zasilanie abs

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
pelek37
Aktywny T4

11
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 53 razy
otrzymal podziekowanie: 170 razy
Kontakt:

zasilanie abs

Post autor: pelek37 »

Witam, zapaliła mi się kontrolka abs, błąd 01201 35-10, kiedyś miałem tak w poprzednim aucie 2.4d, wtedy pomogło czyszczenie wtyki , dziś sprawdziłem bezpieczniki i zasilenie wtyki przy pompie , na pinach 16 i 19 mam stała masę , piny 17i 18 stały plus, na 15 plus po zapłonie czyli wszystko ok. , ale niewiem czy tak powinno być z pinem 11 stały plus 12,5v, po odpaleniu napięcie jakie ładuje alternator i pin 21 tam 1.5 v po odpaleniu 12,5 v, czy zasilanie na tych pinach tak powinno wyglądać?
jaro1805
Nowy T4

12
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 10 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Re: zasilanie abs

Post autor: jaro1805 »

Pin 11 połączony jest z gniazdem OBD z pinem 7 czyli linia K i nie powinno tam być zasilania. Pin 21 połączony jest z zegarami i jeśli pojawia się tam…login to view the rest of this post

This topic has 24 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”