Witam
Dotyczy 2.4D AAB '91.
Mam go pół roku.
Auto fajnie jeździ, nic złego się z nim nie dzieje. Od początku tak było.
W miedzy czasie był u kilku mechaników, wymiany płynów, wymiana uszczelki pod głowicą, wydech, coś tam z elektryką i różne drobiazgi, jak to przy starszym aucie.
Chciałem wymienić rozrząd ale mechanik zajrzał i powiedział że wygląda na w miarę świeży (poprzedni sprzedawca mówił że zmieniany 30tyś km temu - czyli można jeszcze chcwilę poczekać).
Wszystko pięknie tylko auto kopci. Wiem że stare diesle "coś" zostawią za sobą ale wydaje mi się że ciut tego za dużo. Jak jadę spokojnie to nie ma tragedii ale jak trzeba się zebrać i obrotami podejść na 3000 obrotów to zasłona dymna że wstyd.
Chciałbym to zlikwidować bo tak czy siak mam zamiar auto zostawić na dłużej.
Od czego zacząć szukanie przyczyny tego stanu rzeczy?
PS. Też myślę w kontekście nowego przeglądu. Byłem ostatnio innym autem na przeglądzie i gość na stacji opowiadał że badanie spalin diesla to jakaś rzeźnia. Że się trzyma auto przez kilkanaście sekund na pełnych obrotach i takich sesji może być kilkanaście. Prawda to czy chłop fantazjuje?
2.4D AAB kopci
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Re: 2.4D AAB kopci
Pali silnik na dotyk ? Moze problem tkwi w poprawieniu kata wtrysku? Ewentualnie trzeba wyjac I sprawdzic czy wtryskI nie leja.
This topic has 12 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się