służy naszym klekotom jakby się niektórym mogło wydawać.Tdi musisz regularnie przegonić i wydmuchać pająki z wydechu,bo inaczej lipa bedzie p...
- 08 gru 2014, 9:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opony zimowe -Wasze testy , opinie , spostrzeżenia
Dwa modele opon spisują się dobrze w zasnieżonej norwegii , Michelin Agilis , Nokian WR C Van lub WR C Cargo. Jezdziłem na całej innej liście opon ktora mozna byłoby wymieniac i były duzo gorsze... Sterciu dobrze gada-polać mu <good> Od kilku lat mieszkam w Norwegii,w górach.Zimą żartów na drogach ...
- 31 gru 2016, 8:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zaparowane szyby
Można kupić również pochłaniacz wilgoci.Ja wożę taki i w t4 i w drugim aucie również.W sezonie jesien-wiosna co tydzień wylewam z niego wodę którą wchloną z auta.Jeden wkład wystarczy na okres ok.3-4 miesięcy.Są to kryształki które chloniac wilgoć rozpuszczaja się i opadają na dno pojemnika w formie...
- 06 sty 2017, 13:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Elektryczna grzałka cieczy chłodzącej
Można również zamontować grzalkę na wezu wodnym,ale w bloku jest bardziej efektywne .
- 15 sty 2017, 9:52
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Falujacy,skaczacy obrotomierz
Niedawno przerabiałem podobny temat .Okazało się że coś nie łączy przy szynie can.Wystarczyło poruszać tą skrętką kabelków i wszystko wróciło do normy.Popatrz tu może coś pomoże http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=14053&start=20
- 13 lut 2017, 17:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dziwny otwór w tapicerce
O ile się nie mylę to w tym miejscu był montowany mikrofon zestawu glosnomowiacego jeśli był w oryginale.
- 30 maja 2012, 9:17
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czyszczenie dolotu
Podsyłałem niedawno linka z taką metodą w jakimś innym wątku. Można mechanicznie oczyścić kolektor ssący ale kanałów dolotowych w głowicy już nie doczyścisz,.. a też się zasyfiają. Można zdemontować i wyczyścić EGR. Mozna też turbinę ze zmienną geometrią. A można też tak bez demontażu,.. czyści wsz...
- 08 cze 2014, 19:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Spalanie w T4 151km a 102 km
jak uzyskuję 7.5 litra to po takiej jeździe mam z tydzień depresji no i takich ludzi jak kenobi lubię - po to kupiłem 2,5 litra żeby to auto jechało <good> I ja też tak sądzę w pi..... i na gaz,ma jechać i się nie mulić pod górę czy przy wyprzedzaniu i się nie psuć,a czy spali 0,7l +czy- średnio mn...