Znaleziono 167 wyników

Return

autor: pelek37
30 gru 2018, 17:59
Jump to forum
Jump to topic

uszkodzona koncówka wtrysku

Witam, silnik AJT 2.5 tdi 88km. , pojawił mi sie problem, auto po nocy zaczeło ciężej odpalać , po chwili od odpalenia zaczyna dymić na siwo/niebiesko czuć gryzącą niespaloną ropę, po podłączeniu pod Vaga żadnych błędów, czas wtrysku między 55/60 , sprawdziłem układ żarowy i jest ok., wymieniłem fil...
31 gru 2018, 7:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: uszkodzona koncówka wtrysku

niestety okazało się że końcówki Wuzetem pdsla 150P706 , są stosowane we wtryskiwaczach Bosch które też były w silnikach Ajt 88km. i niekoniecznie podejdą do moich Stanadyne, może ktoś zna jakies numery zamienne dla moich końcówek Sdrsn 150m 33735. Dzieki.
31 gru 2018, 10:38
Jump to forum
Jump to topic

myślałem o tym,ale nowe to duża kasa a używki to loteria, obdzwoniłem okolicznych handlarzy częsci i nikt niema, musiał bym kupić wysyłkowe a raz już tak kupiłem <zastrzelę> , więc wolal bym swoje zregenerować
31 gru 2018, 13:08
Jump to forum
Jump to topic

byłem u człowieka ,który ma do sprzedania końcówki jakie mi są potrzebne, są oryginalne stanadyne w foli i pudełkach, jednak jak próbowałem wyjąc iglicę to niedaje rady, fakt że nie rozrywałem folii więc nie mogłem jakoś mocno ciągnąć , nie ma na nich rdzy są w oliwce ale leżą już pare lat, co mogło...
31 gru 2018, 18:23
Jump to forum
Jump to topic

W inter-cars sam wtrysk sterujący to 1200 zl. w auto-land 1430 zł , oresztę nawet nie pytałem. Dzięki za namiar na tą firmę , po nowym roku zadzwonie, i dowiem sie ile u nich taki komplet kosztuje .
31 gru 2018, 19:11
Jump to forum
Jump to topic

widzę że u nich te z 0.205 to 500 zł za komplet, cena super , ciekawe czy mogę dać na wymianę te swoje stanadyny
31 gru 2018, 20:24
Jump to forum
Jump to topic

Czyli wszystkie golfy, szarany z silnikami 1.9tdi 110 km. pasuja do mojego T4 88km ?
05 sty 2019, 4:41
Jump to forum
Jump to topic

A więc tak, kupiłem komplet wtryskiwaczy z T4 silnik ajt , wtryski firmy bosch, po zamontowaniu silnik pracował jak przy opużnionym czasie wtrysku , podłączyłem vag ponieważ na poprzednich przestawiałem kąt wtrysku, ale okazało się ,że w bloku 000 pole 2 jest 0,55 i czasem skacze do 0,60 ale w blok ...
05 sty 2019, 11:12
Jump to forum
Jump to topic

Wrzucę kilka fotek z vag, dwa pierwsze na wolnych obr. dwa powyżej 2000tyś. , wartość z okienka 2 gr 000 potrafi czasami spaść do 40 i chwili wraca na ok. 60, może to być wina wtryskiwaczy czy coś stało sie z pompą. niestety nie mogę dodać zdjęć, ich wielkośc jest za duża , chociaż to zwykłe zdjęcie...
05 sty 2019, 15:10
Jump to forum
Jump to topic

filtr wymieniłem na samym początku, układ pod względem nieszczelności sprawdzony, zrobiłem logi i zapisałem w programie vaglog ale niestety niewiem jak zamieścić je teraz na forum.
11 lut 2019, 20:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: zasilanie abs

wygląda na to ,że te napięcia pojawiały się na pinach 11 i 21 przez to że sprawdzałem je z podpiętym kabelkiem vag, dzięki jaro1805 , myślałem że mam zwarcie gdzieś w wiązce , abs dalej nie działa , pewnie sterownik padł.
10 lut 2019, 19:39
Jump to forum
Jump to topic

zasilanie abs

Witam, zapaliła mi się kontrolka abs, błąd 01201 35-10, kiedyś miałem tak w poprzednim aucie 2.4d, wtedy pomogło czyszczenie wtyki , dziś sprawdziłem bezpieczniki i zasilenie wtyki przy pompie , na pinach 16 i 19 mam stała masę , piny 17i 18 stały plus, na 15 plus po zapłonie czyli wszystko ok. , al...
16 lut 2019, 15:15
Jump to forum
Jump to topic

Otworzyłem swój sterownik, dokładnie obejrzałem pod lupą, i sprawdzałem czy żadne z połączeń włącznie z tymi cienkimi jak włos nie jest zerwane, i wszystkie trzymają się, więc awaria mojego sterownika jest inna niż na filmie .
15 lut 2019, 18:21
Jump to forum
Jump to topic

Niestety nie nacieszyłem się abs , dziś wyjeżdżając auto zaczeło samo hamować jak wrzuciłem dwójkę , zapaliła się kontrolka abs i już jechał normalnie bez abs , to wina sterownika ? po przekręceniu stacyjki słychać jak pompa się załącza , wcześniej w zasadzie nic nie zrobiłem i abs zaczoł pracować, ...
21 lut 2019, 19:34
Jump to forum
Jump to topic

Jeżdżę narazie bez abs, nie mam czasu się tym zająć, tylko ta kontrolka wkurza , można ją jakoś wyłączyć bez wydłubywania ;)
22 lut 2019, 7:17
Jump to forum
Jump to topic

