Znaleziono 167 wyników
- 02 sty 2017, 10:46
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Eberspacher D3LC zablokowane?
Witam, zamontowałem piec ale nic z tego, nie ruszył, panowie kostka na zdjęciu służy do diagnostyki mojego pieca, rozumiem że kupując zegar modułowy ,to właśnie przez tą kostkę powinienem się połączyć ze sterownikiem, fachowiec u którego byłem kiedy mu ją pokazałem powiedział że to nie do diagnozy i...
- 11 gru 2016, 22:36
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Eberspacher zablokowane?
Przekaznik zamyka sie przy odpaleniu samochodu, on jest chyba od rozłączenia dodatkowego aku. na postoju
- 17 kwie 2021, 7:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Prośba o analize logów
Witam, rzuci ktoś okiem na te logi , auto na zimnym trochę ciężko odpala potem już od strzała, jak się nagrzeje, zaczyna kopcić na siwo/niebiesko, i wogóle niema przyspieszenia jak bez turbo. Zaślepiłem Egr , odkręciłem wydech żeby zobaczyć czy klapa upustowa domyka i jest ok. Dodam logi morze ktoś ...
- 17 kwie 2021, 14:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Prośba o analize logów
Założyłem przejrzysty przewód i rzeczywiście szło powietrze, wymieniłem filtr i oring przy filtrze i jest ok. , niestety jeszcze zostawia chmurkę i jest słaby , myśle że to turbo już nie wyrabia, przy połączeniu turbo/wydech jest mokro od oleju.
- 17 kwie 2021, 18:14
- Jump to forum
- Jump to topic
ok, jutro zrobię , dzięki .
- 20 kwie 2021, 7:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Niestety nie mogę zrobić dynamicznych, za każdym razem kiedy próbuję zawiesza mi się Vag , przestawiłem trochę kąt wtrysku, zmieniłem dawkę , auto już tak nie kopci,podmieniłem n75 do 80 km. rozpędza się całkiem nie żle jak na 88km. tyle że dalej słabizna ledwo do 100 sie rozpędza, zauważyłem że Ecu...
- 20 kwie 2021, 16:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Dziś zrobiłem dawkę na 5.5 , teraz przestał przydymiać, więc myślę że z tymi wtryskami coś nie tak, przy tak odjętej dawce może nie mieć siły przy wyższych obrotach ?
- 20 kwie 2021, 21:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Myślałem że powinno być do 1900, więc turbo nie ruszam, cięzko mi go rozpędzić do 100 km, brak dynamiki jak wcześniej. To ujęcie dawki ,może powodować braki przy wyższych prędkościach ?
- 22 kwie 2021, 20:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Wiem że ciężko coś ustalić , nie miałem takiej diody, zamówiłem i w poniedziałek powinna przyjść,założyłem przepływomierz od Acv , ale na tej w ogóle nie jechał.
- 17 sty 2014, 21:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Problem z maglownicą
Witam, jestem nowy na forum ponieważ kupiłem właśnie VWt4 z silnikiem 2.4 z 1991r, kiedy kupowałem był rozgrzany i wszystko było ok., ale rano po odpaleniu wspomaganie działa tylko w lewo w prawo niedziała, po kilku minutach i paru szarpnięciach fajerką zaczyna łapać też w prawo ale nie jest tak jak...
- 19 sty 2014, 15:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Problem z maglownicą
Witam, dzieki podpowiedzi kolegów maglownica wyjęta, rzeczywiście trzeba odkręcić drążki i stabilizator, panowie wykręciłem z magla wałek rozdzielacza i okazuje się że teflonowy uszczelniacz ten na samym dole jest rzeczywiście trochę pozagniatany , może to być przyczyną braku wspomagania w prawą str...
- 18 sty 2014, 18:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Drążków nie odkręcałem, odkręciłem tylko ucho mocujące drążek stabilizacyjny do belki, i próbowałem wysunąc ją w prawo ale jak bym nie kręcił to troche brakuje, a czy po odkręceniu drążków wyjmować ją jakoś do tyłu? Panowie a co z samodzielna wymiana tych uszczelnień, chciałem wymienić tylko te na w...
- 19 sty 2014, 21:04
- Jump to forum
- Jump to topic
powierzchnia wewnątrz obudowy przekładni jest gładka niema tam żadnych wżerów ani wytarć, na wałku rozdzielacza mam cztery uszczelnienia, są to okrągłe oringi 35x1,5 a na nich teflonowe kwadratowe zew. 39 wew.37 grubosc 1, szer. 2 mm. Moja przekładnia to ZF . 7852974200. Pozdrawiam. Uszkodzony jest ...
- 19 sty 2014, 21:37
- Jump to forum
- Jump to topic
co masz na myśli? elementy metalowe wyglądaja ok. tylko ten pierścień teflonowy jest wyraznie zmęczony, no i niewiem jeszcze jak wyjąc z wałka to zabezpieczenie, taki metalowy bolec który trzyma tą część z oringami rozdzielacza.
