Dzień dobry
-
Wujek
- Nowy T4
- Kontakt:
Re: Dzień dobry
Witam wszystkich serdecznie jako nowy użytkownik tego magicznego pojazdu.
U mnie T4 od niespełna roku . Wersja caravelle long, 2.5 lytra "ON" i 102 żwawe kuce pod maską 9 osób wersja HOT (czyli bez klimy)
Popatrzę, poczytam, prędzej poszukam niż zapytam .
A że mamy Nowy Rok to wszystkim życzę najlepszego !
U mnie T4 od niespełna roku . Wersja caravelle long, 2.5 lytra "ON" i 102 żwawe kuce pod maską 9 osób wersja HOT (czyli bez klimy)
Popatrzę, poczytam, prędzej poszukam niż zapytam .
A że mamy Nowy Rok to wszystkim życzę najlepszego !
-
mw859
- Nowy T4
- Kontakt:
nowy na forum
Witam serdecznie,
jestem "świeży" i chciałbym podziękować za możliwość uczestniczenia na tak zacnym forum.
Pozdrawiam wszystkich,
Mariusz
jestem "świeży" i chciałbym podziękować za możliwość uczestniczenia na tak zacnym forum.
Pozdrawiam wszystkich,
Mariusz
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 13
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Jako stary bywalec, który zagląda tutaj z sentymentu i czasem odpisze na jakiś post świeżaka, piszę:
Witaj Mariuszu!
ps. przy okazji pozdrawiam Probe, bo na 100% to przeczyta :P
Witaj Mariuszu!
ps. przy okazji pozdrawiam Probe, bo na 100% to przeczyta :P
-
Zi0mal
- Nowy T4
- Kontakt:
Witam
Chciałbym przywitać się na forum
Stałem się z dnia na dzień "szczęśliwym" posiadaczem T4 z 95r silnik 2.4D wersja z SYPIALNYM wnętrzem, nie wiem jeszcze czy to caravelle czy multivan
Chciałbym przywitać się na forum
Stałem się z dnia na dzień "szczęśliwym" posiadaczem T4 z 95r silnik 2.4D wersja z SYPIALNYM wnętrzem, nie wiem jeszcze czy to caravelle czy multivan
-
Jackall
- Stały bywalec
- 9
- Kontakt:
-
Zi0mal
- Nowy T4
- Kontakt:
-
Zi0mal
- Nowy T4
- Kontakt:
Tak około 20 lat temu miałem golfa II więc jakieś obycie z VW jest i myślę że wrażenia pozostaną
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 13
- Kontakt:
-
Pawel1993
- Nowy T4
- Kontakt:
Witam wszystkich , posiadam t4 2.4 AAB podwyższany furgon 1994r z Tachografem od 2021r :) zakupiłem w dobrych pieniądzach ale musiałem w niego włożyć sporo roboty, wymiana zawieszenia przód + tył rozrząd z pompą i świecami przy okazji , tarcze klocki zaciski przód , tył bębny z szczękami , w 2023 przeszedł remont progów po całości, a używam go do przeprowadzek na terenie Podlasia bo i stąd pochodzę , w wakacje bywał zemną często w giżycku jak i Węgorzewie używany jako Camping 2 osoby śmiało się wyśpią
-
Jackall
- Stały bywalec
- 9
- Kontakt:
-
Lechio
- Nowy T4
- Kontakt:
Cześć wszystkim,
Generalnie nie jestem fanem motoryzacji. Ale podobno szczęście daje dążenie do celu, a nie jego osiągnięcie. Może dlatego się tak wkręciłem w T4. Póki co mam wrażenie, że do posiadania T4 potrzebny jest worek pieniędzy na pierwsze dwa lata lub skille z zakresu mechaniki, elektryki oraz rekonstrukcji ;)
Wymianę wiązki na przekaźnikach już ogarnąłem.
Wygłuszenie wnęki silnika w trakcie (silnik wyciągnięty celem uszczelnienia wszystkiego co leci i wymiany co się da z gumowych elementów).
Regeneracja turbo + wymiana komputera/chipa na 130km w trakcie.
Szukam jeszcze tego kolektora ssącego od AXG, co ma niby dawać, że turbo szybciej się załącza.
W planach jeszcze:
- wygłuszenie całego wnętrza,
- wymiana całego audio,
- blacharka.
Malowanie odpuszczam, jedynie miejscowo. Suma summarum.. za to by chyba nowe auto kupił, no nie tak duże oczywiście.
Generalnie nie jestem fanem motoryzacji. Ale podobno szczęście daje dążenie do celu, a nie jego osiągnięcie. Może dlatego się tak wkręciłem w T4. Póki co mam wrażenie, że do posiadania T4 potrzebny jest worek pieniędzy na pierwsze dwa lata lub skille z zakresu mechaniki, elektryki oraz rekonstrukcji ;)
Wymianę wiązki na przekaźnikach już ogarnąłem.
Wygłuszenie wnęki silnika w trakcie (silnik wyciągnięty celem uszczelnienia wszystkiego co leci i wymiany co się da z gumowych elementów).
Regeneracja turbo + wymiana komputera/chipa na 130km w trakcie.
Szukam jeszcze tego kolektora ssącego od AXG, co ma niby dawać, że turbo szybciej się załącza.
W planach jeszcze:
- wygłuszenie całego wnętrza,
- wymiana całego audio,
- blacharka.
Malowanie odpuszczam, jedynie miejscowo. Suma summarum.. za to by chyba nowe auto kupił, no nie tak duże oczywiście.
