Oddajemy T4kę na złom
-
Aga
- Aktywny T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Oddajemy T4kę na złom
....aż się zdenerwowałam,jak tak można.Nie mogę oglądać takich rzeczy... beksa
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
ja tez <36>Aga pisze:Ku...,aż się zdenerwowałam,jak tak można.Nie mogę oglądać takich rzeczy... beksa
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Jak by mi tak moją tym ustrojstwem potraktował to bym go wykurzył z tego gniazdka ......
-
olek
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Highline 4Motion
- Opis: Niestety już nie t4.
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
No czyli barbarzyńcy <krzyk>chmielik pisze:Nie barbarzyńcy tylko Niemcy .............Amen
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Co Wy chcecie , starego rupiecia ktoś złomowal. Lepsze to niz przywiezienie tego do PL i robienie złomowiska europy z PL. Przeciez to auto na oko gdzies dobijało lub juz przekroczyło 20 lat. Niemiec dobregfo auta nie zezłomuje , pewnie silnik zajechany , albo blacharka juz w stanie agonalnym.
Taki los czeka prawie kazdy samochód i to jest normalne.
Pewnie bardziej by Wam zal było jak byście widzieli jakie czasem w GB mozna wyrwac sztuki aut na czesci. Prawie nie jezdzone , z przebiegiem prawie zerowym z przeznaczeniem na czesci co by jeszcze kupe lat pojezdziły takie. I nikt nad tym nie ubolewa , widziałem takiego Multiwana z 91 roku , stan igła bo nie jezdzony od nowosci prawie wogóle , auto pakowali na lawete i na złom jechało... w całości pod prase.... Wtedy nasze byłe ducato odbierałem z tej samej firmy , pewnie tez by spotkał je taki sam los. A tak miało przebieg okolo 1000km od nowosci i 8 lat...
Taki los czeka prawie kazdy samochód i to jest normalne.
Pewnie bardziej by Wam zal było jak byście widzieli jakie czasem w GB mozna wyrwac sztuki aut na czesci. Prawie nie jezdzone , z przebiegiem prawie zerowym z przeznaczeniem na czesci co by jeszcze kupe lat pojezdziły takie. I nikt nad tym nie ubolewa , widziałem takiego Multiwana z 91 roku , stan igła bo nie jezdzony od nowosci prawie wogóle , auto pakowali na lawete i na złom jechało... w całości pod prase.... Wtedy nasze byłe ducato odbierałem z tej samej firmy , pewnie tez by spotkał je taki sam los. A tak miało przebieg okolo 1000km od nowosci i 8 lat...
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
O Ty niedobry człowieku! <szok> To nie rupieć tylko auto z duszą, młodszy brat T1. To jest postawa godna uznania, link chyba Ty wklejałeś?Sterciu pisze:Co Wy chcecie , starego rupiecia ktoś złomowal.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Sterciu pisze:Co Wy chcecie , . Przeciez to auto na oko gdzies dobijało lub juz przekroczyło 20 lat.
no to lipa za 2 lata pewnie będę musiał rajdowóz złomować bo tez dobije 20lat
a i wiekszość na forum ma coś kole tego ........
Ostatnio zmieniony 03 cze 2011, 4:27 przez Kenobi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: ort.
Powód: ort.
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Złom nie złom... za pare lat jeszcze się przeprosimy z tymi złomami, przecież większośc tych nowych pada jak muchy i ani to złomować bo młode ani naprawiać bo koszt naprawy duży...
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Kazde auto czeka taki sam los , a ze tego złomu tyle na swiecie jest nie uratuje się kazdego. T4 jest teraz w takim wieku ze juz zaczyna się niestety pogrom zlomowy na te auta. Pewnie niemiec dostal dofinansowanie na zakup nowej Daci więc starego VW złomuje.
Ja odkąd pociełem troche aut w róznym wieku to zeby nie wiem jakie auto było i będą je ciąć , palić , na złom wywozic nie zrobi to na mnie wrazenia :P , ot taki los blaszanej puszki juz jest. Jak juz stara , wyeksplatowana to idzie na złom. A ze jest tego jeszcze masa to nikt się nie przejmuje tym. T1 juz tyle nie jest więc niektórzy ratuja kazde próchno które tylko jeszcze ostało się do naszych czasów i zarys samochodu jeszce ma ;). Ale to nie dotyczy tylko T1 tylko kazdego sztrucla który juz jest rzadkoscią na drogach.
Moja Toyota osobowa juz tez dobija do dwudziestki a planuje ją zezłomować od trzech lat juz :D , a to jest dopiero auto z duszą :D. Ale moze lepiej nie bede tego głosno pisal bo jeszcze usłyszy i jutro mi nie odpali z rana :P , a jeszcze jakiś czas musi jezdzic póki drugiej nie zrobie wkońcu :D.
