Zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego
-
lopez66
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: vw t4,1993r
- podziekowal za post: 16 razy
- Kontakt:
Zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego
Witam.Musze kupić zbiorniczek jak w temacie i mam w związku z tym pytanie.Czy dopasuje go od innego modelu vw? Padł mi czujnik który się w nim znajduje...
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2012, 8:06 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: błędy w tytule postu i literówki
Powód: błędy w tytule postu i literówki
-
czarny1x1x
Re: Zbiorbiczek wyrownawczy plynu chlodzacego
one są teraz bardzo tanie bez korka koszt 40zł nowy ,od seata ,passata ,audi ,takie same tylko wtyczka czujnika bywa w innym miejscu
-
czarny1x1x
Re: Zbiorbiczek wyrownawczy plynu chlodzacego
tak to ta sama stajnia on tylko stan oznajmia . audi coś może nie pasić ale u kumpla jutro mogę go oglądnąć i będę pewny wtyczka czy taka sama
-
czarny1x1x
Re: Zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego
on ma audi v6 jest tam inny zbiornik ,zostają stare pasaty seaty ,vw sharan ,galaxy , http://moto.allegro.pl/zbiornik-wyrowna ... 11622.html
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Muszę wymienić zbiorniczek płynu chłodniczego, etka podaje 2 numery części.
701121407B dla płynu G11
701121407C dla płynu G12
dla zainteresowanych numer korka 1H0121321C (część z golfa 3 hehe)
Pytanie, czy mając starszy typ zbiorniczka bez problemu podejdzie nowszy typ? Wtyczka od czujnika jest taka sama prostokątna czy inna?
701121407B dla płynu G11
701121407C dla płynu G12
dla zainteresowanych numer korka 1H0121321C (część z golfa 3 hehe)
Pytanie, czy mając starszy typ zbiorniczka bez problemu podejdzie nowszy typ? Wtyczka od czujnika jest taka sama prostokątna czy inna?
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Probe coś cię etka oszukuje, ja mam ten B ale na nim jest napis G12. :)
Wygoogluj sobie obrazy dla obu numerów i z tego co widze to oba zbiorniczki miały takà samą kostke prostokątną.
A co do korka to zgadza się, są identyczne w golfach i passkach-mam trzy w zapasie bo na złomie można takie coś brać zadarmo, zbiorniczki niestety są mniejsze.
Wygoogluj sobie obrazy dla obu numerów i z tego co widze to oba zbiorniczki miały takà samą kostke prostokątną.
A co do korka to zgadza się, są identyczne w golfach i passkach-mam trzy w zapasie bo na złomie można takie coś brać zadarmo, zbiorniczki niestety są mniejsze.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Właśnie jak napisałem posta to sobie po fakcie pooglądałem zdjęcia po numerze i wtyczki wyglądają na takie same :-)
Dla nowszych roczników nawet nie pokazuje tego z literą B na końcu, dziwne to co piszesz ale mniejsza o to :-)
Dla nowszych roczników nawet nie pokazuje tego z literą B na końcu, dziwne to co piszesz ale mniejsza o to :-)
-
hdi
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
odświeżam,
Czy ktoś z was zakładał już zbiorniczek wyrównawczy zamiennik? moja główna wątpliwość to jakość, czy po miesiącu nie puści na zgrzewie, mój oryginalny jest już w takim stanie że nie widać stanu płynu i żadne mycie już mu nie pomoże. No chyba że oryginał w aso kosztuje do 100zł to ewentualnie...
Czy ktoś z was zakładał już zbiorniczek wyrównawczy zamiennik? moja główna wątpliwość to jakość, czy po miesiącu nie puści na zgrzewie, mój oryginalny jest już w takim stanie że nie widać stanu płynu i żadne mycie już mu nie pomoże. No chyba że oryginał w aso kosztuje do 100zł to ewentualnie...
-
hdi
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
drogo jak za taki kawałek plastiku, no trudno, zaryzykuję zbiornik zamiennik, gdzieś tam na alledrogo zbiornik febiego się przewinął więc może nie taki szajs
-
Łukasz12502
- Aktywny T4
- 8
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
u mnie też nie było widać stanu płynu i pełno pozostałości osadu z oleju(podejrzewam że chłodniczka puściła poprzedniemu właścicielowi)bo widać że nowa a syf pozostał.zbiornik wyjąłem płyn do mycia silników i inne chemikalia,szczotka do mycia butelek,dwie godzinki i zbiornik jak nowy <victory>