-
Zi0mal
- Nowy T4
- Kontakt:
Ja sprzedałem w 2010r i kupiłem Citroen XM potem następny i następny a teraz T4 bardziej jako "camper van "Jackall pisze:Ziomal, ja mam Golfa2 nadal i nie zamierzam się pozbywać :)
-
RomanK1967
- Nowy T4
- Kontakt:
-
Rysz
- Początkujący T4
- 1
- Kontakt:
Witam wszystkich
Wypada się przywitać
Od jakiegoś czasu łykam treści z forum
Aktualnie poszukuje t4 w longu
I oprócz cześć jestem z Warszawy
Chce zapytać czy jest Ktoś kto mógłby zerknąć na auto z ogłoszenia i doradzić we Ktoś z Piaseczna kto za walutę szklaną albo inna zobaczyłby ze mną auto... Tak pytam bo kiedyś praktykowaliśmy na forum 4x4takie akcje pomocowe :)
Wypada się przywitać
Od jakiegoś czasu łykam treści z forum
Aktualnie poszukuje t4 w longu
I oprócz cześć jestem z Warszawy
Chce zapytać czy jest Ktoś kto mógłby zerknąć na auto z ogłoszenia i doradzić we Ktoś z Piaseczna kto za walutę szklaną albo inna zobaczyłby ze mną auto... Tak pytam bo kiedyś praktykowaliśmy na forum 4x4takie akcje pomocowe :)
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 15
- Kontakt:
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 15
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Panowie, wiem że jest tu miejsce do powitania a zrobiliście miejsce do rozmów o wszystkim. Później wszystko zostanie przeniesione do innego działu.
-
jkruszczynski
- Nowy T4
- Kontakt:
Kazaly się przywitać no więc witam się :) Nie mam jeszcze T4 ale zbieram info co by kupić by radość była w trakcie jechania daleko i by spać można.
-
Westcrime
- Nowy T4
- Kontakt:
Witam. Miałem kiedyś w Straży służbową T4. Benzynka 2.0. Była moim przekleństwem a od nienawiści do miłości droga krótka to .... Kupiłem T4 jakiś czas temu. Nazywam go Ulep. Bo był ulepem a ja robię z niego jeszcze większego. Ale robię go dla siebie i staram się samemu większość rzeczy ogarniać więc tym bardziej mam satysfakcje. Parę słów o moim ulepie. Ogólnie 93 rok. Tak ma w papierach. Błotniki przykręcane, środek poliftowy, niebieskie zegary. światła przeciwmgielne przód i tył. Szyby i lusterka w prądzie. Silnik 2,5 TDI, 4 tarcze z ABS, szyby przesuwne z tyłu, klimatyzacja ( ale tylko przód). Miał dyktę. Założyłem mu boczki i podsufitkę z multiwana. Zmieniłem deskę na miękką. Skórzana kierownica. Zastanawiam się jeszcze na grzaną dupą, tempomatem oraz webasto w przyszłości. Blacharsko był w niezłym stanie. Ale co rok coś tam trzeba robić. Przy rantach szyb coś zaczeło wychodzić więc w tym roku wszystkie szyby wyleciały i po naprawie wklejone znowu. Z tymże że w drzwiach przesuwnych i ta na przeciwko szyba została założona przesuwna. Po naprawie poszło do przyciemnienia. Założyłem uchwyt na koło zapasowe do drzwi skrzydełek, orurowanie boczne i kangura z przodu. Autko w kolorze białem więc całe orurowanie pomalowane na czarno.
Nawet całkiem wygląda.
Do zobaczenia na trasie.
Nawet całkiem wygląda.
Do zobaczenia na trasie.
-
marekpijowczyk
- Początkujący T4
- 3
- Kontakt:
-
Puer Mingens
- Nowy T4
- Kontakt:
Re: Witam serdecznie na t4-forum
Witam,
teren-dolnośląski, nowo zakupiony dziad nr 2(dziad nr 1 "wyparował" z parkingu na początku roku 2025 po 8 latach ujeżdżania). Model 1993 aac, niegaz, stan katastrofalny, 5 osobowe kombi po OSP. Teraz czas reanimacji. Oczywiście z pomocą Szanownych Państwa Teczwórkowników...
PM
teren-dolnośląski, nowo zakupiony dziad nr 2(dziad nr 1 "wyparował" z parkingu na początku roku 2025 po 8 latach ujeżdżania). Model 1993 aac, niegaz, stan katastrofalny, 5 osobowe kombi po OSP. Teraz czas reanimacji. Oczywiście z pomocą Szanownych Państwa Teczwórkowników...
PM
-
pele22
- Nowy T4
- Kontakt:
Witam wszystkich serdecznie. T4 użytkuję od 27 lat, a obecną moją lalunę 2.5 TDI -102 KM tłukę od 19 lat i już wszyscy w domu wiedzą że to jest nasz członek rodziny i zostanie z nami do końca swoich dni- ''moich albo T4'
Pozdrawiam Pele22
Pozdrawiam Pele22
-
Analityk
- Nowy T4
- 12
- Kontakt:
-
MAJSTER-D1
- Nowy T4
- Kontakt:
Witam!
Witam wszystkich. Myślę że będę mógł pomóc w nie jednej sprawie, a i pytania w życiu przychodzą same i dla tego też tu trafiłem.
-
veneth
- Nowy T4
- Kontakt:
Witam wszystkich serdecznie :) Właśnie zakupiłem pierwszą w życiu T4 1.9TD rocznik '99 :) Żółty transporter z ambitnym przeznaczeniem na mobilną pracownię rękodzieła :D Pozdrawiam!
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 13
- Kontakt: