Znaleziono 167 wyników
- 11 sty 2019, 19:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: uszkodzona koncówka wtrysku
Od poniedziałku mam trochę jeżdżenia , więc go rozruszam i poobserwuję turbinkę , mam nadzieje że już wszystko będzie ok. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc !
- 27 sie 2019, 21:12
- Jump to forum
- Jump to topic
niebieskie zegary, brak wskazań
Panowie znowu mam problem z zegarami, nie pokazuje mi temperatury i poziomu paliwa , po przekręceniu stacyjki , kontrolka od rezerwy zapala sie i gaśnie , paliwa jest mało więc powinna palić się na stałe, wskazówki robią mały ruch i dalej nic, podmieniłem zegary od innego T4 i jest ok. co pada w tyc...
- 28 sie 2019, 13:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: niebieskie zegary, brak wskazań
na próbę, podłączyłem zegary od golfa 4 1.9 tdi, wszystko działa, tylko obroty skoczyły od razu do 5000 tyś. i zawyża poziom paliwa , a trafiłem z prawie takim przebiegiem jak potrzebuję. rozebrałem swoje zegary, dwie ścieżki były przepalone, polutowałem je ale dalej nic, czytałem o stabilizatorze n...
- 29 sie 2019, 16:43
- Jump to forum
- Jump to topic
po przestudiowaniu forum, jestem pewien że wina leży po stronie stabilizatora, fakt że wszystkie opisy dotyczą starszych modeli zegarów z trzema nóżkami , mój ma pięć i nr.7G-2v50 L026 i nigdzie nie moge go kupić , są może jakieś zamienniki dla tego stabilizatora ?
- 29 sie 2019, 17:51
- Jump to forum
- Jump to topic
no właśnie szukam, nr. mojego licznika 7Do 920 801 H, nie wiem tylko czy zegary z innymi numerami mają taki sam stabilizator, muszę kupić wysyłkowo, koszt ok 200 zł, szkoda by było wywalić w błoto, kupiłem już od golfa 4 i są zupełnie inne w środku, inny producent motometer, moje vdo, sa jeszcze zeg...
- 30 sie 2019, 17:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Kupiłem zegary z passata b5, po podłączeniu zrobiła się choinka , wskaznik paliwa poszedł do oporu, obrotomierz nie działał, po rozebraniu okazało ,sie że stabilizator jest o tych samych numerach co w moich, przelutowałem ale bez efektu niestety , coś innego padło w moich zegarach , kupiłem też ten ...
- 29 sie 2019, 20:39
- Jump to forum
- Jump to topic
no raczej na pewno po can, myślałem tylko o wyjęciu z nich stabilizatora,w tamtym wątku podano taki nr. zamiennika LM2576TADJ (LM2576T-ADJ) , znalazłem sklep z czymś takim, jutro jadę do nich i na szrot za zegarami, napisze co i jak , może się komuś przyda .
- 01 wrz 2019, 17:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Znalazłem kogoś, kto zrobi mi porządek z przebiegiem w nowych zegarach, moje zegary 7Do 920 801 H jakie numery są zamienne dla moich, bo z tym nr. nie mogę zdobyć .
- 04 wrz 2019, 7:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Kupiłem zegary z końcówką 800B od 2.5tdi, mam nadzieje że podejdą , mój to 1.9 td, czekam na przesyłkę, dzięki za rozpiskę kolego Micky !
- 04 wrz 2019, 13:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Zegary dotarły, nie działa obrotomierz i pali sie kontrolka oleju, nie wiem czy sprzedali mi uszkodzone czy to wina innej numeracji.
- 05 wrz 2019, 4:11
- Jump to forum
- Jump to topic
nie robiłem, wrócę z roboty to spróbuję, nigdy tego nie robiłem , muszę poczytać o tym.
- 30 paź 2019, 13:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Brak pozycji i oświetlenia zegarów
Witam, przestały działać mi światła postojowe i oświetlenie zegarów ( zielone 1998 r.), po przekręceniu włącznika do pozycji postojowych nic sie nie dzieje, brak napięcia na bezpieczniku nr. 3 , pozycje działają przy wyłączonej stacyjce i włączonych kierunkach lewy lub prawy, podmieniłem włącznik ze...
- 31 paź 2019, 20:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Brak pozycji i oświetlenia zegarów
Dałem + bezpośrednio pod pin 30 , tak zrozumiałem opis schematu, ale bez zmian , brak oświetlenia i brak prądu na bezpieczniku nr 3.
- 30 paź 2019, 20:17
- Jump to forum
- Jump to topic
znajdę gdzieś opis pinów tej wtyki ? znalazłem na forum golfa , ale niewiem czy to to samo .
- 01 lis 2019, 18:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Dzięki za schematy, bezpiecznik 8 jest ok., jutro sprawdzę resztę , czy jak podam + na piny tak jak w schemacie, kl 58L powinny zaświecić się lewe pozycyjne, kl 58 R prawe, kl 58 tablica rejestracyjna ? martwi mnie ten brak + na kl30 i to że kiedy podaje go bezpośrednio z aku. nic się nie dzieje.
- 01 lis 2019, 19:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Kiedy przestały działać światła, po sprawdzeniu bezpieczników uznałem że to wina włącznika, podjechałem do gościa który miał coś takiego, przepieliśmy ale nie zadziałały , więc założyłem z powrotem swój, teraz wychodzi na to że nawarstwiły mi sie dwie usterki , włącznika i braku zasilania na nim, ju...
- 01 lis 2019, 20:13
- Jump to forum
- Jump to topic
Kilka miesięcy temu , wymieniłem skrzynkę ze względu na smażące się gniazdo przekażnika świec żarowych , może coś żle pospinałem , muszę prześwietlić gdzie z tyłu skrzynki powinien być podpięty + na włącznik.
- 02 lis 2019, 18:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Po problemie , nalot na niebieskiej wtyczce z tyłu skrzynki, kiedy wymieniałem skrzynkę, psikałem środkiem do zabezpieczenia , wszystkie czyste tylko ta zaśniedziała , dzięki koledze bigos1966 i jego wskazówką mam sprawne auto, Dzięki !!!
- 10 sty 2020, 21:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Dwumasa 2.5 tdi
Witam, szykuje mi się wymiana koła dwumasowego w silniku 2.5 acv 102 km. , nr. mojego koła 074 105 264E , czy są jakieś numery zamienne dla tego koła, czy musi być dokładnie ten nr., mam kompletny zestaw od 2.5 88 km ale wyczytałem że ono jest wyższe o 4 mm od mojego, więc pewnie nie bedzie pasowało...
- 11 sty 2020, 4:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dwumasa 2.5 tdi
No właśnie nie mogę znalezć, w zeszłym roku z braku kasy wymieniłem bez koła , dlatego teraz szukam samej dwumasy, zalazłem o podobnych nr. ale inne litery na końcu .
- 11 sty 2020, 15:00
- Jump to forum
- Jump to topic
A co myślisz o regeneracji ? Widzę na alleg używki , ale nic w moich stronach, a w ciemno pomimo zapewnień sprzedawcy ze stan bdb nie kupię .
- 11 sty 2020, 16:20
- Jump to forum
- Jump to topic
No właśnie sam zastanawiałem się jak ta regeneracja wygląda, wyczytałem że luk nie udostępnia żadnych podzespołów do regeneracji kół, wiec to jakieś kowalstwo, nie pozostaje nic jak szukać nowego zestawu , tarcza z dociskiem zostaną , gdyby ktoś z czytających miał coś na zbyciu proszę o info. Dzięki...
- 13 sty 2020, 18:52
- Jump to forum
- Jump to topic
Zrezygnowałem z regeneracji, kupie nowe , dużo osób ma negatywne opinie o regeneracji.
- 15 sty 2020, 7:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Koło od 88km., kładąc na płaskim obok tego od 102km , jest wyższe o jakieś 5mm i cięższe jakiś 1kg. , tarcza i docisk są takie same.
- 07 mar 2020, 18:23
- Jump to forum
- Jump to topic
łozysko oporowe/docisk
Powie mi ktoś , czy łożysko oporowe powinno dotykać i obracać się razem z dociskiem, sprawa dotyczy 2.5 TDI 102 km ACV, od pewnego czasu walczę z skaczącym kontem wtrysku , dziś przez otwór w skrzyni przy odpowietrzniku łożyska, zauważyłem że docisk dolega do łożyska i obraca się razem z nim, sprzęg...
- 08 mar 2020, 6:46
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: łozysko oporowe/docisk
To dobrze , sprzegło bardzo lekko chodzi, tak jakbym niczego nie wyciskał i bierze bardzo nisko, jakiś czas temu, wymieniałem kompletne sprzęgło w moim drugim T4 88 km. i tam pracuje zupełnie inaczej, od razu było czuć że wyciskam sprzęgło . Dzięki kolego Probe041 <beer>
- 08 mar 2020, 17:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Zauważyłem, że między silnikiem a skrzynią niemam kołnierza/blachy dystansowej, jutro muszę zadzwonić do gościa który mi wymieniał sprzęgło dlaczego jej nie założył, może tak zostać ma to jakiś wpływ na prace sprzęgła ?
- 08 mar 2020, 18:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Właśnie próbuje się gdzieś doczytać jej zastosowania, ale nic nie znalazłem, myślałem że przez jej brak docisk jest zbyt blisko łożyska i pracuje ono pod obciążeniem , próbowałem przez okienko odpowietrznika wsunąć coś cienkiego między docisk a łożysko , daje się ale trzeba użyć siły i to raczej ugi...
- 24 lut 2020, 19:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: trzęsie na wolnych
nikt nic nie podpowie ?wiem że loginie niepełne , ale nie mam dostępu do starego vag-com .
- 23 lut 2020, 10:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: trzęsie na wolnych
Witam, co myślicie o tych logach, niemam dostępu do grupy 000, widać skaczące obroty 734/755 wraz z nimi dawka i napięcie i czas wtrysku, może to być brudny nastawnik ? http://vaglogi.pl/log-013_014_eTDHy.html, http://vaglogi.pl/log-001_004_9Cr7YpI.html, http://vaglogi.pl/log-003_005_4afA3e.html, ht...