A za pare lat Unia nam tak zrobi ze stare rupcie będą tylko na fotkach , zasłonią się ekologią i powiedzą ze tylko hybrydowe mogą jezdzić po europie , a truciciele diesle do lamusa :lol:
Ja odkąd pociełem troche aut w róznym wieku to zeby nie wiem jakie auto było i będą je ciąć , palić , na złom wywozic nie zrobi to na mnie wrazenia :P , ot taki los blaszanej puszki juz jest. Jak juz stara , wyeksplatowana to idzie na złom. A ze jest tego jeszcze masa to nikt się nie przejmuje tym. T1 juz tyle nie jest więc niektórzy ratuja kazde próchno które tylko jeszcze ostało się do naszych czasów i zarys samochodu jeszce ma ;). Ale to nie dotyczy tylko T1 tylko kazdego sztrucla który juz jest rzadkoscią na drogach.
Moja Toyota osobowa juz tez dobija do dwudziestki a planuje ją zezłomować od trzech lat juz :D , a to jest dopiero auto z duszą :D. Ale moze lepiej nie bede tego głosno pisal bo jeszcze usłyszy i jutro mi nie odpali z rana :P , a jeszcze jakiś czas musi jezdzic póki drugiej nie zrobie wkońcu :D.
A za pare lat Unia nam tak zrobi ze stare rupcie będą tylko na fotkach , zasłonią się ekologią i powiedzą ze tylko hybrydowe mogą jezdzić po europie , a truciciele diesle do lamusa :lol:
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Niestety, tak może być...Sterciu pisze:A za pare lat Unia nam tak zrobi ze stare rupcie będą tylko na fotkach , zasłonią się ekologią i powiedzą ze tylko hybrydowe mogą jezdzić po europie , a truciciele diesle do lamusa :lol:
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Sterciu pisze:
ha ha to mnie pocieszyłeś bo ja mam hybryde <yes>
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Cytat z Wikipedii:andrewa1 pisze:Sterciu pisze:
ha ha to mnie pocieszyłeś bo ja mam hybryde <yes>
"Napęd hybrydowy – połączenie dwóch rodzajów napędu do poruszania jednego urządzenia.
Napęd hybrydowy to najczęściej połączenie silnika spalinowego i elektrycznego. Silniki te mogą pracować na przemian lub naraz, w zależności od potrzeb, np.: w mieście elektryczny, za miastem spalinowy. Silnik elektryczny może być prądnicą i ładować akumulatory lub kondensator w wyniku napędzania silnikiem spalinowym lub w wyniku hamowania silnikiem. W układach takich montowany silnik spalinowy ma moc wystarczającą do jazdy przy optymalnych parametrach pracy przy przewidywanej prędkości podróżnej. Jest to około ćwierci mocy silników obecnie stosowanych. Całość sterowana jest przez układ elektroniczny zapewniający optymalne wykorzystanie energii."
Niestety, PB+LPG ma tyle wspólnego z napędem hybrydowym co diesel ze spadochronem.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
slimak pisze:Cytat z Wikipedii:andrewa1 pisze:Sterciu pisze:
A za parę lat Unia nam tak zrobi ze stare rupcie będą tylko na fotkach , zasłonią się ekologią i powiedzą ze tylko hybrydowe mogą jeździć po europie , a truciciele diesle do lamusa :lol:
ha ha to mnie pocieszyłeś bo ja mam hybrydę <yes>
"Napęd hybrydowy – połączenie dwóch rodzajów napędu do poruszania jednego urządzenia.
Napęd hybrydowy to najczęściej połączenie silnika spalinowego i elektrycznego. Silniki te mogą pracować na przemian lub naraz, w zależności od potrzeb, np.: w mieście elektryczny, za miastem spalinowy. Silnik elektryczny może być prądnicą i ładować akumulatory lub kondensator w wyniku napędzania silnikiem spalinowym lub w wyniku hamowania silnikiem. W układach takich montowany silnik spalinowy ma moc wystarczającą do jazdy przy optymalnych parametrach pracy przy przewidywanej prędkości podróżnej. Jest to około ćwierci mocy silników obecnie stosowanych. Całość sterowana jest przez układ elektroniczny zapewniający optymalne wykorzystanie energii."
Niestety, PB+LPG ma tyle wspólnego z napędem hybrydowym co diesel ze spadochronem.
Wziął i ściągnął na ziemie
Ostatnio zmieniony 04 cze 2011, 14:33 przez mariuszgim, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ortografia
Powód: ortografia
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Jedyna rada bedzie taka aby stare auta przerobic na hybrydy :D. We wroclawiu jest firma która smarty przerabia na hybrydy... tzn moze nie całkiem na hybrydy poniewaz w pełni elektryczny jest pózniej taki smart. Ale koszt przeróbki jak narazie to 30kzł. Więc doliczając koszt zakupu smarta , najlepiej z zajechanym silnikiem bo on i tak idzie pózniej podobno do wywalenia to całkowity koszt to około 40kzl. Jestem ciekaw ile by kosztowało przerobienie takiego T4 lub innego busa... :)
Wtedy nie będą mieli podstaw aby zabronić jezdzić takimi autami i ludzie nie bedą zlomować ich :D.
Wtedy nie będą mieli podstaw aby zabronić jezdzić takimi autami i ludzie nie bedą zlomować ich :D.
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Znając koszty utrzymania nowych aut (serwisowanie,strata czasu itp.), to kto wie czy to nie będzie opłacalne.