,,Czarna izolacja :-:-P" też tak pomyślałem <32> , któryś pin wtyki jest od kontrolki , jak by go zmasować może zgaśnie , wtykę i tak mam wypiętą, żeby mi sterownik nie zrobił jakiegoś psikusa podczas jazdy .
25 lut 2019, 20:12
Jump to forum
Jump to topic

Połączyłem pin 21 z masą, kontrolka gaśnie do odpalenia silnika , pewnie wtyka powinna być wpięta i wtedy podłączyć .
27 lut 2019, 7:00
Jump to forum
Jump to topic

Tak jak pisałem, wtyka musi być wpięta , wtedy kontrolka się nie pali, to tak dla tych co zaklejają ja izolacją. Ja kupiłem drugi sterownik i mam z głowy.
28 lut 2019, 7:43
Jump to forum
Jump to topic

za 350 kupiłem całą pompę, ale przełożyłem sam sterownik.
12 lis 2019, 19:20
Jump to forum
Jump to topic

no i po abs, zapaliła się kontrolka , podłączyłem Vcds i wywala bład . 00287 - ABS Wheel Speed Sensor: Rear Right (G44). 30-00 - Open or Short to B+. błąd się kasuje ale po odpaleniu wraca, kontrolka nie gaśnie, w blokach pomiarowych nie czyta prędkości prawego tylnego i prawego przedniego kola, cho...
05 sty 2019, 17:32
Jump to forum
Jump to topic

kiedy robiłem pierwsze logi , ustawiłem pompę tak żeby bloku 000 poz. 2 wskazywało 0.55-0,58, ponieważ w logach było 0.38 dałem do przodu na 0.80 i dalej w logach jest 0.38 .http://vaglogi.pl/log-000_1Ud8c6.html , http://vaglogi.pl/log-001_004_j8dii.html, http://vaglogi.pl/log-013_014_xh9O4.html , p...
05 sty 2019, 20:44
Jump to forum
Jump to topic

Miałem kiedyś problem, z tym tłoczkiem w pompie vp 44 opel astra 2.0 dtl, ale to było parę lat temu, tez smarowałem ja mixolem, pomagało na chwilę, w końcu zatarł się na dobre. Dałem ciała z tymi odczytami ale zaczynam się trochę denerwować , nie wiem czy te wtryski kupiłem potrzebnie a jeszcze umów...
05 sty 2019, 21:16
Jump to forum
Jump to topic

Wtedy regen. tej pompy w servisie Bosch było ok 3000 tyś. byli fachowcy co polerowali te tłoczki i wymieniali pierścienie ale bez gwarancji jak długo pojeżdzi , a ile to może kosztowć teraz ? do chwili kiedy nie zaczął kopcić na tamtych wtryskach było ok. teraz też można z tym jezdzić ale czuć że ni...
06 sty 2019, 9:27
Jump to forum
Jump to topic

Ja poprostu myślałem, że zasada działania tej pompy jest taka sama jak vp44 w Oplu, czyli zawór n108 otwierając sie i zamykając porusza tłoczkiem na dole pompy , ten przesuwając sie w cylindrze zmienia wymagany czas wtrysku, tam to on zacierał się aż w końcu stawał i palił elektronikę w pompie, dlat...
06 sty 2019, 10:07
Jump to forum
Jump to topic

nie, poza zapewnieniem sprzedającego że są super ;) , jutro jestem umówiony na sprawdzenie, ale ma mi tylko powiedzieć przy jakich ciśnieniach sie otwierają i jak rozpylają , na regulacje niema czasu bo wcisnął mnie w kolejkę, jakie jest tak w ogóle prawidłowe ciśnienie ? i który element ulega zatar...
07 sty 2019, 9:23
Jump to forum
Jump to topic

Byłem na sprawdzeniu, dwa wtryski leją i sie zawieszają , ciśnienie otwarcia tych wtryskiwaczy jest za wysokie ,to pewne przez wieszające się końcówki tak myślę . Sama wymiana końcówek wystarczy czy wymaga to regulacji , zastanawiam sie nad zwrotem, ale niema gwarancji czy następne nie będą takie sa...
08 sty 2019, 8:30
Jump to forum
Jump to topic

Dziś jadę zwrócić wtryski, gość nie robił problemów, był zdziwiony , wtryski wyjęte z auta ,którym sam jezdził ,stanął na pasek rozrządu ponad rok temu. Człowiek który sprawdzał mi te wtryski powiedział , że ciśnienie otwarcia było tak wysokie, że ten samochód nie powinien wogóle odpalać, a on odpal...
10 sty 2019, 16:20
Jump to forum
Jump to topic

Włożyłem kolejne wtryski z ajt , silnik pracuje miękko , gorący na wolnych obrotach pracuje ładnie bez spalin , dopiero przytrzymanie na wysokich, powoduje pojawienie się siwo niebieskich spalin, niema tego dużo ale wcześniej tego nie było. Wrzucę jeszcze raz logi , myślę że pompa jednak nie wyrabia...
10 sty 2019, 21:18
Jump to forum
Jump to topic

ok. jeszcze raz go wyreguluje, teraz poczekałem aż ostygnie i ciężko odpala , jutro dam do przodu. Przestawiłem trochę do przodu, dziś zauważyłem że ten niebiesko-siwy dymek pojawia się w chwili nagrzewania silnika. Po osiągnięciu pełnej temp. już go tak nie widać, wygląda to jak uszczelniacze albo ...