- 13 wrz 2014, 10:36
- Jump to forum
- Jump to topic
ciśnienie oleju
Witam ,koledzy powie mi ktoś jakie powinny być wartości ciśnienia oleju, zegar załozony w miejsce czujnika przy filtrze pokazuje ok 3bar, na ciepłym silniku i wolnych obrotach, natomiast załozony w głowicy na wolnych obrotach pokazuje 0 dopiero przy ok 2000obr. podnosi się do ok. 1.5bar, olej zalany...
- 13 wrz 2014, 12:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: ciśnienie oleju
a na wolnych może być zero?
- 14 wrz 2014, 11:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Panowie czy wymiana pompy oleju może załatwić sprawe? podpowie ktoś coś?
- 14 wrz 2014, 21:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Po odpaleniu, na zimnym silniku kontrolka nie zapalasię ale silnik pracuje głośno słychać prace zaworów, po przejechaniu kilku kilometrów praca silnika jest ok. pracuje cicho, tylko zapala się kontrolka, szklanki popychaczy założyłem nowe
- 15 wrz 2014, 7:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Problemy zaczeły się od przybywania oleju, okazało się że uszkodzona jest głowica i płyn powoli dostawał sie do oleju, niewiem jak długo było jeżdzone z z takim olejem, po tym wymieniony był olej i nowy filtr, wcześniej filtr był inny większy od tego filtrona.Kolega kupując to auto niezapytał na jak...
- 16 wrz 2014, 15:05
- Jump to forum
- Jump to topic
to co panowie kupno nowej pompy niema sensu?
jak ocenić stan tej , silnik odpala na dotyk, nieczuć żeby palił olej, kiedy jest gorący pracuje całkiem przyzwoicie.
jak ocenić stan tej , silnik odpala na dotyk, nieczuć żeby palił olej, kiedy jest gorący pracuje całkiem przyzwoicie.
- 16 wrz 2014, 15:24
- Jump to forum
- Jump to topic
zauważyłem też że na gorącym silniku są przedmuchy z korka wlewu oleju, może to być wina żle pracujących zaworów? czy nie domykając się w odpowiednim czasie mogą powodować przedostawanie się kompresji pod pokrywę?
- 16 wrz 2014, 16:04
- Jump to forum
- Jump to topic
no tak ale dopiero co robiona była w nim głowica, nowe uszczelniacze,szklanki docierane zawory, kupno nowego silnika i to tdi to spory wydatek, przy zdjętej głowicy niebyło wyczuwalnych progów, tłoki były ścisłe, to auto kumpla ja mu doradziłem jego kupno i od początku są jakieś problemy.
- 16 wrz 2014, 16:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Wiem, wiem dzięki. Zastanawiam się tylko jak uzdrowić ten silnik żeby nie pchac dużej kasy, najbardziej zależy mi na zrobieniu porządku z tym ciśnieniem oleju, bo narazie auto stoi .
- 03 paź 2014, 7:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Przyspieszacz zapłonu
Panowie podpowie mi ktoś, czemu po odpaleniu zimnego silnika ,bez wyciągnięcia przyspieszacza silnik przerywa ,szarpie dymi na biało, dopiero przyspieszenie kąta wtrysku załatwia sprawe ale wtedy silnik wyraznie pracuje za twardo wtrysk jest za wczesny, dodam że swiece są sprawne.
- 03 paź 2014, 8:07
- Jump to forum
- Jump to topic
No tak, ale przed tymi problemami z głowicą , odpalał bez przyspieszacza, zauważyłem że jeden wtryskiwacz słyczać przez jakiś czas po odpaleniu, może to on się zawiesza.
- 03 paź 2014, 18:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Przyspieszacz zapłonu
Zgadza sie, przyjrzałem sie dokładnie i fakt ta śruba porusza dzwignią przyspieszacza, gdzieś na forum wyczytałem żeby tą śrubą regulować obroty.
- 03 paź 2014, 10:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Przyspieszacz zapłonu
zmniejszyłem mu tylko obroty tą srubą ze spręzyną z tyłu pompy.
- 11 lut 2016, 19:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Bierze olej
Witam , w styczniu wymieniłem silnik w swoim aucie, T4 1.9 td, niestety po przejechaniu ok 1000km, stan oleju spadł z max. na min., silnik zapala bez najmniejszych problemów, pracuje równo, ale chwile pochodzi i zaczyna lekko dymić na niebiesko po dodaniu gazu dymu jest więcej, kiedy jest gorący nie...
- 11 lut 2016, 20:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bierze olej
Jeżeli chodzi o głowice , to masz na myśli prowadnicę zaworu? dziwi mnie tylko że przy minus 16 on odpalał z półobrotu, przy tak uszkodzonym dole to raczej niemożliwe?
- 12 lut 2016, 7:33
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bierze olej
Dziś robie dłuższą trase, po powrocie i sprawdzeniu stanu zapadnie decyzja co dalej, niemam czym zmierzyć kompresji, a chciałbym w weekend jażeli to konieczne rozebrać silnik, żeby w przyszłym tygodniu znów mieć auto na chodzie.