Witam wszystkich posiadaczy t4.
Wczoraj urodził mi się problem z hamulcami w mojej teczce. Auto kupiłem miesiąc temu i już miał słabe hample oraz całkowity brak ręcznego. Kupiłem nowe linki, szczęki oraz przetoczyłem bębny. Postanowiłem też wymienić cały płyn bo stary wyglądał jak zupa. Wszystko poskładałem, przewody odpowietrzone a hamulec jaki był taki jest. Pedał miękki i głęboki. Chociaż ABS mi nie działa to o zablokowaniu kół i tak nie ma mowy. Zamiast hamować to samochód tylko szybko zwalnia. Efekt jest taki jak na zapowietrzonym układzie a odpowietrzałem go dokładnie. Dodam że miałem duży problem z odpowietrzeniem przekątnej prawy przód/lewy tył. Sprawdzałem co się stanie gdybym musiał ostro hamować w trasie z prędkości 100km/h. Gdyby to bylo tzw. "hamowanie życia", pewnie bym już nie żył <25>.
Czy coś jest jeszcze o czym zapomniałem? Co może być przyczyną słabego hamowania? Pompa?
Proszę o pomoc.
Jeżeli temat już był lub nie tu go założyłem to przepraszam. Jestem tu nowy.
Bardzo słabe hamulce
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 15
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Bardzo słabe hamulce
najlepiej było by pojechać na stację diagnostyczną żeby sprawdzili siłę hamowania kół - które słabo hamują, pozwoli to uniknąć rozbierania wszystkiego…login to view the rest of this post
This topic has 20 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się