nie dogrzany silnik

ODPOWIEDZ
stasiu
Aktywny T4

10
Model:
Auto: MULTIVAN
podziekowal za post: 3 razy
otrzymal podziekowanie: 9 razy
Kontakt:

nie dogrzany silnik

Post autor: stasiu »

Witam panowie mam takie problem :
w zeszłe lato silnik mi się przegrzewał , więc zostało wymienione:
pompa wody , termostat , nagrzewnica przednia (stara ciekła) , zostało zrobione płukanie układu chemią , i wszystko wróciło do normy(lato)
Tej zimy silnik nie łapie temperatury :
na postoju normalnie się nagrzewa do połowy wskaźnika , gdy jadę temp , spada do 1/4 , a gdy odpale ogrzewanie to spada do minimum , dolna nagrzewnica grzeje bardzo mocno , ponad 70*C a przednia 38*C . (na wylocie , mierzone termometrem)
Na tą chwilę +18*C na dworze silnik normalnie się nagrzewa i trzyma temp , ale po odpaleniu auta po 2 min oba węże od chłodnicy są gorące , czy coś ma na to wpływ po za termostatem ?? , czy kupić kolejny nowy i wymieniać , dodam że 2 mechaników się poddało :( (termostatu nie wymieniali , bo powiedziałem że jest nowy) , co robić ?? dodam że silnik to 2,8 VR6 140KM z zielonym klimatronikiem
stasiu
Aktywny T4

10
Model:
Auto: MULTIVAN
podziekowal za post: 3 razy
otrzymal podziekowanie: 9 razy
Kontakt:

Re: nie dogrzany silnik

Post autor: stasiu »

Panowie ktoś coś ?? auto właśnie otrzymało kolejny nowy termostat tym razem wahler i dalej to samo , węże od chłodnicy (dolny i górny) po 3 min od odp…login to view the rest of this post

This topic has 27 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy bez wersji silnika”