Witam
mam pewien problem z alternatorem ,szukałem na forum odpowiedzi ale nie znalazłem, otóż mam silni AAB 2.4 D z 93'' i tu jest zamontowany alternator z napędem na pasek klinowy 13'' ( nie na wielorowkowy) gdy są włączone światła radio i jakieś drobne odbiorniki nie ma problemu altek daje 14.4 v w momencie załączenia klimy nawiewów ,i automatycznie załączają się wiatraki na chłodnicy (standard) niestety brakuje prądu aku jest niedoładowany ,szukałem wydajniejszego lecz wszystkie osiągalne alternatory są napędzane wielorowkiem ,i teraz pytania czy możliwa jest zmiana koła pasowego ,czy ktoś ma może wiedzę z jakiego silnika zaadaptować alternator tak aby dużo nie rzeżbić ,myślę że 120A to najlepsze rozwiązanie
alternator 2.4 d
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Auto: t4/t4/t4/sharan
- Opis: ten co walczy
od początku do końca - podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
Re: alternator 2.4 d
Jeśli średnica wewnętrzna jest taka sama na koła to wolałbym przełożyć same koła. Jak nie to podkładka na wałek o średnicy większej niż otwór w kole p…login to view the rest of this post
This topic has 7 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się